Skocz do zawartości

Zdjęcie

IFK Polish Summer Camp 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Re: IFK Polish Summer Camp 2008

Stanisławek chiał ratowac IFK tylko zrobiono jemu kolo pióra ta Wasza polityką

Widzisz, to wychodzi na to, że znasz inną wersję niż ja, bardzo chetnie jej wysłucham bo sądząc po Twojej wypowiedzi na pewno wiesz dokładnie jak to było. No to czekam? Jak to Stanisławek ratował IFK...człowiek uczy się przez całe życie, więc może i ja się czegoś nowego od Ciebie dziś nauczę :idea:

Ta historia jest tak zagmatwana że lepiej nie wchodzi w ten spór i dać sobie spokój był facet nie ma go, założył organizację która mu się rozpada ale w końcu dostał 5 dana i niech realizuje się w polityce a do karate niech nie wraca :oops:

Ta historia jest prostsza niz sie wydaje. Tak prosta i banalna, ze az trudno w nia uwiezyc.
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="Shu Lien"]

"Shu Lien w pogonii za karate" ewntualnie "Blondynka wśród karateków" :wink: nie wiem na ile byłoby mądrze, ale śmiesznie na pewno :lol: Wiesz...jak sobie pomyślę ile ja zabawnych sytuacji miałam podczas, albo związanych z treningiem...Przeraża mnie tylko to, co powiedzieliby o mojej książce i o moim karate, ci z doswiadczeniem i dużym zasobem wiedzy.

Mogliby tylko pozazdrościć spojrzenia i celnych uwag kolor włosów niema nic do znaczenia ale mając wgląd do zdjęć jest to jakaś wskazówka pozdrawiam :roll:
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widzisz, to wychodzi na to, że znasz inną wersję niż ja, bardzo chetnie jej wysłucham bo sądząc po Twojej wypowiedzi na pewno wiesz dokładnie jak to było. No to czekam? Jak to Stanisławek ratował IFK...człowiek uczy się przez całe życie, więc może i ja się czegoś nowego od Ciebie dziś nauczę :idea:

Ta historia jest tak zagmatwana że lepiej nie wchodzi w ten spór i dać sobie spokój był facet nie ma go, założył organizację która mu się rozpada ale w końcu dostał 5 dana i niech realizuje się w polityce a do karate niech nie wraca :oops:

Ta historia jest prostsza niz sie wydaje. Tak prosta i banalna, ze az trudno w nia uwiezyc.

dla osob które widziały całość problemu a nie były wpatrzone "shihana"
  • 0

budo_shu lien
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mogliby tylko pozazdrościć spojrzenia i celnych uwag kolor włosów niema nic do znaczenia ale mając wgląd do zdjęć jest to jakaś wskazówka pozdrawiam :roll:

Witaj Alex zrobiłam sobie krótkie wakacje, ale już jestem. Bardzo mi miło, że to co mówię oceniasz w ten sposób bo rzeczywiście staram się być uważnym obserwatorem i dobrym słuchaczem tego, co wokół mnie w karate się dzieje i moje posty są odzwierciedleniem tego, co myślę.
A co do zdjęć....jeśli masz wgląd na stronę ogólnopolską IFK to tam mnie nie ma, wiem bo sama zamieszczam zdjęcia na tej stronie :wink: ale jeśli poszukasz stron internetowych klubów IFK w Polsce to z pewnością mnie w galerii jednego z nich zobaczysz...chociażby na tych z seminarium zimowego w Jeleniej Górze z shihan Nick Da Costa. Od tamtych zdjęć zmienił się tylko kolor mojego pasa, ale przecież o te zmiany też chodzi. Pozdrawiam.
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

MTklub napisał:

Myslalem ze sie cos dowiem, co w trawie piszczy. Ale z tego co widze, to nie ma co liczyc na rzeczowy glos kolegi MTklub w tej sprawie. Dla mnie sloganami nie da sie zalatwic tematu. Ale jak widze kolega dalej czyta zawziecie "Fakt" i nic w tej materii nie da sie raczej zmienic.
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dla osob które widziały całość problemu a nie były wpatrzone "shihana"

Niestety prawda jest tez to ze ta historia nikomu chluby nie przynosi. Jeszce jedna historia z polskiego podworka, z ktorej nic nie wynika. A juz na pewno nie ma to nic wspolnego z karate.
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co do zdjęć....jeśli masz wgląd na stronę ogólnopolską IFK to tam mnie nie ma, wiem bo sama zamieszczam zdjęcia na tej stronie :wink: ale jeśli poszukasz stron internetowych klubów IFK w Polsce to z pewnością mnie w galerii jednego z nich zobaczysz...chociażby na tych z seminarium zimowego w Jeleniej Górze z shihan Nick Da Costa. Od tamtych zdjęć zmienił się tylko kolor mojego pasa, ale przecież o te zmiany też chodzi. Pozdrawiam.

