Więcej noża?
Napisano Ponad rok temu
Anyone??
Trochę kijowa ta statystyka przydałoby sie więcej liczb
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Londyn , jedno z trzech miast, w którym zostało przeprowadzone badanie, został niedawno uznany za najniebezpieczniejsze miasto Europy.
Napisano Ponad rok temu
Hmm, skoro nie wymyslono jak dotad zlotego srodka na zwiekszenie bezpieczenstwa, a jak sie okazuje zabranianie noszenia jakiegokolwiek sprzetu do samoobrony w anglii to akt desperacji, to jakie macie koncepcje i jak widzicie sprawe? dzey i inni, ktorzy mieszkaja w UK.
W sumie ja sie nie dziwie, ze przestepcy czuja sie bezkarni, jaki szacunek moze budzic w takim stroju [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink: Te ich helmy sa cokolwiek smieszne
Napisano Ponad rok temu
Jedna trzecia brytyjskich nastolatków i dwudziestoparolatków mieszkających w dużych miastach uważa, że usprawiedliwione jest noszenie noży dla samoobrony - wynika z opublikowanych dziś badań.
Co za idioci. Nóż nie służy do obrony a do ZABIJANIA!
Tak panie władzo, wbijając mu nóż w serce chciałem go tylko obezwładnić...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
już teraz musisz..To już jest paranoja, żebym za kilka lat musiał uważać przechodząc wieczorem koło bandy szczyli, bo któryś z nich może mieć nóż i może mu się zachcieć akurat "pokozaczyć" przed kolegami :? .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale pudełka otwierasz w domu, ja mówię o chodzeniu z tym po ulicy. Policjanci podczas spisywania podejżanie zachowujących się nastolatków (np. pijanych, agresywnych, wulgarnych itp.) zawsze mogliby ich przeszukać w poszukiwaniu niebezpiecznych narzędzi. Gdyby za posiadanie takowych groziły srogie kary, jestem pewien, że mniej tego typu osób chodziłoby z tym po ulicy. Wiadomo, że całkowicie nie rozwiązałoby to problemu, ale napewno małolaty udające się na libację do parku zastanowiłyby się 5 razy. Bo jak się jest pijanym i rozjudzonym, to już nie ma miejsca na myślenie.JET zrozum że im bardziej będziesz czegoś zakazywał tym bardziej będzie do tego ciągneło. Nóż to tylko narzędzie , ja używam go bardzo często (otwórzcie coś zapakowanego w blister ja wczoraj otwierałem "pendrajwa" ) mało mnie chuj nie strzelił zębami nie dał bym rady a pozatym to chyba powiedział SENEKA " miecz nie jest zabójcą jest narzędziem w rękach zabójcy" nie karać za posiadanie tylko niewłaściwe używanie i tyle. Same zakazy niczego nie załatwią w USA po wprowadzeniu licencji CCW w tych stanach w których je wprowadzono przestępczość spadła . ps . licencje CCW to specjalne pozwolenia na noszenie ukrytej broni do obrony
Napisano Ponad rok temu
Ehh i znowu slysze argumenty, ze bez noza na codzien sie nie przezyje. Jasne, a ile tych pendrive'ow otwierasz codziennie, ze tak ciezko zyc bez kosy.. :roll: Ludzie, jak ktos lubi nosic noz i sie do tego przyzwyczail i potrafi z niego w miare korzystac to spoko, ale nie podajcie jakichs dziwnych argumentow o rozpakowywaniu paczek itd.
Napisano Ponad rok temu
co do UK - tutaj prawo jest surowe w stosunku do tych co nosza noze - ale jak widac wysokie kary nie odstraszaja malolatow - a to wlasnie malolaty (14-18lat) nosza tu glownie noze.. czemu nie odstrasza? moze dlatego ze po pierwsze bedac mlodym masz poczucie ze jestes niezwyciezony, ze ciebie akurat nie zlapia itd.. poza tym czy zaostrzysz prawo z 3 lat do 20 lat - to i tak juz nie ma znaczenia, bo liczy sie sam fakt zlapania/niezlapania, a wysokosc kary jest wtedy drugorzedna (staje sie pierwszorzedna dopiero po zlapaniu).. poza tym kazdy wie ze duzy odsetek malolatow nosi noze - wiec istnieje zapewne spirala "skoro on i on nosza i ich nie zlapali - to czemu ja mam nie nosic?"
