Duże ciężary - siady, ciągi, ława, inne...
Napisano Ponad rok temu
A małemu można pozazdrościć ojca i genów.
Napisano Ponad rok temu
Ale to cwiczenie jednoracz podziwiam, robie ledwo dwoma rekoma. Choc teraz nic nie robie (cos mnie nagle strasznie rozbolal bark) i widze, ze to nic przejsciowego, i zal mi mi - bo bylem o krok juz od przyzwoitej formy.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
To było tylko takie uproszczenie.Nie wiesz jakie ma geny, a jesli ma Rossa to w jakich proporcjach. Moj kumpel byl swietnym zawodnikiem, a latorosl sie w ogole sportem nie interesuje. Choc wszyscy bylismy przekonani, ze bedzie lepszy jeszcze od ojca.
O ile dobrze pamiętam, geny dziedziczymy w takiej samej ilości od obojga rodziców, ale faktycznie nie wiadomo, czy mały ma akurat "te" geny. Nie wiadomo też, czy w ogóle je wykorzysta. Może np. zostanie programistą?
W sumie jestem na to dobrzym przykładem, bo mój ojciec w młodości biegał na długich dystansach (podobno z całkiem niezłymi wynikami), a ja do 16 roku życia wegetowałem przed kompem albo na kanapie i do tej pory nie przebiegłem nigdy dystansu dłuższego niż 5km.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapodaj artykul. szczerze mowiac - nie widze powodu.Kurde trafilem teraz na ciekawy artykul a przysiadach. Prawda to ze nie warto zabierac sie za przysiady jesli nie trenuje sie martwego ciagu
wystarczy zadbac o dwuglowe w jakis inny sposob. zreszta, jesli mowa o trojboju to tam dwuglowe maja wiekszy udzial w przysiadzie, ale w normalnych przysiadach tak nie jest. ja po mojej kontuzji robie tylko przysiady, i zarzuty.
Napisano Ponad rok temu
cos wymysle to moze powklejam jak znajde czas na obrobienie arta
odnosnie samej techniki siadania nie myslicie ze na sumo byloby lepiej dupa i dwuglowe daja wiekszego powera niz czworoglowe. jak sobie na sucho bez obciazenia wyczuwam ruch to na sumo chyba da sie wiecej podniesc...
Napisano Ponad rok temu
czwrowoglowe : dwuglowe
4 : 3
po drugie, czworoglowe maja jednak wieksze znaczenie w sporcie, tzn zadko gdzie/kiedy schodzi sie do tak niskiego przysiadu, by uzywac dwuglowych. owszem, na sumo da sie wiecej podniesc. ale o ile nie jestes trojbosita to twoim celem NIE JEST podnosic wiecej. twoim celem jest zuywac ruchow, ktore przydadza sie w twoim sporcie i beda mialy najlepsze przelozenie. zwykly przysiad na odpowiednia glebokosc wystarczajaco, moim zdaniem, uzywa posladkowych i dwuglowych. przynajmniej mnie sie zdarza na drugi dzien po serii 20 czuc bardziej 2glowe niz 4glowe.
#
artykul na pw?
Napisano Ponad rok temu
przynajmniej mnie sie zdarza na drugi dzien po serii 20 czuc bardziej 2glowe niz 4glowe.
robisz 20 serii przysiadów ?? 8O
Napisano Ponad rok temu
nie. juz o tym rozmawialismy. robie 1 serie 20 powtorzen.przynajmniej mnie sie zdarza na drugi dzien po serii 20 czuc bardziej 2glowe niz 4glowe.
mnie z drugiej strony korci wyprobowac wchodzenie na stopien. wpiszscie "lepsze niz przysiady" w google.
Napisano Ponad rok temu
Bardzo fajne ćwiczenie, czuć jak wchodzi w nogi. U mnie na efekty jeszcze za wcześnie, ale wydaje mi się, że się nie rozczaruje.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
i ile razy w tyg "trenujesz" w ten sposób nogi?nie. juz o tym rozmawialismy. robie 1 serie 20 powtorzen.przynajmniej mnie sie zdarza na drugi dzien po serii 20 czuc bardziej 2glowe niz 4glowe.
mnie z drugiej strony korci wyprobowac wchodzenie na stopien. wpiszscie "lepsze niz przysiady" w google.
Napisano Ponad rok temu
robie aba/bab, wiec 1.5i ile razy w tyg "trenujesz" w ten sposób nogi?
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
robisz coś prócz tych przysiadów docelowego na nogi?
Napisano Ponad rok temu
na jednej nodze robie od czasu do czasu, ale glowna przeszkoda jest rownowaga.
Napisano Ponad rok temu