Sei-Budokai
Napisano Ponad rok temu
Często w Polsce są organizowane seminaria z hanshi Leonardo Voinescu
Napisano Ponad rok temu
To wlasciwy moment na rozpoczecie przygody z Sei Budokai. Zapraszam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szkoda , że Sei Budokai Polska tak rzadko organizuje seminaria w Polsce z hanshi Leonardo Voinescu
Tsu Shin Gen Polska regularnie organizuje szkolenia z Soke David Cookiem
Napisano Ponad rok temu
Hanshi Voinescu zlecil mi zorganizowanie w jesieni seminarium qi-gong w Polsce, przy okazji mozemy przedluzyc pobyt Hanshi w Polsce i zorganizowac rowniez seminarium Sei Budokai. Mysle ze jest to mozliwe. Jakby co piszcie kto bylby zainteresowany
Napisano Ponad rok temu
moze akurat ktos przyjedzie
Sei Budokai idzie chyba bardziej w stronę MMA z Karate Kyokushin wydaje mi się została tylko otoczka , ceremonia nie myslicie , żeby odejść od nazwy Karate ?
Napisano Ponad rok temu
Odnoszac to do Seibudokai Mysle ze naszym wielkim plusem jest wszechstronnosc! Trener ktory korzysta z naszych seminariow i szkolen moze w krotkim czasie zdobyc wiedze ktore pozwoli mu w ramach Seibudokai prowadzic grupy o roznych profilach: kickboxing, mma, grappling, karate klasyczne itd. na pozadnym p
oziomie i to bez typowego balaganu jaki ma sie w glowie jesli korzysta sie z wielu roznych zrodel wiedzy albo przypadkowych seminariow. W tym kontekscie ( wszechstronnosc i rzetelnosc) nazwa Karate przjestaje miec znaczenie. Ostatecznie o sukcesie decyduje opinia o klubie nawet niezaleznie od nazwy. Takie sa moje spostrzezenia. Co sadzicie?
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się , że jednak brakuje w Polsce szkoleń Sei Budokai podnoszących poziom członków organizacji
w internecie mozna przeczytać , że startujecie z sukcesami w turniejach MMA , KUDO , Kickboxingu a jak jest z turniejami grapplingowymi macie w swoich szeregach osoby specjalizujace się w tej formule walki oczywiscie nie zaniedbując innych technik Sei Budokai
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W grapplingu z tego co wiem nikt chyba nie startuje, klub w Tarnowskich Gorach wysyla zawodnikow na zawody w Sambo ( w tym roku zawodnik tego klubu zdobyl 1 miejsce w Mistrzostwach Polski w sambo Bojowym) nie wiem czy tylko w bojowym czy w klasycznym rowniez. Z pewnoscia znalazloby sie kilku dobrych zawodnikow. Mysle ze nauczanie technik parteru mamy w naszej organizacji na calkiem przyzwoitym poziomie.
Ja jeszcze nie wysylalem swoich zawodnikow na turnieje grapplingu, chociaz nie raz o tym myslalem, zawsze jednak stawalo cos na przeszkodzie: terminy zawodow albo zgrupowan.
Zawody grapplingu to z mojej perspektywy dobra zabawa, nic nikomu sie nie dzieje, nie ma stresu i obitych konczyn i twarzy W stosunku do walk mieszanych jest to w pewnym sensie lajcik. Na tym polega plus grapplingu.
Napisano Ponad rok temu
Zawody grapplingu to z mojej perspektywy dobra zabawa, nic nikomu sie nie dzieje, nie ma stresu i obitych konczyn i twarzy W stosunku do walk mieszanych jest to w pewnym sensie lajcik. Na tym polega plus grapplingu.
dokładnie zawody grapplingu to dobra zabawa do tego mozna startować o wiele dłużej nawet po 50 ludzie walczą w stres też jest jak na każdych zawodach ale są bezpieczniejsze niż zawody z uderzeniami
mysle że warto się w to bawić tym bardziej że rzuty i parter nie jest Wam obcy ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ciesze sie ze was ta informacja tak pobudzila moi kochani
Hanshi Voinescu zlecil mi zorganizowanie w jesieni seminarium qi-gong w Polsce, przy okazji mozemy przedluzyc pobyt Hanshi w Polsce i zorganizowac rowniez seminarium Sei Budokai. Mysle ze jest to mozliwe. Jakby co piszcie kto bylby zainteresowany
fajnie
mogłoby być więcej takich wydarzeń w Polskim Sei Budokai myslę ze takie staże pozwolą Polskiej Organizacji się rozwijać i rosnąć w siłę, współpraca z Tsu Shin Gen pewnie też pozytywnie wpłynie na obydwie organizacje
chociaż moim zdaniem Sei Budokai bliżej jest do Kudo czy do Zendokai Karate
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie czemu karate ma skłonność do takiej sztywności? Patrząc na większość wrzucanych tu filmików (szczególnie parterowych) dochodzę do wniosku, że nawet flow drills wyglądają tak, jakby panowie połknęli kijki od szczotki. Czyżby stójka tak ich usztywniała?
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie czemu karate ma skłonność do takiej sztywności? Patrząc na większość wrzucanych tu filmików (szczególnie parterowych) dochodzę do wniosku, że nawet flow drills wyglądają tak, jakby panowie połknęli kijki od szczotki. Czyżby stójka tak ich usztywniała?
Calkowicie sie z toba zgadzam, w tym akurat parterowym filmiku przedstawiany jest z gory ustalony uklad technik. Mysle ze specjalnie akcentuja pojedyncze elementy ukladanki zeby cwiczacy ktorzy prawdopodobnie nie maja wielkiego pojecia o parterze mogli latwiej cos wychwycic.
Nie zmnienia to nic w kwestji luzu... Laotsy powiedzial przed wieloma wiekami ze nalezy byc jak mlode rosliny: elestyczne i gietkie. Ludzie w karate sa zwykle sztywni, im tradycyjniej tym sztywniej. Wielu nawet nie rozumie o co chodzi jesli im powiesz ze sa sztywni. Osobiscie duza wage w treningu przykladam do plynnosci ruchow i elastycznosci. To podstawa prawdziwej sily i szybkosci. Ale z drugiej strony ( zebysmy nie popadali w skrajnosci), tacy "spieci ludzie potrafia byc bardzo dynamiczni. W sparringu sa przez to czytelni, w ostrej walce potrafia byc jednak grozni. Zauwazyles ze np walczacy kot porusza sie elastycznie, pies natomiast wyraznie sztywnieje, . To sa dwa aspekty tego samego zagadnienia. Sztuka polega na tym zeby umiec plynnie przechodzic od luzu do spiecia i odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
planujecie w tym roku jakieś ogólnopolske otwarte seminaria Sei Budokai ?
może coś wspólnego z Tsu Shin Gen?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushin w programie LajfCzat
- Ponad rok temu
-
sztuka realnej walki edynburg
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy Styl Walki...Dlaczego???
- Ponad rok temu
-
Ewolucja Sanchin kata
- Ponad rok temu
-
¤ OTWARTE ZGRUPOWANIE SEIDO KARATE-SZCZECIN!!!
- Ponad rok temu
-
Kokoro Cup - 13 grudnia w Warszawie gala Kyokushin i K-1
- Ponad rok temu
-
Poszukuje Karategi Shureido
- Ponad rok temu
-
Kto chętny na sparring????
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11