Trening wytrzymalosciowy/kondycyjny
Napisano Ponad rok temu
zalezy mi na znacznym zwiekszeniu wytrzymalosci i wydolnosci organizmu, zebym tlenowo byl jak terminator polecicie mi jakis dobry trening kondycyjny? fajnie gdyby jeszcze zwiekszyla sie sila przy tym. bieganie + jakas kombinacja do tego moze? z gory dzieki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za bonus bierzemy ćwiczenia jak , pompki przysiady pajacyki , bieg bokserski , walka z cieniem , może być seria jakichś technik uderzeniowych , żabki , itd itp
intensywność bonusu zależy od Ciebie
proponuje zmieniać bonus co 400 m i na kolejnym treningu nie zaczynać w takiej samej kolejności tylko w innej , zamieniać ćwiczenia
co 6 takich treningów proponuje zrobienie dwóch lżejszych np 300 m + bonus o lżejszej intensywności
dystans proponuje dobierać pod siebie , tempo biegu powinno być w miarę wysokie , 3 razy w tyg
to by było na tyle
Napisano Ponad rok temu
30sek jak naszybciej i najmocniej kopniecia okrezne na worek + 30sek przysiad z wyskokiem x5
30sek jak naszybciej i najmocniej proste na worek + 30sek pompki z klasnieciem x5
to tak na lajcie z pamieci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jest ci za zimno to możesz wypróbować burpee + skanka + bieg w miejscu np po 30 sek czy tam minucie.
Z pracybokserskiej to serie na worku np. jedna runda 3 min - 40 sek luźnej pracy po czym 20 sek niczym kałąsznikow czy inne maszynowe ustrojstwo i znów 40 sek luzu 20 sek jazdy itd.
I na siłce trening obwodowy nieduyżymi ciężarami ale itensywnie przejście ze stacji na stację i dopiero po zaliczeniu wszytskich stacji minutka oddechu. Ale z tą siłownią to ciężka sprawa bo by musiał ci się nikt nie wtryniać na sprzęt a na siłakch jest z tym problem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
do tego tabata z burpeesami i moze byc?
Napisano Ponad rok temu
Aha, zakładam, że w tej chwili chodzisz regularnie na jakieś treningi? Jeśli nie, to zacznij od jakiegoś cardio i dopiero potem weź się za interwały.
Napisano Ponad rok temu
najlepiej od razu po treningu ta tabate robic czy pozniej w domu? jest jakas roznica?
Napisano Ponad rok temu
dobre to 8) zacznę stosować na "po treningu":)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
tak regularnie sw, od jakiegos czasu zwiekszylem do 5x w tygodniu i chcialbym nadrobic kondycyjnie-wytrzymalosciowo
najlepiej od razu po treningu ta tabate robic czy pozniej w domu? jest jakas roznica?
O tabacie byly temtaty. I w kazdym byly opinie ze strasznie wymecza czlowieka. Sam robilem i przyznam ze raz zrobiona dobrze tabata juz za 2 razem jest wyzwaniem psychicznym.... . Musisz sam zobaczyc jak sie po tym czujesz.
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie najlepiej by było, gdybyś robił to na świeżo, bo przez każde 20 sekund musisz zapieprzać na pełnych obrotach.najlepiej od razu po treningu ta tabate robic czy pozniej w domu? jest jakas roznica?
Najpierw zrób kilka takich treningów w domu w dzień bez sw, a potem się zastanów, czy dasz radę to zrobić po sw.
Dokładnie. Ja przed tabatą muszę się przez kilkanaście minut przygotować psychicznie na to, co mnie czeka.O tabacie byly temtaty. I w kazdym byly opinie ze strasznie wymecza czlowieka. Sam robilem i przyznam ze raz zrobiona dobrze tabata juz za 2 razem jest wyzwaniem psychicznym.... . Musisz sam zobaczyc jak sie po tym czujesz.
Napisano Ponad rok temu
edit
Panowie, zeby nie bylo to ja tabate ze sprawlem dobrze znam, ale nie wiem czy po prostu dobrze wzmacnia wydolnosc, czy zamiast tego co innego robic, np czy moze te cwiczonka ze sztanga z filmiku beda skuteczniejsze, czy moze po prostu biegac, na AWFie nie studiuje wiec nei wiem co w czym dobre jest ale zaznaczam, chodzi mi o wydolnosc pod walke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wez 5ciu kolegow, sparring i co minute wchodzi nowy swiezy.ale zaznaczam, chodzi mi o wydolnosc pod walke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu