praktyczny kurs walki
Napisano Ponad rok temu
Rozważam box/KB/krav maga/street boxing.
Znam opinie wielu ludzi na temat KM, jednak to chyba kwestia tego że nie ma kto jej uczyc porządnie. Pokazywali na tv kurs KM w Izraelu i był niesamowity wycisk, bardzo duzy nacisk kładziono na walke bez broni oraz 1 przeciw wszystkim, wiec chyba nie do konca sa opinie że to tylko styl dla grupy uzbrojonej.
Jednak co do nauki tego u nas sceptycznie sie odnosze...
SB nie wiem czy wogóle jest w K-ce.
Box/kb? jak juz to gdzie najlepeij?
I co najlepeij mi polecacie?
Z góry dzieki i pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej zrobisz jak stworzysz sobie listę okolicznych klubów i pójdziesz i obejrzysz jak to wszystko wygląda. Jeśli np. boks Ci się nie spodoba to bez sensu będzie chodzić na to "bo tu mnie nauczą się bić". Odpowiednikiem tego jak dobrze walczysz jest to jak bardzo angażujesz się w naukę. A trudno jest się zaangażować w coś co Cię w ogóle nie kręci.
No i poczytaj, na forum jest masa tematów z takim jak Twoje zapytaniem.
* - tu możesz wstawić dowolną sztukę walki uważaną za "mniej skuteczną"
** - tu możesz wstawić dowolną sztukę walki uważaną za "bardziej skuteczną"
Napisano Ponad rok temu
lepiej zostań przy siłce
Bo co? Rozwiń myśl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepiej zostań przy siłce
Bo co? Rozwiń myśl.
Myśl została rozwinięta już dawno, Dudu to ładnie opisał kiedyś na swojej stronie. W skrócie - siłą posługujesz się intuicyjnie a technika jest wyuczona. I jak ktoś pakuje na potęgę a drugi sobie trenuje 2 razy w tygodniu sztuki walki- to właśnie tak wygląda, że paker leje "fajtera". Dopiero technika otrzaskana w sparingach się liczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam jakieś MMA, bjj lub Muay Thai. Nie wiem tylko jak z dostępnością i cenami takich treningów u Ciebie ale chyba znajdziesz tam to czego szukasz.
lepiej zostań przy siłce
Bo co? Rozwiń myśl.
bo jajco.
a tak powaznie to po co ci SW(to do autora tematu)? żeby sie bic na ulicy??czy żeby przed laskami sie chwalić??chyba nie o to w tym wszystkim.jeżeli chcesz sie nauczyc bić na licy to sobie z żulami spod sklepu posparuj albo na ustawki zcznij chodzić.naprawde daj sobie spokoj z SW.przerabiałem już paru kolesi podobnych do autora tematu którzy przyszli z siłki i chcieli sie nauczyc bić.po 2 cieższych treningach dawali sobie spokój i zostawali przy siłce
oczywiście żebyśmy sie dobrze zrozumieli nie wykluczam a wrecz popieram siłownie jako uzupełnienie treningów SW,po prostu staram sie tepic patologie jaka jest koles z silki który chce zacząć ćwiczyc SW po to żeby sie lać
edyta:
zapomniałem dodać że pytanie autora jest po prostu głupie..każdy lubi i sprawdza sie w czym innym co dotyczy także SW dlaego kazdy poleci Ci co innego(czytaj najprawdopodobniej to co sam trenuje)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to pytanie juz milion razy bylo, poszukaj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do założyciela tematu - polecam tobie na początek dyscypliny proste, zawierające jak najmniej mieszania - np. czysty boks, zapasy/judo lub bjj. Każda z tych dyscyplin oferuje przydatną wiedzę w przypadku konieczności samoobrony. Pochodzisz, zobaczysz czy ci się spodoba, jak nie - wrócisz na siłkę i będziesz dalej szczęśliwie pakować :wink: .
Napisano Ponad rok temu
pistolet tez dobrze sie ponoc sprawdza na ulicy :roll:
napewno sie na ulicy przyda zawłaszcza jak ktos zarabia na życie malowaniem pasów na jezdni
jet:a ja ci mowie że bedzie z niego dres który kozaczy na ulicy bo na 2 treningi boksu przyszedł
Napisano Ponad rok temu
Co do tematu to przyszło kiedys do nas na treningi czterech kolesi pakujących na siłce. Pierwszy odpadł bo stwierdził, że nauczył się już wszystkich ciosów. reszta zrezygnowała, bo jak to powiedzieli przyszli na treningi, gdyż myśleli, że "będziemy się ostro napierdalać".
W każdym razie nie oceniajmy tak pochopnie autora tematu ;]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bez licencji
- Ponad rok temu
-
Polskie prawo
- Ponad rok temu
-