To skoro masz nie policzone to mozliwe ze np jesz za duzo weglow i dodatkowo zamiast schudnac to przytyjesz a dorzucanie bialka gdy np. juz jesz go wystarczajaco to wyrzucenie pieniedzy do...kibla przeczytaj podwieszone tematy. Napewno sa tam powrzucane linki do info jak samemu to mniej wiecej obliczyc , link do kalkulatora zywieniowego chyba tez jest potem to uloz i dopiero dorzuc sulementy by uzupelnic drobne braki (suplement to tak na prostsze tlumaczenie uzupelnienie wiec tylko sie nim uzupelnia, a nie bierze bo wszyscy biora :wink: )A teraz koniec offtopa wszystko juz na forum bylo poszukaj.tzn. tą dietę to ja sobie sam ustaliłem hehe trochę poczytałem i coś złożyłem z tego wszystkiego ale nie wiem czy jest ok np co do białka
Okno anaboliczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to, że potrzeba 24 kcal do wytworzenia 1 g białka użytego do budowy mięśni, czy poprostu o strawienie i wchłonięcie tego 1 g z pożywienia?
Napisano Ponad rok temu
reczej do miesni, bo bialko ma samo w sobie 4kcal, i choc jego strawienie kosztuje wiecej energii niz wegle i tluszcze, to na pewno nie az tyle ( )Co to znaczy "do syntezy 1 g białka tkankowego organizm potrzebuje 24 kcal energii"?
Chodzi o to, że potrzeba 24 kcal do wytworzenia 1 g białka użytego do budowy mięśni, czy poprostu o strawienie i wchłonięcie tego 1 g z pożywienia?
Napisano Ponad rok temu
Na innym forum znalzłem info, że 24 kcal to koszt strawienia 1 g, ale wtedy wychodzą bzdury w obliczeniach. Na 1 g białka tracilibyśmy 20 kcal. Z tego wychodzi, że np. wypicie dawki białka serwatkowego (30 g) spalałoby ok. 500 kcal (jeśli dodać kalorie z węgli i tłuszczy) - tyle co pół godziny intensywnego biegania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekwondo - odżywki
- Ponad rok temu
-
poranny trening - jak ułożyć?
- Ponad rok temu
-
spalacz - pytanie
- Ponad rok temu