All Kyokushin World Karate Tournament - Budapest 2009
Napisano Ponad rok temu
ten projekt to wyzwanie dla wszystkich. trzeba bedzie pokazac duzo dobrej woli i rzeczywistego wspoldzialania, zeby projekt byl czyms realnym a nie tylko pusta deklaracja z podskornym konfliktem. przyszlosc wyglada ekscytujaco z mojej perspektywy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwaj wielcy Mistrzowie kyokushin razem.
Ciężko mi sobie wyobrazić, że uda się zjednoczyć te wszystkie organizacje w sensie pozasportowym. Jednak za tym wszystkim stoją też pieniądze, ambicje liderów, wzajemne animozje...To wszystko można przezwyciężyć ale to strasznie trudna sprawa. Sami wiecie jak czasem trudno nam się porozumieć na forum a co dopiero w realu, gdzie każdy musi siebie promować, bronic swoich interesów ....czy ,co przykre lecz naturalne, walczyć z konkurencją. Niezależnie jakie stanowisko podejmie w tej sprawie organizacja , której obecnie jestem członkiem dążenie to uważam za słuszne i prywatnie trzymam kciuki. OSU! Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skąd tak grastyczna zmiana opinii jeżeli to nie jest tajemnicą i nie atakujesz juz organizatorów oraz pomysłodowców turnieju ponad podziałami i połączenia sportowego IFK z innymi
jak przesledzisz moje posty, to sie okaze, ze nie atakowalem organizatorow i nie zmienialem opinii. to ty mi cos usilujesz inputowac, z miernym skutkiem zreszta. IFK istnieje, dziala i ma sie dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przepraszam ale nie wiem już co o tym sądzić ( nie będe nic Ci udowadniał-wystarczy poczytać archiwum) , gratuluje ,że IFK wybrała drogę KAN i szkoda ,że bez KAI , oby w przyszłości te trzy organizacje stworzyły system sportowy ponad podziałami. Dzięki tym MŚ dowiedzieliśmy się też, że IFK nie ma najlepszego kata KK na świecie ,a sędziowali ludzie z tej organizacji. Trzymam kciuki za wspólne imprezki IFK , KAN i SHIN w Polsce ( ciekawe kto pierwszy się temu przeciwstawi) i czy wyborowy przestanie atakować innych oprócz IFK.
to kan wybralo droge ifk, a wynikow kata nie bede komentowal. to byl raczej festyn kata a nie zawody. twoje sady mnie nie interesuja, jak wszytkie inne sady anonimowych aktywistow. wiem ze nie bedziesz nic udowadnial. tak postepowales do tej pory. baw sie rownie dobrze jak ja.
Napisano Ponad rok temu
1) Kancho Royama i Hansi Arnil mają swoje organizacje i chcą je rozwijać i udoskonalać.
2) Mają dość podziałów i animozji w świecie Kyokushin
3) Chcą razem organizować MŚ choćby po to aby nie było tak jak w boksie ( jest kilkunastu mistrzów i posiadaczy pasów mistrzowskich)
4) we wspólnym działaniu widzą możliwość wprowadzenia karate kontaktowego do grona dyscyplin olimpijskich
5) wiedza ,że jeżeli na następnych MŚ powtórzą sukces z tego roku, to wszystkie organizacje, które nie wezmą udziału w tych Mistrzostwach zostaną na własną prośbę poddane marginalizacji.
I to tyle. Nie ma mowy o żadnym jednoczeniu czy połączeniu, bo po co???
Obydwaj mają świetne organizacje i świetnych zawodników. Stworzyli klimat do dobrej i zdrowej rywalizacji na tatami, po to aby Mistrz Świata w Karate Kyokushin był prawdziwym mistrzem a nie mistrzem IFK, IBK, IKO, KAN czy jeszcze innej organizacji. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
....czy ,co przykre lecz naturalne, walczyć z konkurencją.
Walczyć nie trzeba. Można koegzystować. Wszystko zależy od poziomu intelektualnego instruktorów.
A co do tematu głównego to życzę powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy nie uważacie, że w Rosji nadal sztuki czy sporty walki są przeciwwagą dla systuacji gospodaczej. To jest jakiś element nakręcający karuzelę treningową. Do tego dochodzi znaczna populacja z której jest łatwiej wyselekcjonować typowych fighterów.
potocznie uwaza sie ze w Rosji jest bieda, a tymczasem trzeba miec pieniadze zeby trenowac.
wczoraj Rubin Kazan wygral w Barcelonie, hokeisci wygrali mistrzostwa swiata dwa razy z rzedu, a zawodnicy karate leja wszystkich w kazdej organizacji. Kto chce widziec Rosje biedna, slaba i zacofana, musi sie zderzyc ze sportowymi faktami.
sytuacja gospodarcza nie ma tu za wiele do decydowania. No i na koncu prowadzi do paradoksu, typu, jesli w Polsce, czy innych krajach bedzie biedniej to bedzie lepiej dla karate.
Napisano Ponad rok temu
Maja lepszych nauczycieli czy dostaja kase za wygrne czy co ?
Wie to kto .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to z czego to sie beirze ?
Maja lepszych nauczycieli czy dostaja kase za wygrne czy co ?
Wie to kto .
moim zdaniem bierze sie to z samego bycia Ruskim. Bylem kiedys na obozie z Hanshi Arneilem na Bialorusi. 300 osob na sali, ktora wyglada jak hangar lotniczy. na podlodze deski ledwo co heblowane i przybijane na szybko "z reki". Wystajace gwozdzie w wielu miejscach, wiara cwiczy oczywiscie boso. Nie minelo 10 minut treningu, przychodzi gosciu ok. 40 letni z rozorana stopa i pyta czy moze sobie zrobic przerwe, zeby noge opatrzyc (w Polsce - co najmniej na pogotowie, a na zachodzie jeszcze prokurator, sad i odszodowanie). Chlop opatrzyl sobie noge sam i wrocil do treningu. w krotkiej przerwie miedzy cwiczeniami, przylecial "mechanik" z mlotkiem i dobil w podloge wystajace gwozdzie.
A nauczycieli to maja lepszych niz Japonczycy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Praca karate
- Ponad rok temu
-
Czarny Pas - szczyt - prawda i mity
- Ponad rok temu
-
oszustwa czołowych zawodników
- Ponad rok temu
-
I Mistrzostwa Europy Karate Tsunami.
- Ponad rok temu
-
XIX Mistrzostwa Świata w Karate - Tokio 2008
- Ponad rok temu
-
praca dyplomowa o urazach w karate
- Ponad rok temu
-
Semmy Schilt w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Sensei Hidetaka Nishiyama nie żyje
- Ponad rok temu
-
Mas Oyama - dokument
- Ponad rok temu
-
do wszystkich uciemiężonych brakiem rozciągnięcia!!!
- Ponad rok temu