powrót do siłowni.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście domyślam się iż każdy zacznie krzyczeć abym zaczął biegać , na basen chodzić itd.. lecz bez tego narazie chciałbym poćwiczyć aby się wkręcic, na basen mogę chodzić regularnie, a biegać mi się samemu nie chce . co tydzień gram wyczerpujący mecz na halówce ,że nie mam siły na wszystko, może to narazie starczy ;-) dzięki i proszę o pomoc
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam 20 lat i 190 cm wzrostu waga ok 125kg. jakbyłem młodszy to troche ćwiczyłem, i były dobre efekty później przestałem ćwiczyć i bym teraz wrócił do tego z nudów jakiś roczek konkretnego treningu pyknął a jak bedą duże efekty to dłużej pomóżcie ułożyć jakiś plan, z racji tego iż wszystko co mieliśmy z ciężaru w osiedlowej kanciapie sprzedałem, została mi tylko ławka skośna półokrągłą do brzuszków, na której mogę zrobić np rozpiętki lub unoszenie hantla do góry. i 2 hantle po 18kg, ćwicze sobie nimi na bicepsa, 4x10 zrobię ;-) , prosze o pomoc w ułożeniu planu, chciałbym ćwiczyć takie partie jak - brzuch , biceps, triceps , klata, barki. coś da się tym zrobić ? oczywiście nie trening na mase tylko na redukcje tkanki tłuszczowej + troszke rzeźby przy tym ;-) , uda też w sumie bym mógł robić lecz nie mam cięzaru na to, sztangi żadnej nie mam prostej ani ławeczki , a nie chce inwestować jak narazie
Oczywiście domyślam się iż każdy zacznie krzyczeć abym zaczął biegać , na basen chodzić itd.. lecz bez tego narazie chciałbym poćwiczyć aby się wkręcic, na basen mogę chodzić regularnie, a biegać mi się samemu nie chce . co tydzień gram wyczerpujący mecz na halówce ,że nie mam siły na wszystko, może to narazie starczy ;-) dzięki i proszę o pomoc
Obojetnie czy robimy redukcje czy mase zawsze zaczynamy od ogolnorozwojowki
http://forum-kultury...olnorozwojowka/ Nie zapominaj o diecie bo to ona odgrywa kluczowa role przy redukcji.
Napisano Ponad rok temu
a co do diety to mówisz o diecie ustaloną kalorycznie obliczanie BMI itd itp ? czy wystarczy np zdrowo sie odżywiać i mniej jeść czyt. warzywka , mniej nabiału, 0 fastfoodów? i 5 posiłków dziennie , małych a nie 3 duże. ponieważ z tą pierwszą dietą może być problem z przyrządzeniem hehe ;-)
Guest_radq?_*
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz schudnąć zmniejsz lub wyklucz węglowodany z posiłków, a zastąp to białkiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NIczym, kupuj chleb pełnoziarnisty.../ bułki pełnoziarniste...
a jesli chcialbym calkowicie zrezygnowac z chleba i ziemniaków to czym zastąpic ? ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ryż i makaron.
a z jakimi dodatkami mozna jesc ? czy tylko gotowany ryż i makaron
Napisano Ponad rok temu
Guest_radq?_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz to jeszcze połączyć z mlekiem i cukrem
Raczej nie radze
Napisano Ponad rok temu
Klata
- wyciskanie hantla w na ławce poziomej 4x12
-pompki 4x20,
rozpiętki 3x15
(sztangi niestety nie posiadam ;/)
-(?) ( co jeszcze można dodać ?)
Biceps :
-Uginanie ramion na stojąco 3x12 ( 2 hantlami jednocześnie,czyt 1 hantla w dól 2 jednocześnie w góre)
-Uginanie ramion o kolano 2x15
- Młotek 2x15
Triceps :
- unoszenie hantla zza głowy 3x20
- odwrotne pompki (czyt. opieramy 2 ręce tyłem o ławeczke i robimy pompki w dół, 3x20)
-(?)
Barki :
- wyciskanie hantli zza głowy 2x15
- wyciskanie hantlii z przed głowy 2x15
-( co jeszcze można dodać ? / zamienić ?)
Nadgarstki / przedramie
-4x15 sztangielki na kolanie i unoszenie i opuszczanie w nadgarstku
-(?)
Łydki
-wspięcia na palcach 3x30
Uda :
- Przysiady z cięzarkami 3x15
- (?)
Naramienne
-wznosy bokiem ze sztangielkami 3x10
-(?)
Brzuch
-a6w ?
-brzuszki na ławce skośnej 3x25
(?)
Plecy :
- (?) jakieś pomysły?
Motyle :
-(?)
Kark
-(?)
(?) - oznacza abyście dodali jakieś ćwiczenie które będę mógł wykonać w domu bez żadnych maszyn / sztangi.
tak jak wczesniej pisalem posiadam 2x hantle i ławeczkę poziomą / skośną.
Do tego nie będę jadł ziemniaków w ogóle i w miare możliwości chleba
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Guest_radq?_*
Napisano Ponad rok temu
NIe będe Ci układał p[lanu ponieważ na forum są już plany ze swoim ciałem i hantelkami...
poszukaj zmień coś i dodaj tu...
Napisano Ponad rok temu
szkoda ze nie czytasz tego co pisze , nie mam ani maszyn ani sztangi
To już lepiej ćwicz domatorem niż sztangielkami bo więcej kcal wtedy spalisz
Domator jest na forum. Sztangielki są dobre gdy podkreślasz jakieś rejony mięśniowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak bym wiedział jak układać plany to bym ci z chęcią ułożył(a nie jak inni)no to mi jednak nic nie dało założenie tematu tutaj ehh szkoda.
a w ogóle to oni powiedzieli ci jak ćwiczyć bez żelastwa i przyrządów więc w czym problem??
[img]http://http://www.personaltrainingstudios.com.au/image_library/Biceps_brachii_large.jpg[/img]