bledne kolo w UK polega wlasnie na tym ze nie ma pomyslu jak sie pozbyc problemu broni na ulicach i zamiast podjac konkretne dzialania panstwo wiaze sobie samo rece "poprawnoscia polityczna" (brak akcji przeciwko gangom, bo gangi sa kolorowe a akcje wylacznie przeciwko kolorowym to rasizm za co mozna skarzyc policje przed sadem.. czy niczym nie uzasadniona liberalna polityka w stosunku do maloletnich ktorym praktycznie nic nie grozi przed sadem "bo kazdy popelnial bledy jak byl dzieckiem") - jednoczesnie glupio zaostrzajac i tak surowe prawo - co w rezultacie i tak nic nie zmienia, ale jest bardzo medialne dla rzadzacych.. na sam koniec wpojone w brytoli przesady ze bron sama zabija i jak brytol by mial sam sie bronic na ulicy, to on woli sie zrzec prawa do broni, zeby go tylko ktos inny obronil (policjant, wszedobylskie CCTV itd) a on sam nie musial nic robic..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
istnieje duza szansa ze ci ktorzy trafia do aresztu/wiezienia (a wczesniej mieli tylko nikly kontakt z mlodziezowa przestepczoscia) stana sie w pelni wyszkolonymi bandytami z kontaktami ktorych wczesniej nie mieli.. wiec zamykanie ludzi w wiezieniach za byle co to tez nie rozwiazanie !!! dodatkowo wiezienia sa wszedzie przepelnione - areszty tez..Wyjściem mogłyby być natychmiastowe areszty dla posiadających noże - taki przedsmak więzienia
Napisano Ponad rok temu
ja w PL nosilem zawsze ze soba maly nozyk - nie jakas maczete, czy noz-Rambo - ale 5cm nozyk ktorym moglem zrobic wiele malych pozytecznych rzeczy - np przekroic bulke na sniadanie w biurze, otworzyc paczke/list, pokroic ciasto/pizze, dokrecic/odkrecic srubke w komputerze, odciac nitke na ubraniu itd.. czy fakt ze nosilem taki nozyk w takim celach czyni ze mnie zabojce z bronia w reku? no wlasnie - wiec bez przesady..
co do UK - tutaj prawo jest surowe w stosunku do tych co nosza noze - ale jak widac wysokie kary nie odstraszaja malolatow - a to wlasnie malolaty (14-18lat) nosza tu glownie noze.. czemu nie odstrasza? moze dlatego ze po pierwsze bedac mlodym masz poczucie ze jestes niezwyciezony, ze ciebie akurat nie zlapia itd.. poza tym czy zaostrzysz prawo z 3 lat do 20 lat - to i tak juz nie ma znaczenia, bo liczy sie sam fakt zlapania/niezlapania, a wysokosc kary jest wtedy drugorzedna (staje sie pierwszorzedna dopiero po zlapaniu).. poza tym kazdy wie ze duzy odsetek malolatow nosi noze - wiec istnieje zapewne spirala "skoro on i on nosza i ich nie zlapali - to czemu ja mam nie nosic?"
bledne kolo w UK polega wlasnie na tym ze nie ma pomyslu jak sie pozbyc problemu broni na ulicach i zamiast podjac konkretne dzialania panstwo wiaze sobie samo rece "poprawnoscia polityczna" (brak akcji przeciwko gangom, bo gangi sa kolorowe a akcje wylacznie przeciwko kolorowym to rasizm za co mozna skarzyc policje przed sadem.. czy niczym nie uzasadniona liberalna polityka w stosunku do maloletnich ktorym praktycznie nic nie grozi przed sadem "bo kazdy popelnial bledy jak byl dzieckiem") - jednoczesnie glupio zaostrzajac i tak surowe prawo - co w rezultacie i tak nic nie zmienia, ale jest bardzo medialne dla rzadzacych.. na sam koniec wpojone w brytoli przesady ze bron sama zabija i jak brytol by mial sam sie bronic na ulicy, to on woli sie zrzec prawa do broni, zeby go tylko ktos inny obronil (policjant, wszedobylskie CCTV itd) a on sam nie musial nic robic..
ale jest różnica między nożykiem 5 cm, a nożem z dłuższym ostrzem. Możesz zabić owszem nawet takim 5 cm. ale logiczne, że majać przy sobie taki np. przy kluczach nie używasz go do ataku czy nawet obrony. Dlatego na nóż tak jak na broń powinno być zezwolenie, bo jest to broń bardzo niebezpieczna. Jak już wcześniej wspomniałem są inne "narzędzia" do obrony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrym acz nie wszędzie możliwym do zrealizowania wzorem jest Kanada. W Kanadzie każdy pełnoletni obywatel moze mieć broń, a przestępczość jest bardzo mała, wynika to jednak z dorobku ich kultury.
Niestety, ale prawo do posiadania broni zostalo obywatelom Kanady odebrane. Kazdy kto nie zglosi - odda posiadanej broni a zostanie ona zlaleziona ponosi surowe konsekwencje. Wielu starych farmerow, ktorzy nawet o tym nie slyszeli popadlo w spore tarapaty... A co do przestepczosci, to tez nie jest tutaj tak rozowo...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wskazówki
- Ponad rok temu
-
zaopatrzenie w sklepach z bronią
- Ponad rok temu
-
atak psa - obrona
- Ponad rok temu
-
pokażcie co nosicie do obrony
- Ponad rok temu
-
23-latek zaatakowal grupe bezbronnych i niewinnych kibicow
- Ponad rok temu
-
Kopane/uderzane czy chwytane??
- Ponad rok temu
-
Jak wykańczać (nie zabijać):)
- Ponad rok temu
-
Jaki odpowiedni sport walki dla mnie?
- Ponad rok temu
-
Taktyka i strategia walki z kickbokserem/ thaibokserem?
- Ponad rok temu
-
Taktyka i strategia walki z bokserem...
- Ponad rok temu