Dyskusja na temat Sensei Wingrove
Napisano Ponad rok temu
Ale przecież ja cały czas wytykam, że środowisko aikido przesiąknięte jest hipokryzją.
Dziadka poglądy, jak każdy idealizm, skończyły spuszczone w kiblu przez tych co na tym zarabiają.
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie przekonamy sie do iluzji wybranej przez kogos inego, dopuki sami jej nie zakosztujemy i nie uznamy jego iluzji za nasza...
tak apropos filmikow, to w ubieglym roku bardzo popularny byl filmi z takim chlopakiem cos kolo 20 lat co wyczynial cuda na rowerku, tak mi sie to jego cudowanie spodobalo ze sobie nawet taki rowerek poskladalem i zaczalem probowac tych skokow itp
i co i dupa sie okazalo, nic mi nie wychodzilo, ba - nadal nie wychodzi ...
i co to znaczy, ze jego techniki jazdy sa do bani?, czy ze nie ma sensu ich trenowac bo do jazdy na rowerze sie nie nadaja?, a moze zanim sie tego naucze to inni juz dojada do mety w tour de france?, nie pojmuje :-)
Napisano Ponad rok temu
Tak na koniec nawiązując do poprzednich wypowiedzi o skutecznościach technik to tak jak w każdym systemie możesz sobie wybrać to co najbardziej ci odpowiada. Na mnie też niektóre techniki nie "działają" lub działanie ich jest ograniczone (tzn mogę przetrzymać bol), ale kompletując je z czasem w całość możesz jak to mówi Sensei Terry grać płynnie jak Chopin na fortepianie. Wszystko wymaga czasu i nie od razu Kraków zbudowano, a wszystkie cuda to zdarzają się tylko w erze.
pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Polecam przekonać się samemu jakie to miłe cholerstwo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak rospoznać prawdziwego misrtsza aikido?
- Ponad rok temu
-
JUDOGA/ PROSZE O POMOC
- Ponad rok temu
-
Sensei Isoyama w Złotowie, dlaczego tam?
- Ponad rok temu
-
STAŻ Z Y. FUJIMOTO
- Ponad rok temu
-
Daniel Brunner Sensei - Seminarium Aikido we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Psychologiczne aspekty samoobrony
- Ponad rok temu
-
Staż z Tomaszem Krzyżanowskim (5 DAN) - AAI POLSKA