Widywałem ich schylonych nad mapami, rysujących na nich różnokolorowe kreski, robiących plany, obmyślających strategie. W tej papierowej wojnie wszystko grało, wszystko było jasne i wszystko funkcjonowało we wzorowym porządku. Tak być musi, wyjaśniali wojskowi. Armia to przede wszystkim porządek i ład. Wojsko nie może istnieć bez porządku i ładu.
Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna - a kilka prawdziwych wojen widziałem - pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel
Kto chętny na sparring????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A przez chwile był ciekawy OT.
Ktoś kto trenuje styl który im odpowiada czy jest skuteczny nie potrzebuje sie dowartościowywać w takich tematach.
Jak widze wrzucanie wszystkich styli Karate do jednego worka, nazywanie knockdownu 'mniej kontaktowym' lub 'mniej twardym' od jakiejkolwiek innej formuły to wiem, że nie ma już o czym rozmawiać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Genesius nie czytałeś uważnie Tajski najskuteczniejszy styl uderzany (stójkowy) Wyborowa zaczynam mysleć że ten tekst skierowany do mnie... Czyżbym znalazł sparring partnera
wszystko bardzo personalnie odbierasz, za daleko mi do Ciebie. Ja juz jestem za stary na sparingi. Musisz znalezc kogos mlodszego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety jak widzę ciekawy temat zszedł na psy-szkoda.Ciekawe czy Tajowiec oprócz gadania faktycznie ruszy cztery litery i stoczy walki na zasadach knockdown.Mam nadzieję,że nie skończy się to tylko na czczym gadaniu.Tyle propozycji poważnych turniejów-jest w czym wybierać.Z niecierpliwością czekam na wrażenia po walkach i powodzenia dla Tajowca.
oczywiscie ze to tylko gadanie. kto szuka sparing partnerow na forum????? zaprasza na sparing bez podania namiarow?
jak szukam to sam namierzam sekcje lub goscia, wsiadam w auto, tluke i wracam do domu. wszystko w temacie. ten temat jest od poczatku spreparowany. pomylka kompletna. rozpoczety od püpy strony. na gadce sie skonczy i stukaniu w klawiature.
Napisano Ponad rok temu
Tajowiec podalem Ci dwa turnieje Knock-down karate ,bo wedlug przepisow kyoka chciales stoczyc sparing. Pojedz do Rotterdamu lub Hagi wygraj turniej bedziesz dla mnie gosc. Ja nie neguje Thai-boxingu ale jak pisalem wczesniej wygralem kilka walk z Tajowcami w U.K. majc mocne korzenie w Kyokushin i Oyama Karate ale nigdy nie powiem ze moje karate jest super skuteczne.Ponawiam prosbe zamknijmy temat do marca do turnieju "KAMAKURY" w Hadze ,Tajowiec masz jaja to wystartuj i opisz nam jak to rozpier....sz chlopakow z knock-down.Pozdrowienia dla Wyborowej kiedys mialem przyjemnosc z Toba rozmawiac wiele lat temu, milo sie Ciebie czyta.
Pamietam. Spotkalismy sie w Myslowicach. Styczen 97, przed II MP KN.
Napisano Ponad rok temu
zamykam
Itosu
PS. Tajowiec napisz mi na priv skad jestes
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11
- Ponad rok temu
-
MISTRZOSTWA EUROPY KYOKUSHIN KAN JUNIORÓW GDAŃSK 2008