"INNE" bronie !! sztuka improwizacji
Napisano Ponad rok temu
-cegłówki
-kostki brukowe
-kosz na śmeici( metalowy)- W mojej skecji mówili raz o kims kto ponoć dostał takim koszem w łeb czy jakostak.
Napisano Ponad rok temu
- marker jako yawara.
- kij od miotly jako jo - chociaz to nie na ulice.. nie do kieszeni..
- ladowarka do telefonu kom jako lancuch - kusari gama, czy jakos tak
- olowek jako szpikulec - sztylet
chodzi o takie bronie ktore mozna trenowac w klubach.
odniesienie zaimprowizowanej broni do prawdziwej.
ta dyskusja prowadzi do oczywistego stwierdzenia:
wszystkim mozna wyeliminowac przeciwnika - trzeba tylko mocno go tym zdzielic (i w odpowiednie miejsce) - a nie o to mi chodzilo
Napisano Ponad rok temu
Występuje zazwyczaj w dwóch wersjach:
1. Pełna (wer. obuchowa)
2. Tulipan (wer. sieczno-kłujliwa)
Szybka, skuteczna i często pod ręką.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brisban musiałeś mieć nieźle w czubie żeby rozbijać butelke na własnej głowie.Jak już coś to na glowie trego którego chciałeś nią zdzielić...ale może się myle?chodnika ani drzewa nie było.
Trzymajcie sie
Przybysz
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Stara karta plastikowa. Do karty klejem SuperGlue przyklejony kawałek ostrza od nożyka firmy OLFA. Bardzo ostre i mocne narzędzie. Niespodziewany atak na dłoń, bądź na twarz. Rana cięta, nie głęboka, ale dająca napastnikowi do myślenia.
Miałem kiedyś kartę z wklejoną żyletką, ale ostrze było za cienkie.
Wiem, że to paskudne narzędzie, ale najważniejsze chyba, iż skuteczne w obronie.
Szkoda, że wydałem kilka nietypowych "zabawek".
Miałem monetę 5 zł z wyciągniętym środkiem i przylutowanym stalowym kółeczkiem tnącym od noża krawieckiego.
Banknot 5 dolarowy złożony 2 x na pół, w środku włożona część karty plastikowej z przyklejonym ostrzem.
Długopis, który zamiast wkładu miał włożony stalową igliczkę.
Ot takie, niemilitarno militarne ciekawostki.
Napisano Ponad rok temu
Gdy ktoś prosi o pieniądze, wyciągamy portfel, a w portfelu...
Gdybym byl Twoim znajomym, balbym sie pozyczac od Ciebie kase
A co do samych "narzedzi" to calkiem zmyslne (choc nielegalne niestety), ale pozostaje jeszcze kwestia szybkosci ich uzycia. O ile z moneta jest latwiej (pod warunkiem, ze padnie haslo "dawaj kase" zamiast checi wlasnorecznego obszukania), ale z ta karta to juz mozna nie zdazyc. A banknotu jakby nie patrzec szkoda
Niemniej gratuluje inwencji tworczej (a nie myslales nad zamontowaniem sobie jakiegos malego, chwanego kolca w czubkach butow?).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mam jak wleić ale tez mam takie "wynalazki" (z drugiej strony warto wiedzieć ze niekture mogą być nielegalne)
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kobra, takich 'kart' jest duzo (customy tez), kilka z nich:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja mam zawsze kilka ołówków, cieniutki długopis, pisaki, temperówkę i wogule Cały arsenał
Ty killerze!
Napisano Ponad rok temu
oczywiście butelki,glany.....
Napisano Ponad rok temu
Wyborczą najlepiej. Cięzkie artykuły mają :-)
Napisano Ponad rok temu
widziałem gościa, który nosił w takiej skarpecie kulę bilardową. chyba bardziej morderczej broni nie widziałem...z improwizowanych sprzętów polecam skarpetkę...sposób użycia:noiśc przy sobie w razie zadymy(na pojedynćze i niespodziewane akcje odpada)napełniamy piaskiem(najlpeiej wilgotnym)i walimy klienta...jak siędobrze trafi to obojczyk złamany....jaka ta odzież dziś niebezpieczna :wink:
oczywiście butelki,glany.....
Napisano Ponad rok temu
widziałem gościa, który nosił w takiej skarpecie kulę bilardową. chyba bardziej morderczej broni nie widziałem...
Ktos tu ogladal film z seagalem w piatek
Napisano Ponad rok temu
nie wincewidziałem gościa, który nosił w takiej skarpecie kulę bilardową. chyba bardziej morderczej broni nie widziałem...
Ktos tu ogladal film z seagalem w piatek
serio mówię
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
RERVERSE czy PROSTY ??
- Ponad rok temu
-
SZTYLET czy NÓŻ ??
- Ponad rok temu
-