tylko tyle znalazłem na forum. Chciałbym dowiedzieć się jak to działa, jak stosuje. Od wielu różnych osób słyszałem ze kreatyna monohydrat jest najlepsza (z kreatyn nie suplementów) bo powoduje najmniejsze puchnięcie, nie pompuje. O jabłczanie też chętnie bym coś od was usłyszał zbliżają się wakacje i po pracy chętnie bym skoczył na siłkę i wypróbował plan 5x5 bo ostatnio maiłem 2 mies przerwy w pakowaniumonohydrat powoduje największa retencję z pośród wszystkich kreatyn [wg. badań]
monohydrat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem retencję wody mono powoduje (chociaż nie u wszystkich), ale ja osobiście nie widzę z tym żadnego problemu- po cyklu woda i tak zajdzie, a efekty w postaci większej masy mięśniowej zostaną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Duża rolę odgrywa dieta (w sumie najważniejszą). Jeśli ta będzie na wysokim poziomie retencja wody nie powinna być zbyt duża, a o wzrost tkanki tłuszczowej nie powinieneś się martwić. Otłuszczanie nie ma nic wspólnego z kreatyną, a z żarciem.
Zresztą jak pisałem - po odstawieniu woda szybko spada bez zbędnych zabiegów. Efekty zostaną.
Powodzenia;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo do działania kreatyny typ budowy niewiele ma. Retencja wody tak, otłuszczanie nie. Zatrzymywanie wody może dać EFEKT PODOBNY do zalania fatem, jednak szybko mija po skończeniu cyklu.
Ja również jestem endomorfikiem, a z mono byłem zadowolony. I jak dla mnie sprawdzone, dobre jakościowo mono (Universal, Kaizen itp) jest znakomitym rozwiązaniem.
A po prawdzie- czy to jabłczan czy orotan czy inny kre-alkalyn- różnic gigantycznych w działaniu nie ma :wink: Jedno, drugie, trzecie i dwudzieste jest OK.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"12 Po kreatynie nie ma spadków, te mięśnie co zbudowałeś zostaną, jednak wymiary mogą się zmniejszyć przez ustąpienie wody z komórek mięśniowych, jest to naturalne po cyklu kreatynowym.
"
Ot cala prawda. Ja sam bralem kre-alkalyn FA. Sila i waga poszla, zadna woda nie napuchlem. Mialem troche wiecej energii na treningach, wiec jestem zadowolony.
Co do jablczanow to polecam CellPumpa lub tri creatine z precision.
Napisano Ponad rok temu
witam ja bym tobie polecil xpanda firmy dymatize ja wlasnie zaczoloem to brac jak na razie nie moge nic wiecej powiedziec bo za krotko biore.
ja jestem w polowie brania xpanda i na mnie dziala znakomicie
po wakacjach planuje kupic sobie kolejna puszke
a co do innych kreatyn to wszystkie dzialaly i zadne nie powodowaly u mnie retencji wody
( a jesli juz to bardzo mala ktora schodzila po 2 treningach SW od odstawienia kreatyny )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie różnic między mono, a jabcokiem to: brak retencji wody i lepsza wchłanialność w przypadku jabłka. Reszta efektów taka sama i uzależniona od tego jaki chcesz osiągnąć cel.
Napisano Ponad rok temu
Do niedawna były np mistyczne wywody jak to przykładowo KA jest stabilniejszy od "starego przeżytku" czyli mono.
Tymczasem
All American Pharmaceutical and Natural Foods Corp. (Billings, MT, USA)claim that Kre-alkalyn® (KA) a “Buffered” creatine, is 100% stable instomach acid and does not convert to creatinine. In contrast, they alsoclaim that creatine monohydrate (CM) is highly pH labile with more than90% of the creatine converting to the degradation product creatinine instomach acids. To date, no independent or university laboratory hasevaluated the stability of KA in stomach acids, assessed its possibleconversion to creatinine, or made direct comparisons of acid stabilitywith CM.
Thisstudy examined whether KA supplementation reduced the rate of creatineconversion to creatinine, relative to commercially available CM(CreapureÒ).Creatine products were analyzed by an independent commercial laboratoryusing testing guidelines recommended by the United States Pharmacopeia(USP). Each product was incubated in 900ml of pH 1 HCL at 37± 1oC and samples where drawn at 5, 30 and 120 minutes and immediately analyzed by HPLC (UV) for creatine and creatinine.
Incontrast to the claims of All American Pharmaceutical and Natural FoodsCorp., the rate of creatinine formation from CM was found to be lessthan 1% of the initial dose, demonstrating that CM is extremely stableunder acidic conditions that replicate those of the stomach. This studyalso showed that KA supplementation actually resulted in 35% greaterconversion of creatine to creatinine than CM. In conclusion theconversion of creatine to creatinine is not a limitation in thedelivery of creatine from CM and KA is less stable than CM in the acidconditions of the stomach.
Universityof Northumbria, Sport Sciences, Northumbria University, NorthumberlandBuilding, Newcastle upon Tyne, United Kingdom, 2Department of Life Sciences, Kingston University, Penrhyn Rd, Kingston-upon-Thames, United Kingdom. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ty chyba nie wiesz co bierzesz w takim wypadkuxpand jest to wlasnie kreatyna jablczan ktora nie powoduje tylu zatrzymania wody co inne kreatyny .Biore to pierwszy raz i naprawde polecam
SKŁAD W JEDNEJ PORCJI (20.5 gram):
Kalorie 25 kcal
Węglowodany Ogółem 6 g
Cukry proste 0 g
Witamina B3 20 mg
Witamina B6 9 mg 450%
Kwas Foliowy 90 mcg 45%
Witamina B12 37 mcg 3700%
Creatine Ester Fusion™ 4.5 g
Jabłczan Etylowego Estru Kreatyny
Jabłczan Trój-Kreatyny
Sodek Fosforowego Estru Kreatyny
Alfa-Ketoglutaran Kreatyny
Arginine Fusion™ 3.5 g
Alfa-Ketoglutaran Argininy
Etylowy Ester Argininy
Wodorochlorek Argininy
Ketoizokarpynian Argininy
L-Norwalina
Betaina Bezwodna 1.5 g
Tauryna 1.5 g
Glutamine Fusion™ 1.5 g
Alfa-Ketoglutaran Glutaminy
N-Acetylo-L-Glutamina
Xpansion Matrix™ 3 g
Glikocjamina
Glukuronolakton
L-Cytrulina
Olej MCT
Cinnulin PF
Winpocetyna 99%
Winkamina 99%
Energized Matrix™ 2.78 g
Kofeina
Siarczan Wanadu
L-Tyrozyna
N-Acetylo-Cysteina
L-Fenylalanina
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zlamana jedynka (koronka) i kick-boxing
- Ponad rok temu
-
spalacze tight + scorch - tez sie tak czuliscie jak ja ??
- Ponad rok temu
-
stopy
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
jak to zrobic
- Ponad rok temu
-
Pas treningowy