Sei-Budokai
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jedno pytanko jak sie w tym walczy (widocznosc i wytrzymalosc kraty na hiza-geri, mae-geri i czy reka nie wchodzi przy uderzeniu na twarz)????????????????????????????????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem zadowolony a wypadki sie zdarzaja i moze to byc najwspanialszy sprzet i tak trafi sie niedoruba.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki,Zapas.
Jedno pytanko jak sie w tym walczy (widocznosc i wytrzymalosc kraty na hiza-geri, mae-geri i czy reka nie wchodzi przy uderzeniu na twarz)????????????????????????????????????
Trzeba sie po prostu przyzwyczaic. Ja na poczatku prawie nie widzialem uderzen nogami i troche potrwalo zanim sie przyzwyczailem. Trzeba po prostu przeliczyc sobie bilans zyskow i strat. Mi ten rachunek wychodzi bardzo na plus. Uzywamy malych rekawic jak do MMA a wlacciwie troche mniejszych. Dzieki temu chowanie sie za podwojna garda nie jest juz wystarczajace i trzeba sie uczyc blokowac, unikac itd. To dla mnie ogromny plus. Dodatkowo mozna uderzac lokciami, glowa i kolanami bez strachu zlamanie nosa i rozwalone luki brwiowe. Uderzenia sie oczywiscie wyraznie odczuwa.
Co do polamanych kratek: mielismy rowniez tego pecha ze cala partia kaskow miala kratki z tandetnego plastiku i pekaly jak zapalki. Na szczescie obylo sie bez wiekszych problemow.
Jest jeszcze jedna sprawa a raczej blad ktory czasem obserwowalem: ludzie zakladali kaski wylacznie na walki - oczywiscie nic w nich nie widzieli - i rozczarorowanie bylo pewne. U mnie wiekszosc cwiczen z partnerem robimy w kaskach i jestesmy z nich bardzo zadowoleni. Tym niemniej wprowadzajac kaski, trzeba to robic stopniowo, stosowac najpierw tylko latwe kombinacje i nie na pelnej szybkosci, zeby ludzie mogli sie przyzwyczaic. Dotyczy to przede wszystkim ludzi z knockdown ktorzy raczej przywykli do mocnych uderzen ale w glowe tak sie nie da. Odwolywanie sie do metodyki bokserskiej jest przynajmniej na poczatku bardzo pomocne. Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sekcja TASMAN Tarnów
Zapraszamy na treningi SEI BUDOKAI. Startujemy 7 kwietnia!
Info & Zapisy: 503 092 518
OSU!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kumite
Napisano Ponad rok temu
taki miałem na zawodach u nas, i sporo osób ma na treningach, co prawda na full nie uderzaliśmy (świadomie ) ale naprawdę mocnych uderzeń się prawie nie czuje, przynajmniej frontalnych. Kratka wygląda na solidną.
Napisano Ponad rok temu
Tyle, że w przypadku mózgu dokuczają mu gwałtowne zmiany prędkości i obija się o czaszkę, co mu w oczywisty sposób szkodzi. Wtedy kask nie pomoże. Spełni on taką rolę jak w przypadku boksera rękawice. Niby urazów nie ma, ale głowa cierpi. Faktem jest, że oka nie wybijesz. To plus.ale naprawdę mocnych uderzeń się prawie nie czuje, przynajmniej frontalnych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushin w programie LajfCzat
- Ponad rok temu
-
sztuka realnej walki edynburg
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy Styl Walki...Dlaczego???
- Ponad rok temu
-
Ewolucja Sanchin kata
- Ponad rok temu
-
¤ OTWARTE ZGRUPOWANIE SEIDO KARATE-SZCZECIN!!!
- Ponad rok temu
-
Kokoro Cup - 13 grudnia w Warszawie gala Kyokushin i K-1
- Ponad rok temu
-
Poszukuje Karategi Shureido
- Ponad rok temu
-
Kto chętny na sparring????
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11