tabata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam do wyboru tabate lub bieganie 15 sek spint,45 trucht.
Napisano Ponad rok temu
Swojego czasu robilem tabate i z doswiadczenia wiem ze jest to trening bardzo ciezki i tak naprawde ciezko go wykonywac samemu bez osoby ktora w ostatnich seriach bedzie na ciebie drzec ryja zebys przyspieszl... w ostatnich powtorzeniach jest sie juz tak zmeczonym i zdyszanym ze sie poprostu zwalnia a dalo by sie cwiczyc szybciej ale polecam jak najbardziej a i bardzo popularna po tym treningu jest chec puszczenia pawia takze przygotuj sobie wiadereczko
Napisano Ponad rok temu
wnioski.ekstra-zmęczony mega. jednak 6 kg na ręke to albo trochę za dużo albo jestem zmećzony (rano siłownia) bo ciężko było utrzymac hantelki w wyjściowej pozycji.
Napisano Ponad rok temu
zrobiłem.co prawda tylko 3 minuty ale zawsze
wnioski.ekstra-zmęczony mega. jednak 6 kg na ręke to albo trochę za dużo albo jestem zmećzony (rano siłownia) bo ciężko było utrzymac hantelki w wyjściowej pozycji.
Nie żartuj :wink:
6 kg to mało nawet jak na Tabatę. Spróbuj np z 20 kg na rękę - wtedy zobaczysz o co w tym wszystkim chodzi. Zawsze staraj się też zrobić pełne 4 minuty, nawet jeśli w ostatnim interwale zrobisz aby kilka powtórzeń.
Jeśli wykonałeś Tabatę i jesteś po tym "ekstra-zmęczony" to znaczy, że wykonałeś ją źle :wink: Jeśli przez 10 minut nie potrafiłbyś się podnieś z ziemi, jeśli byś wymiotował z wycieńczenia to znak, że wiesz o co w tym chodzi :wink:
Powodzenia w dalszym treningu!
Napisano Ponad rok temu
pisze żeby używać 20 % CM do wyciskania na bary.jeśli 40 kg to u ciebie 20 % to na bary jak rozumiem wyciskasz 200 kg.fiu pogratulować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u mnie osobiście te 6 kg na ręke i było ciężko
ale ja słaby jestem.
btw spróbuje robić tym 6 kg.jak się okaże że to za mało to tabata odpada-nie będę biegał specjalnie na siłke żeby to robić
Napisano Ponad rok temu
20 kg na ręke?
pisze żeby używać 20 % CM do wyciskania na bary.jeśli 40 kg to u ciebie 20 % to na bary jak rozumiem wyciskasz 200 kg.fiu pogratulować.
Niestety, w rezultacie problemów zdrowotnych przed 2 -2,5 roku miałem przymusową przerwę od jakiejkolwiek aktywności fizycznej, tak więc teraz wycisnąłbym pewnie z 1/4 tego :wink:
Nie mniej jednak, gdy byłem w jako takiej formie zdarzało się robić Tabatę z 15-16kg odważnikami. Było cholernie ciężko, ale pamiętam swoje ogólne wyniki siłowe/wytrzymałościowe i byłem leszczem. Tak więc sądzę, że osoba zaawansowana, lepsza niż ja poradziłaby sobie z 20kg. Nie pisałem tego przecież by Cię skrytykować, a jedynie uwypuklić intensywność treningu :wink:
Napisano Ponad rok temu
nijak, te 20% to jakas bzdura.novo to jak się ma to 20% CM do wycisku na barki?
jesli robisz thrusters to robisz push press, co jest jakies 110-120% wyciskania na barki, czyli 50% to minimum, powiedzialbym.
Napisano Ponad rok temu
przysiad- 35kg
wycsiaknie- 30kg
barki- 25kg
wioslowanie- 30kg
KAzdemu radze zaczac od nizszej granicy w ilosci kg i dopiero po osiagniecu ponad 8 pwt w ostaniej seri zwiekszyc o 5 kg. A lepiej zaczac z mniejszym i zrobic wiecej pwt niz nie dokonczyc.
Mnie sztanga 30 kg probuje zabic w ostaniej seri i trudno to nazwac kontrola.
TRZEBA PAMIETAC ZE NIE MOZNA SIE OGRANICZAC W SERIACH KAZDA MA BYC NA MAKSA WYKONANA TAK JAK BY MIAL BYC JUZ KONIEC.
Po tym warto wypic carbo albo cos w tym stylu.
Napisano Ponad rok temu
tabata jest treningiem na systemy energetyczne, na poprawe VO2max, nie na sile/wytrzymalosc/cokolwiek. ma jedynie sens przy cwiczeniach uzywajacych jak najwiekszej ilosci masy miesniowej (ie. przysiady, rower, wioslo, bieganie).
Napisano Ponad rok temu
no to tabata mi odpadnie bo nie mam takich ciężarów domu
No, ale przy tabacie masz do wyboru xx rodzajów ćwiczeń. Jak nie masz większych obciążeń, a nawet przy 6kg nie dajesz rady do końca, to spróbuj najpierw dojechać do końca z tym co masz. Możesz też spróbować innego ćwiczenia, np burpees.
Ja spróbuję porobić tabatę z thrusterami, mam 12,5kg hantle, powinno być dobrze, bo ja mały jestem.
Napisano Ponad rok temu
no to tabata mi odpadnie bo nie mam takich ciężarów domu
No, ale przy tabacie masz do wyboru xx rodzajów ćwiczeń. Jak nie masz większych obciążeń, a nawet przy 6kg nie dajesz rady do końca, to spróbuj najpierw dojechać do końca z tym co masz. Możesz też spróbować innego ćwiczenia, np burpees.
Ja spróbuję porobić tabatę z thrusterami, mam 12,5kg hantle, powinno być dobrze, bo ja mały jestem.
no spróbuje robić tymi nieszczęstnymi 6 kg
Napisano Ponad rok temu
dziś zrobiłem cała-ale 6 kg to chyba za mało na rękę.gdyż jedynie po skończeniu zaczełem się bardzo pocić,dyszeć,serce biło jak szalone i kręciło mi się w głowie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Niebezpieczne toksyny
- Ponad rok temu
-
pytanie o sprzęt
- Ponad rok temu
-
Aerobiczna Szóstka Weidera
- Ponad rok temu
-
Dan Hardy - dieta i suplementacja.
- Ponad rok temu
-
Wzmocnienie kolan i trening ogólnorozwojowy.
- Ponad rok temu
-
jak dobrze przygotować się do walki?
- Ponad rok temu
-
kreatynka i fat burner
- Ponad rok temu
-
Baranina, Dziczyzna.
- Ponad rok temu
-
wyklady o odzywianiu