Być może masz jakieś problemy w tym temacie, dla mnie nie było by problemu. Niejedna w gi wygląda tak samo seksownie jak "bez"

A widzisz róznicę między laską ubraną a taką bez majtek?

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak na trening przyjdzie nastolatka w koszulce do pępka i obcisłych spodenkach - będziesz się na nią gapił z resztą grupy czy udawał że nie ma problemu?
Martius - kwestia ubioru na szkoleniach też jest kwestią umowną. Jeśli wszyscy są na luzie i każdy ubiera sie jak chce to ok. Gość przyszedł w polo i w szortach a reszta wbiła sie w garnitury. albo niedociągniecie organizacyjne i gośc źle sie czuł bo ubrał się inaczej niż ogół, albo zrobił to z premedytacją i może mieć nie wiadomo jaką wiedzą dla mnie jest ignorantem - geniusz który nie potrafi zawiązać butów dlatego chodzi w klapkach, albo chce pokazać że jest taki mądry że wszystkich może olać.
Ja staje przed grupą 2-3 razy dziennie I zawsze mam na sobie GI, chyba że coś mi umknie i nie zabiorę np. pasa. Nigdy nie wymagałem od ćwiczących stroju, sami po pewnym czasie kupowali, często na allegro za 60 zł i jest ok. Lepiej żeby dzieci rywalizowały, kto jaki ma kolor pasa niż kto jakie ma spodenki - a wiem że fajne, firmowe gatki to wydatek w okolicach 50 zł więc chyba jednak nie tak taniej.
Ubiór jest elementam wychowawczym co nie znaczy, że nie można ćwiczyć w spodenkach i koszulce polo, czy w innym dowolnym stroju.
Biały kolor ma swoje znaczenie w kulturze Japonii i nie jest przypadkowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fundament czy podstawa - to na czym budujemy swoją sztukę walki. Umiejętność walki nie jest fundamentem tylko celem
![]()
Dzis karate to przede wszystkich rozwój psychiczny poprzez ćwiczenia fizyczne. W obecnej sytuacji karate jest bezużyteczne jeśli nie dodamy do niego takich "pierdoł" jak wymienione przez Ciebie - honor, życzliwość, praca nad sobą i aspekty wychowawcze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie, w takim karate po co pasy? W ogóle po co karate? Lepiej do kościoła chodzić w tym czasie.
Problem stroju przypomina założenia sporej grupy Polaków, specjalne buty na niedzielę, wielki wierzący, ale tylko w kościele, bo poza nim to bydło. Sporo takich osób.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale to jest właśnie powód dlaczego taka masa karateków to pierdoły, po prostu pierdołami się zajmują...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i trochę więcej kultury jeżeli brak etykiety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Mauritiu ty nie jestes z karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz co Mauritus masz swoje forum i idź tam. nie siej fermentu.
Jeżeli poierasz brak kultury to bez komentarza sam sobie dopowiedz.
Zalóż swoje niebieskie kimonko i jazda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu