Dojo Stara Wieś
Napisano Ponad rok temu
dla tych co nie wiedzą: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z tego co tam piszą, to pilotuje to Fundacja Rozwoju Karate Tradycyjnego, ale skoro ma to być:
"Celem przedsięwzięcia jest stworzenie unikalnego - w skali europejskiej - ośrodka do szkolenia japońskich sportów i sztuk walki oraz propagowanie kultury japońskiej dla współczesnych Europejczyków."
to ciekawi mnie czy również Aikido jest w jakiś sposób zaangażowane w ten projekt? Wiecie może czy jakaś nasza organizacja/federacja/unia partycypują w tym? A jeżeli tak to w jakim stopniu?
Wydaje się być to świetnym pomysłem na propagowanie sztuk walk i kultury japońskiej, a i miejsce do robienia staży znakomite.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ja też byłem, na samym początku, kiedy jeszcze nie było w zasadzie nic poza prezentacją wizji architekta.
Obszar robi wrażenie (naprawdę ogromna działka, położona z wzgórzu, z bardzo ładnymi widokami z jednej strony graniczy z lasem).
Z tego co pamiętam to oprócz zwykłych sal treningowych miała się również znajdować profesjonalna strzelnica kyudo, miejsca odnowy biologicznej etc.
Jaki zakres inwestycji został tam zrealizownay - nie wiem. choć dziś zgodnie z tym co prezentowane jest na zdięciach, to reczywiście ośrodek jest niekiepski .
A gwoli informacji pokaz aikido dała grupa pod kierunkiem R. Hoffmana.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Eee wtórny pomysł - Unikatowy ośrodek sportów i sztuk japońskich na skalę Europejską wszak wszyscy wiedza , że działa od kilku lat na warszawskim Ursynowie pod wodzą El Presidente i zwie sie BUDOJO . Ta dam!!!Pewnie część z Was słyszała o tej inwestycji, ale mi nie obiło się o uszy i dopiero niedawno kumpel z karate dał znać o powstającym ośrodku japońskich sztuk walk w Starej Wsi.
"Celem przedsięwzięcia jest stworzenie unikalnego - w skali europejskiej - ośrodka do szkolenia japońskich sportów i sztuk walki oraz propagowanie kultury japońskiej dla współczesnych Europejczyków."
.
8) 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Eee wtórny pomysł - Unikatowy ośrodek sportów i sztuk japońskich na skalę Europejską wszak wszyscy wiedza , że działa od kilku lat na warszawskim Ursynowie pod wodzą El Presidente i zwie sie BUDOJO . Ta dam!!!
8) 8) :wink:
a ja myślę że to IPN powinien rozstrzygnąć, ponieważ
na stronie BUDOJO znalazłem:
BUDOJO powstało w 2003 roku z inicjatywy Jerzego Pomianowskiego - 5 Dan
zaś na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W roku 2003 rozpoczęła się inwestycja budowy Ośrodka Japońskich Sztuk Walki "Dojo - Stara Wieś" w miejscowości Stara Wieś
i kto był pierwszy? 8O
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ukemi - odbieranie techniki
- Ponad rok temu
-
real aikido
- Ponad rok temu
-
Strona duchowa Aikido jest w technice - Philippe Voarino
- Ponad rok temu
-
Aikido Krakow
- Ponad rok temu
-
Gdzie do Warszawy po BAA?
- Ponad rok temu
-
Ueshiba Mitsuteru
- Ponad rok temu
-
Kihon a applikacje technik aikido
- Ponad rok temu
-
Dyskusja na temat Sensei Wingrove
- Ponad rok temu
-
Jak rospoznać prawdziwego misrtsza aikido?
- Ponad rok temu
-
JUDOGA/ PROSZE O POMOC
- Ponad rok temu