nie wiem czy wiesz ze statystycznie w drugiej tercji gra sie zaostrza, pada wiekszosc bramek i notuje sie wiecej kar. Druga tercje tez przegrasz bo w pierwszej pogodzilas sie z porazka, a ja nie dopuszcze zeby feniks sie odrodzil, dobije go dwiema bramkami w dwoch pierwszych minutach i pozwole ci na koncu skomentowac, ze w drugiej tercji mecz sie ulozyl.
zeby dyskusja miala sens to:
1. musi byc jasno zarysowany temat - nie ma poki co tematu, wszystko to sa luzne dywagacje
2. partnerzy musza byc przygotowani, rzetelni i uczciwi, nie powinni stosowac zadnych wybiegow, komentowac ad personam i trzymac sie generalnie tematu
2. celem dyskusji ma byc wymiana pogladow, a nie proba przekonania kogos, lub udowodnienie przewagi lub wyzszosci nad pogladem czy osoba.
Wiec teraz powiedz mi Shu Lien o czym ja mialbym z Toba dyskutowac?
Jesli na prawde jestes kobieta, to ja wolalbym sie umowic na kawe z Toba niz dyskutowac.
Szanowny Panie Wyborowa na prawdę jestem kobietą i nie mam nic przeciwko umówieniu się z Tobą na kawę, ale najpierw pozwól, że odpowiem na Twoje zarzuty bo za chwilę powiesz mi, że musze się uczyć sztuki dyskusji :wink: i dasz długą listę lektur
Hokej. Bawienie się we wróżkę i ustalanie kto komu i w której minucie strzeli bramkę to zakrawa z lekka na hazard i tak to należy potraktować, choć oczywiście kto nie gra, ten nie ma szansy na wygraną, w tym przypadku rację. Póki krążek w grze to jeszcze wszystko może się zdarzyć, a przeciwnika nigdy nie należy lekceważyć i dobrze o tym pamiętać bo życie podobno jest czasem dziwniejsze od fikcji.
Dyskusja. Ad.1 Temat jest określony, obóz letni zorganizowany przez IFK, fakt że jest to temat bardzo szeroki, ale o to mi chodziło bo zawiera się w nim i system szkolenia i inne organizacje, które też prowadzą jakieś swoje obozy, seminaria, instruktorzy, którzy je prowadzą. Oczywiście można zaproponować nowy bardziej konkretny i sprecyzowany temat, pytanie tylko po co jeśli dobrze rozmawia nam się w tym?
Ad.2 Nie moge odpowiadać za wszystkich, którzy biora udział w tej dyskusji, ale choc nie mam wysokiego stopnia to jednak coś do powiedzenia w temacie mam, więc wypadałoby uznać, że przygotowanie podstawowe jest. Uważam też, że jestem uczciwa i staram się być rzetelna. A komentarz ad personum? No cóż to Ty wyśmiałeś kilka moich mailów, jeśli byłam w związku z tym za złośliwa to wybacz, w końcu jestem tylko kobietą :wink:
Ad.3 Z tym się w 100% zgadzam, nie próbuję Cię do niczego przekonywać, mówię to co myślę bardzo szczerze i niektórzy jak Alex_66 to zauważyli. Może kiedys Ty też docenisz szczerość moich poglądów i intencji.