Sei-Budokai
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowanych prosimy o kontakt no priva i oczywiscie na adres mailowy z naszej strony: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jest to swietna okazja do zapoznania sie z naszym stylem. Zapraszamy!
PS Kontakt przez [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] albo na priva.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podaj cennik bo to ważna sprawa , gdyż każdy taki organizator chce zrobić lub wchałaniać nowe kluby , drugie pytanie czy na tych seminariach jest możliwość zdawania i jakie są koszty pozdrawiam
i tu kolezka tez paskudzi. 8O
Napisano Ponad rok temu
Moge cie uspokoic, nie mielismy jeszcze seminarium ktorego koszt przekroczylby 50 zl.
Egzaminy - jesli jest czas i chetni wtedy robi sie egzamin. Zdajacy musza miec pozwolenie swojego Trenera.
Oczywiscie chcemy miec nowe kluby. Wartosciowi ludzie, ktorzy chca sie uczyc czegos nowego i pracowac dla dobra wlasnego i innych sa cenni i jako organizacja zawsze bedziemy ich wspierac! Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
dobry ten wasz styl....jednak widze stronka zakurzona ze az boli..
jakies zawody sie szykuja??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i pytanie czy nie bedac zrzeszonym w zadnej organizacji mozna brac udzial w waszych zawodach ??
czemu was tak malo w polsce...przeciez ten caly sei budokai to mma w kimonach a chetnych nie brak..wiem ze nie chodzi o to by kogos przyciagac za wszelka cene by podwyzszac statystyke( budokai kk) ale bez promocji (dobra i aktualna strona ww itp) jest ciezko...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak sam widzisz sa to w sumie drobiazgi ktore przy odrobinie wysilku da sie zalatwic. Pozdrawiam i do zobaczenia na zawodach!
Ps: chetnie odpowiem na dodatkowe pytania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bardzo ciekawy wszechstronny skuteczny styl karate moim zdaniem bardzo dobrze przygotowujacy do samoobrony i walki na ulicy mozna uderzac głowa łokaciami do tego jest dosc bezpieczny( zastosowanie kasków z kratą)
myślę że limit czasu walki w parterze mozna by zwiekszyc z 30 s do 1 minuty 30 s to czesto zamało zeby moc skutecznie wykonczyc akcje w parterze a tak poza tym przepisy walki sportowej super
moze ktos napisałby tutaj krótka historie tego stylu itd itp na oficjalnej stronie jest bardzo mało informacji
mam pytanie szykuja sie jakies kluby na górnym slasku ?
Napisano Ponad rok temu
Przypomne: chodzi o to ze wg naszych przepisow w parterze mozna walczyc tylko 30 sek a potem o ile nie bylo zwyciestwa, sedzia przerywa i walczy sie w stojce.
W ciagu trzyminutowej walki kazdy z zawodnikow moze dwa razy kontynuowac w parterza np po rzucie.
Oczywiscie 30 sek to krotko, wynika to z ogolnej koncepcji naszych przepisow czyli odniesienia do walki realnej. Na ulicy jesli walka przeniesie sie do parteru trzeba zakonczyc ja jak najszybciej, Wiadomo - parter to walka jeden na jednego, na ulicy bywa czasem inaczej... To spowodowalo wprowadzenie tego ograniczenia czasowego. Jest to koncepcja podobna do tej z Kodokan Judo ( bolesny rzut i ewentualne wykonczenie w parterze)
U nas podobnie: uderzenia - rzut - wykonczenie w parterze.
Sa u nas oczywiscie zawodnicy ktorzy specjalizuja sie w parterze, ich akcje sa z reguly doskonale przemyslane i blyskawiczne. W czasie rzutu przygotowuja juz wlasciwa pozycje w parterze do techniki konczacej. Sa rownierz tacy ktorzy unikaja parteru i staraja sie walczyc w stojce. Nasze przepisy do niczego nie zmuszaja
Pozdrawiam i chetnie odpowiem na inne pytania.
