Kyokushin fajna strona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Apropos Twojego postu MTklub - ja Sensei Szeligowskiego szanuję. Miałeś z nim kontakt, jego organizacją i zawodnikami? Pytam, bo wg. mnie to nie tylko były zawodnik KK ale też dobry trener i znawca karate / i uczył się od Arneila - pierwszej lini przekazu od Sosai /.
Stronka fajna...Jest krótko i na temat ...Nie lubię przekombinowanych stron. Ma być maksymalnie prosto i czytelnie...Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Recenzja książki Jeremicza jest taka, a nie inna, bo jest to po prostu konkurencja, która trzeba delikatnie zdyskredytować.
A prawda jest taka, że IFK upada ( niestety jest w tym duża zasługa sensei Piotra ), a -kan rośnie w siłę ( a tu z kolei zasługa shihan Bogdana )...howk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moje najwieksze sukcesy, przyszly po tym jak moje czlonkostwo w PZK dobieglo konca, aczkolwiek i w tej organizacji notowalem jakies sukcesy zawodnicze.
Jesli chodzi o moje sukcesy trenerskie, to zeby mozna bylo jakos porownawczo sie odniesc do innych polskich sukcesow trenerskich, to powiem tyle, ze miedzy innymi moi wychowankowie - Rafal Bowowiecki (waga +80kg) i Sebastian Stachon (waga -70kg) stawali na podium w Londynie podczas British Knockdown Karate Tournament organizowanego przez British Karate Kyokushinkai. Dla niezorientowanych - To najwiekszy, najbardziej prestizowy i najsilniej obsadzony cyklicznie rozgrywany turniej w Europie. Warto sprawdzic kto z Polakow stawal wczesniej na podium w tym turnieju - wtedy bedzie mozna sensownie rozmawiac na argumenty.
W innym wypadku rozmowy na forum sa opiniami bez pokrycia.
szacunek dla wszystkich,
Piotr Szeligowski
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie liczy sie poziom karate i zasady organizacji oraz wspoldzialania. I tu wcale nie potrzeba 50 klubow zeby cos zdzialac. Ale kazdy ma prawo myslec inaczej.
Co do regresu w IFK.
To smutna historia, ale najgorsze organizacja ma juz za soba. Zostali w niej ludzie, ktorzy widzieli sens w karate, a nie w rzeczach ktore z karate maja malo wspolnego. Poza tym pokazcie mi inna organizacje, z ktorej ludzie nie odchodza, no i jeszcze taka, ze ktos dobrowolnie zrezygnowal ze stanowiska.
Kazda organizacja ma swoje lepsze i gorsze momenty. No i nie ma organizacji idealnych. Kto tego nie rozumie bedzie wiecznie niezadowolonym jumperem przy okazji "robiacym" kolejne stopnie.
Idea clicker wziela sie z medody treningowej ksztaltujacej szybkosc i precyzje, powszechnie stosowanej w dojo Oyamy.
Przedrzec sie przez morze ignorancji to sztuka, napisac cos sensownego - jeszcze wieksza, a byc jeszcze za to co sie napisalo odpowiedzialnym, to rzecz, ktora wiekszosc piszacych przerasta.
Napisano Ponad rok temu
Ja rozumiem ze mozna napisac ksiazke dla poczatkujacych, bo taka jest potrzeba. Nie mozna miec do tego zadnych zastrzezen, ale nazywanie podrecznika dla poczatkujacych "wnikliwym studium" to nic innego tylko gruba przesada i zaciemnianie idei wydania tej ksiazki. Chwala autorowi, ze sie na taki wysilek zdobyl i nie robil tego dla siebie, bo przeciez zawartosc ksiazki lata temu wczesniej przetrawil i z tego bierze sie jego sila, marka i doswiadczenie.
nie da sie z tej ksiazki zrobic i wyciagnac wiecej niz w niej jest. jak z kazdej ksiazki.
Napisano Ponad rok temu
łał popieram w 100% gośc Piotr zrobił ponoć wiele długów do IFK obenie poza wrockiem to zombiJa napiszę tak...takich stron w internecie jest tysiące i dla mnie nie jest ona ani lepsza ani gorsza od wielu ...wielu innych stron:) Mam wrazenie, ze książka nadchodzi, bo zaczęła się reklama, a najlepiej zacząć ją na forach związanych ze sztukami walki.
Recenzja książki Jeremicza jest taka, a nie inna, bo jest to po prostu konkurencja, która trzeba delikatnie zdyskredytować.
A prawda jest taka, że IFK upada ( niestety jest w tym duża zasługa sensei Piotra ), a -kan rośnie w siłę ( a tu z kolei zasługa shihan Bogdana )...howk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Książka ta została napisana głównie z myślą o poczatkujących....odnajda oni tylko konkretne informacje. Celowo unikałem zbyt rozległych opisów, czesto niezrozumialych dla poczatkujacych. "
Dla mnie to konkretna informacja i z takim nastawieniem ją przeczytałem i obejrzalem.
Dla wszystkich poczatkujacych, których znam jest po prostu świetna.
A jezeli ktoś chce wiecej informacji to proponuje osobisty kontakt z shihanem :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Open Kokoro Cup 2008 młodzieżowców
- Ponad rok temu
-
Otwarty Turniej Sei Budokai "Full Contakt" 25.10.0
- Ponad rok temu
-
FILM: Mistrzostwa Europy Kyokushin 2008
- Ponad rok temu