Duże ciężary - siady, ciągi, ława, inne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przydatne w karate, co? :wink:jego nogi mi sie nie podobaja. wynik 23 powtorzen z 227,5 kg na sztandze tak
Napisano Ponad rok temu
przydatne w karate, co? :wink:
hahaha masz mnie
podziwiam goscia tak jak kazdego kto w czyms jest w gronie tych najlepszych ever...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak pamiętajmy, że Tom to jednak kulturysta. Do czołówki np trójboju pod względem siły maksymalnej to kawałek jeszcze ma :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
szczerze? wolalbym 20x200 niz 1x400. wiem, ze nie ma czegos takiego jak za silny, ale jest cos takiego jak za slaba kondycja/wytrzymalosc. :wink:Wynik 227,5kg x 23 robi na prawdę wrażenie.
Jednak pamiętajmy, że Tom to jednak kulturysta. Do czołówki np trójboju pod względem siły maksymalnej to kawałek jeszcze ma :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. ja po przysiadach zasnac nie moge. mecze sie od 15 min do nawet 2-3 godzin mimo ewidentnego zmeczenia. gadalem z kumplem ma dokladnie tak samo. mrowi w kopytach i miejsca w lozku znalezc dla siebie nie mozna. tez tak macie?
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
Duży wysiłek wiąże się z wyrzutem hormonów, adrenaliną itp, która utrudnia zaśnięcie.
Staraj się trenować kilka godzin przed zamiarem pójścia spać.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Slava
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ale to jest tak ze nie trenuje przed zasnieciem przykladowo wracam z silki o 18, a zasypiam okolo 1 w nocy, nie wiem cierpie chyba na bezsennosc, nawet jesli moge zasnac szybko to w porownaniu z innymi to jest wiecznosc, inni zasypiaja i smacznie spia po 10- 15 minutach (pewnie i szybciej) ja do pol godziny
Slava
To rzeczywiście sporo...
Nie mniej trening i wzrost poziomu adrenaliny, ciśnienia krwi i innych skutkuje takimi przypadłościami. Być może Twój sen jest na to szczególnie "wrażliwy". Chociaż jakaś wizyta u lekarza z tym problemem może pomóc.
u mnie dzisiaj totalna niemoc. Przysiady zrobilem jak cie moge, chociaz czulem, ze nie jest dobrze. Lawka slabiutko, ze az strach, a martwy jeszcze gorzej. Totalna porazka. Humor sobie poprawilem jedynie suwnica na nogi. Po raz pierwszy odczulem tak mocne konsekwencje dwoch wieczornych imprez pod rzad - bo zakladam ze to wlasnie z tym jest zwiazane
Ja pamiętam jak wpadłem na siłkę po dwu tygodniowym "cyklu" na antybiotykach, zapaleniu płuc. Czułem się jakbym pierwszy raz w życiu sztangi dotykał...
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Podpatrzylem technike na youtubie , przecwiczylem na kiju od miotly i wzialem sztangielki (sztangi w swoim dojo nie mam). Dobrze szlo ale przy ciezarze sumarycznie nieco ponad 40 kg na obydwoch sztangielkach mialem spore problemy. Sztangielki to nie sztanga. Rozjezdzaja sie... A samo rwanie jest ok moim zdaniem. Dynamicznie angazuje duzo grup miesniowych.
Napisano Ponad rok temu
Sam obecnie wykonuję i sobie chwalę.
Rwanie na sztandze też często wykonuję, chociaż to takie rwanie typowo siłowe niż techniczno-olimpijskie :wink:
PZDR