Dzięki za wskazówki już wiem na letnim w 2007 też byłaś pozdrawiam :lol:
  • 0

budo_mtklub
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 483 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Prośba do Wyborowej napisz jak to naprawde było z tymi sprawami , które spowodowały rozpad IFK i odejście sensei Stanisławka do Dyducha i PIS-u
  • 0

budo_shu lien
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki za wskazówki już wiem na letnim w 2007 też byłaś pozdrawiam :lol:

Tak to był mój pierwszy obóz, bardzo miło go wspominam chociaż łatwo nie było, ale ludzie, atmosfera to coś czego się nie zapomina i za czym się tęskni. No a poza tym wyjazd na taki obóz to jakby pół roku treningu w klubie, więc było warto :wink:
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote="Shu Lien

Tak to był mój pierwszy obóz, bardzo miło go wspominam chociaż łatwo nie było, ale ludzie, atmosfera to coś czego się nie zapomina i za czym się tęskni. No a poza tym wyjazd na taki obóz to jakby pół roku treningu w klubie, więc było warto ]

A najlepszy obóz kiedy był teraz czy seminarium ?
  • 0

budo_shu lien
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A najlepszy obóz kiedy był teraz czy seminarium ?

Jeździłeś na seminaria, więc pewnie wiesz, że obozu i seminarium porównać raczej się nie da w kategorii "co było lepsze, czy najlepsze". Obóz i seminarium różnią się przede wszystkim czasem :wink: Na seminarium wpadasz na trzy dni, w moim przypadku często prosto z pracy i zmagasz się z treningami średnio trzy razy dziennie. Jedziesz ze świadomością, że przede wszystkim będziesz ciężko pracować. Czas mija szybko, wieczorem padasz zmęczony, a w nocy śnisz o...treningu. Potem siadasz w pociąg, albo samochód i w biegu znowu wracasz do codzienności. Gdy jechałam na seminarium zastanawiałam się jak dam radę wytrwać na treningach z shihan Da Costa :D , a kiedy wracałam to zastanawiałam się jak wrócę za biurko i wytrzymam osiem godzin w pracy bez treningu.
Obóz z założenia jest rekreacyjno - sportowy, jest czas na trening i życie towarzyskie, odpoczynek i zabawę. Masz czas na aklimatyzację i zmianę stylu życia na trening trzy razy dziennie i pobudkę o szóstej rano. Poza tym mnie na letnie obozy ciągnęła przede wszystkim osoba Hanshi Arneila. Fascynuje mnie jego osobowość i bardzo lubię słuchać jego opowieści. Mam świadomość, że jego czas się kończy i to ogromny zaszczyt móc z nim przebywać i od niego się uczyć. A co Tobie najbardziej podobało się na seminariach i obozach?
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote="Shu Lien

Poza tym mnie na letnie obozy ciągnęła przede wszystkim osoba Hanshi Arneila. Fascynuje mnie jego osobowość i bardzo lubię słuchać jego opowieści. Mam świadomość, że jego czas się kończy i to ogromny zaszczyt móc z nim przebywać i od niego się uczyć. A co Tobie najbardziej podobało się na seminariach i obozach?[/quote"]

Hanshi Faktycznie ma coś co przyciąga ludzi. Coś ostatnio zmiejszyła się ilość odwiedzających tę stronę osób?
  • 0

budo_shu lien
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hanshi Faktycznie ma coś co przyciąga ludzi. Coś ostatnio zmiejszyła się ilość odwiedzających tę stronę osób?

Ludzi nie ma bo jak powiedziałby mi zaraz Wyborowa za mało kontrowersji i polemiki. Ale widocznie wszyscy się z moją opinia zgadzają i nie ma o czym dyskutować :wink:
A Hanshi to wielka postać karate kyokushin, ale to nie wielkość pociąga, to prawdziwa pasja z jaka prowadzi treningi, to jego "bycie 24 godziny dziennie do dyspozycji" w czasie obozów. To życzliwość i poczucie humoru, którego nie da się przecenić. Mało jest takich przywódców organizacji karate, którzy byliby tak otwarci jak Steve Arneil. Przy nim po prostu nie można nie dać na treningu z siebie wszystkiego, niesamowity autorytet. To trzeba zobaczyc i przeżyć.

Reminescencja z ostatniego obozu. Godzina szósta rano, wychodzę z pokoju żeby sprawdzić, czy nasza młodzież nie zapomniała, że trening o 6.30 i już wstała :wink: . Otwieram drzwi, a Hanshi promienny i już gotowy do treningu wita nas wszystkich z uśmiechem.

Trening, na zakończenie robimy pompki. Jest 12 czarnych pasów, każdy liczy do 10, więc razem jest 120 pompek. W którymś momencie nie mam już siły, przyklękam na kolana, przekonana, że Hanshi tego nie zauważy, w końcu nie jestem w pierwszym rzędzie,....po kilku sekundach czuję, że ktoś podniosi mnie do góry i słyszę znajomy głos: Came on my darling! :D
Można zapomnieć jakieś ćwiczenie, można zapomnieć interpretacji techniki, ale takie wspomnienia zostają na zawsze i to jest bardzo ważne!
  • 0

budo_alex_66
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Można zapomnieć jakieś ćwiczenie, można zapomnieć interpretacji techniki, ale takie wspomnienia zostają na zawsze i to jest bardzo ważne!

W takim razie nic nie zostaje innego tylko dołączyć do grona "tułaczy" którzy jeżdzą na seminaria za Hanshim po całym świecie
  • 0

budo_wyborowa
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2263 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Prośba do Wyborowej napisz jak to naprawde było z tymi sprawami , które spowodowały rozpad IFK i odejście sensei Stanisławka do Dyducha i PIS-u

Przeciez Ty wiesz jak bylo lepiej niz ja, wiec po co Ci moja wersja.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024