Oyama IKF - Oyama WOKO
Napisano Ponad rok temu
Janwilen chyba tylko nie wie . E co tam nie moja sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Przeciez wszyscy wiedza kim jest Sandokan i z jakiej organizacji .
Janwilen chyba tylko nie wie . E co tam nie moja sprawa.
ja na ten przyklad nie wiem, moze sie podzielisz wiedza na priva?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie podziele sie , nie moja sprawa , sam zgadnij . Jak ktos chce byc anonimowy to niech bedzie.
to po co piszesz ze wszyscy wiedza, teraz znowu, ze nie twoja sprawa i zgadnij. w zgadywanki, ciuciubake itp, bawilem sie w przedszkolu. ale widze, ze to moga byc popularne zabawy w dowolnym wieku.
Napisano Ponad rok temu
Sandokan jest oczywiście z Salami Karate
to taka ekskluzywna odmiana kaszany?
Napisano Ponad rok temu
Sandokan jest oczywiście z Salami Karate
:D
Łyba a teraz czekaj na polecony, bo ewiesz jak pan z salami karate reaguje
a jezeli nie jest z salami to Sandokan100 takiej zniewagi płazem niepodaruje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Łybka co sie gniewać nie raz wspólnie trenowaliśmy na zgrupowaniach salami karate , pamiętasz jak uczyłem Ciebie przysiadów i okrzyków ,a po tem wspaniałe treningi kaszany u wyborowej to były wspaniałe czasy
krowa ktora glosno ryczy malo mleka daje. jak widac cala nauka na szczescie poszla wlas.
Napisano Ponad rok temu
A czy ktoś może podać jakie są realne szanse żeby obalić patent Andrju Dyducha na znaki i żeby prawdziwe Oyama Karate weszło do Polski?
A ja tu czegos nie rozumiem. Do niedawna ci sami ludzie (czyli np shihan Dyduch) robili prawdziwe Oyama a teraz juz robia nieprawdziwe. Zachorowali na zbiorowa amnezje i zapomnieli co robili wczesniej dobrego i teras robia nagle cos zlego? A wszystko dlatego ze nie ma juz glejtu od Oyamow???
Toz to jakies brednie. Zamieszales kolego dwie rzeczy: jakosc treningu (prawdziwe karate) i przynaleznosc organizacyjna. Te dwie rzeczy nie musza miec ze soba wiele wspolnego!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmieszni jesteście, zawsze była nagonka na Oyama Karate, bo według was Shigeru zdradził prawdziwego mistrza i jedyny słuszny styl Kyokushin. Teraz nagle bracia Oyama są w porządku a J. Dyduch jest zły bo stworzył inną organizację (za akceptacją S. Oyamy).
Napisano Ponad rok temu
Będzie robił Oyama Karate z ptakiem i pięścią a nie z górą. Oyama is Oyama.
Śmieszni jesteście, zawsze była nagonka na Oyama Karate, bo według was Shigeru zdradził prawdziwego mistrza i jedyny słuszny styl Kyokushin. Teraz nagle bracia Oyama są w porządku a J. Dyduch jest zły bo stworzył inną organizację (za akceptacją S. Oyamy).
Znaki, symbole, spory - kto z kim i dlaczego- toczone w atmosferze religijnej wojny. podzialy na prawowiernych, schizmatykow i odszczepiencow. To sa punkty widzenia wczesnego sredniowiecza. Na dodatek wiekszosc bohaterow kryje sie na prowincji pod pseudonimami. Sa mocni, ale tylko w gebie.
Religijny umysl, a takim to ja sie brzydze, bo z nim nie ma dyskusji na argumenty, jest tylko recytacja dogmatow, nie rozwija juz niczego. Bo nie jest w stanie zrobic zadnego ruchu poza stworzony hermetyczny, zamkniety krag. A jesli juz ten krag przekroczy, to tylko po to, zeby nowe dogmaty stworzyc. Dla tych ludzi zawsze sie beda liczyc dewocjonalia i dogmaty. Bo inaczej zyc juz nie potrafia.
Oyama karate, te ktore jest w Polsce, ugruntowane przez shihan Dyducha to, szkola dla ktorej nie ma innej alternatywy, jesli chodzi o iina grupe Oyama. Dlaczego? Dlugo moznaby wymieniac.
Przyjrzyjcie sie osoba szefow, powtarzam - osobom,a nie organizacjom, ktore reprezentuja, ludzka miare do nich przylozcie, spojrzcie w metryki i sportowe, a potem organizacyjne osiagniecia - i nic ponadto. Moze wtedy cos wam przyjdzie do glowy.
zdaje sobie sprawe jednak, ze moj glos trafi w sciane. Z powodow ktore juz wymienilem. te kto juz znalazl - jest w krainie szcesliwosci. Nic wiecej procz wrogow co jego wiare umacniaja mu nie potrzeba. Kto ma troche watpliowsc, ma szanse zaczac samodzielnie myslec.
Reszta to proch i pyl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. "niestosowne" pisze się razem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o co Ci chodzi ? masz coś do shihana ? , a temat jest nadal nie wyczerpany 8)
wyczerpani to sa ludzie co te teksty musza czytac. sie nie doczekam zebyc cos z sensem i na temat wystukal.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Enshin Warsaw Poland
- Ponad rok temu
-
Trening kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-
ZGRUPOWANIE GOJU-RYU LIPINKI ŁUŻYCKIE
- Ponad rok temu