Napisano Ponad rok temu
rzeczywiście jeśli chodzi o ulice ma Pan racje jednak myślę ze zwiększenie limitu czasu walki w parterze z 30 s do 1 minuty nie zmieniło by diametralnie obrazu walki w Sei Budokai Karate a dało by więcej możliwości zakończenia walki w parterze osobą które preferują tą strefę
z tego co widać przepisy Się Budokai Karate nie różnią się zbytnio od Daido juku Kudo mam pytanie zawodnicy Sei budokai startują w kudo lub w zawodach innych organizacji Karate łączących uderzenia , kopnięcia z rzutami i walka w parterze ? np. Zen BU Kan Kempo Karate jeśli tak to z jakimi wynikami , czy są organizowane międzynarodowe zawody Sei Budokai np. mistrzostwa europy , od strony technicznej Sei budokai bardzo różni się od Daido Juku Kudo ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czym sie roznimy?
Przepisy sa bardzo podobne. U nas sedziuje sie jak w Kickboxingu tzn sedzia ringowy pilnuje porzadku, a trzej sedziowie boczni zapisuja wynik na kartkach, podaja sedziemu ringowemu a ten odczytuje werdykt.
Co do parteru nastapila taka zmiana ze w czasie walki zawodnicy moga trzy razy zejsc do parteru tzn 3x lacznie. Jesli ty chcesz mnie pokonac w parterze i sprowadziles mnie trzy razy to ja juz nie moge. Limit zostal wyczerpany. Mysle ze to bardzo dobra zmiana. Oczywiscie rzucac mozna "skolko hocietsja".
Troche inaczej sie u nas cwiczy, inne wymagania egzaminacyjne. Bogatszy, nie tylko sportowy program. Kata oddechowe: sanchin, tenscho i yantsu. (ale inne niz w Goju i Kyokushin) Dla zaawansowanych techniki walki nozem i kijem. Mamy tez sporo technik ktore wykraczaja poza ramy przepisow sportowych, czyli troche klasyki karate cwiczonej w sposob malo klasyczny: uderzenia kantem dloni, podstawa dloni. Punkty witalne itd. Techniki Chi-gong.
Szkolenie rozpoczyna sie od technik pod walke sportowa ( wg naszych przepisow czyli z parterem, rzutami, uderzeniami rowniez kolanami, glowa i lokciami) i na bazie zdobytych doswiadczen przechodzi sie do bardziej zaawansowanych technik.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
Pytań sporo ponieważ styl wydaje się bardzo ciekawy i skuteczny niestety mało popularny w naszym kraju i strasznie mało informacji na temat Sei budokai jest w Internecie strona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest chyba bardzo rzadko aktualizowana ?
Przepisy walki sportowej moim zdaniem bardzo dobre chociaż ten czas walki w parterze mógłby być dłuższyale to tylko moje zdanie poza tym myślę że walka sportowa w Sei budokai bardzo dobrze przygotowuje do ewentualnej walki na ulicy program sportowy i poza sportowy tez wydaje się bardzo ciekawy. często są organizowane międzynarodowe zawody w Sei budokai ? np. mistrzostwa europy? kata sanhin tensho i yantsu inne niż w Kyokushin tzn ? duzo jest tych róznic ? są wziete z jakiegos innego stylu niz goju ryu lub kykushin a moze wzorowane tylko na kata z tych dwóch stylów ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z kad te zmiany? Inspiracje stanowily chinskie pierwowzory, albo raczej to co mozna uznac za pierwowzor.
Miedzynarodowe zawody? Tak sa takie organizowane, w Polsce, Rumunii, Niemczech, wkrotce byc moze w Holandii.
Mistrzostwa Europy? Byli tacy (rowniez w Polsce) ktorzy robili nawet mistrzostwa swiata dla wlasnych zawodnikow plus jakies 3 inne reprezentacje z blizej nieokreslonych krajow
Mamy jeszcze za malo reprezentacji krajowych jak na organizacje mistrzostw Europy. Ale pracujemy nad tym :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushin w programie LajfCzat
- Ponad rok temu
-
sztuka realnej walki edynburg
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejszy Styl Walki...Dlaczego???
- Ponad rok temu
-
Ewolucja Sanchin kata
- Ponad rok temu
-
¤ OTWARTE ZGRUPOWANIE SEIDO KARATE-SZCZECIN!!!
- Ponad rok temu
-
Kokoro Cup - 13 grudnia w Warszawie gala Kyokushin i K-1
- Ponad rok temu
-
Poszukuje Karategi Shureido
- Ponad rok temu
-
Kto chętny na sparring????
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11