Jak to jest z Krav Magą?
Napisano Ponad rok temu
powinieneś zaczepnąć skądś trochę wiedzy kick-bokserskiej :wink:
Kopnięcie w krocze to front kick wznoszący na niski poziom.
Front kick na średni poziom,czyli na tułów jest zdawany gdy oponent jest nieco pochylony do przodu.
Wysoki front kick wznoszący jest zadawany na głowę-w rzuchwę.
Drugi rodzaj front kicka to taki gdy unosi się wysoko kolano i zadaje kopnięcie w poziomie w tułów przeciwnika,lub w udo lub kolano.I ten rodzaj front kicka jest stosowany jako ofensywny lub defensywny,a zadawany poduszką stopy,całą stopą lub piętą.
Natomiast soccer kick to kopnięcie z mma zadawane okrężnie na głowę,korpus,nogi ale leżącego przeciwnika.
Stump kick to kopnięcie z góry na leżącego przeciwnika-zadawane pięta lub całą stopą.
I nie chodzi tu Kwiat o popisywanie się terminologią tylko o rzetelność w podejściu do tematu.
Kwiat,
Potrzebę usprawiedliwiania swoich działań ma niestety bardzo często czlowiek który został napadnięty lub stanął w czyjejś obronie i nieco poturbował napastnika/napastników ,a znam z kilkanaście takich przykładów od mocno nagłośnionych w mediach do takich o których tylko w prokuraturze i w sądzie
BARDZO się mylisz twierdząc że uczciwy człowiek napadnięty korzysta z przepisu o obronie koniecznej i nic nie musi usprawiedliwiać. Może posłużyć się każdym sposobem do odparcia zamachu na siebie.Teoretycznie tak,ale praktycznie wygląda to inaczej
Napisano Ponad rok temu
nadal pozostaję przy tym ,że łatwiej usprawiedliwić uderzenia i kopnięcia i ich skutek :wink: wywarty na napastniku niż połamane jego ręce,nogi czy kark,już nie wspominając o ewentualnie uszkodzonej krtani w wyniku duszenia :wink: - bo to ewidentnie wskazuje na działanie wytrenowanej osoby,a ''machać'' i ''opędzać się'' w dużym stresie rękami przed napastnikami może nie trenująca niczego osoba i zawsze można z niewinną miną powiedzeć że napastnik był bardzo agresywny,straszył pobiciem skoczył na nas, a my w silnym stachu aby powstrzymać napastnika - wyciągnęliśmy do przodu ręce zaciśnięte w stresie w pięści i on się nieszczęśliwie nadział na którąś,a upadając na twarz rozbił sobie dodatkowo nos ,wtedy zaczęliśmy uciekać przed drugim napastnikiem,przewrócił nas na plecy i gdy był nad nami - uderzył nas w brzuch tak mocno że aż nasza noga podskoczyła do góry i trafiła go w głowę i on upadł ,a potem to już nie pamiętamy bo zemdleliśmy :wink:
Napisano Ponad rok temu
kravmaga to przekaz od jednego człowieka czyli Lichtenfelda,a jego wiedza i umiejetnosci ktorych nauczał to wypadkowa sportów walki ktore znał i sytuacji ulicznych ktore zaliczał i tego nauczał innych - o ile się orientuję w tym temacie.Przeciez nie chodzi w km o wytrenowanie wszechstronnego zawodnika mającego zaplecze manadżersko-trenerskie i w perspektywie startowanie na zawodach aby były z tego profity tylko nauczenie zwykłych ludzi samoobrony i nieskomplikowanej walki wręcz przydatnej na ulicy
Prorock,
oczywiscie kazdy z trenerów sportów walki uczy ofensywno-defensywnych technik ze swojej specjalizacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powinieneś zaczepnąć skądś trochę wiedzy kick-bokserskiej "
Wiedzę o kicku czerpię od trenera którego wychowankowie zdobyli tytuł mistrza świata, wicemistrzostwo Europy w boksie, dwa tytuły mistrzów Polski K-1, medale na MP light i full oraz odnieśli kilka pomniejszych sukcesów. Więcej o kicku to już tylko od Ciebie mogę się dowiedzieć, dlatego czytam z uwagą to co piszesz.
"Kwiat,
nadal pozostaję przy tym ,że łatwiej usprawiedliwić uderzenia i kopnięcia i ich skutek wywarty na napastniku niż połamane jego ręce,nogi czy kark,już nie wspominając o ewentualnie uszkodzonej krtani w wyniku duszenia - bo to ewidentnie wskazuje na działanie wytrenowanej osoby,a ''machać'' i ''opędzać się'' w dużym stresie rękami przed napastnikami może nie trenująca niczego osoba i zawsze można z niewinną miną powiedzeć że napastnik był bardzo agresywny,straszył pobiciem skoczył na nas, a my w silnym stachu aby powstrzymać napastnika - wyciągnęliśmy do przodu ręce zaciśnięte w stresie w pięści i on się nieszczęśliwie nadział na którąś,a upadając na twarz rozbił sobie dodatkowo nos ,wtedy zaczęliśmy uciekać przed drugim napastnikiem,przewrócił nas na plecy i gdy był nad nami - uderzył nas w brzuch tak mocno że aż nasza noga podskoczyła do góry i trafiła go w głowę i on upadł ,a potem to już nie pamiętamy bo zemdleliśmy "
Obrażenia wcale nie wskazują na umiejętności osoby, która je spowodowała. Postaw się w roli sędziego rozpatrującego sprawę, w której jesteś oskarżony o pobicie i musisz się tłumaczyć a następnie przeczytaj to co napisałeś. Uważasz, że sędzia, osoba przygotowana w sposób fachowy do oceny wszystkich okoliczności da wiarę takiemu opisowi zdarzenia? Ważne są okoliczności powstania obrażeń i wtedy może się okazać że nikt nie uwierzy w tak opowiedzianą historię jak Twoja.
Napisano Ponad rok temu
A swoją drogą to ten trener ma poczucie humoru
Kwiat, jeśli pozwolisz to zostawię bez komentarza działania ogólniepojętego polskiego ''wymiaru sprawiedliwości''...
Napisano Ponad rok temu
Kwiat, jeśli pozwolisz to zostawię bez komentarza działania ogólniepojętego polskiego ''wymiaru sprawiedliwości''...
Wiem, wiem przekonałem Cię ale trudno się do tego przyznać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Uważasz, że sędzia, osoba przygotowana w sposób fachowy do oceny wszystkich okoliczności da wiarę takiemu opisowi zdarzenia?
Podziwiam twój optymizm, moja Mama musiała kiedyś tłumaczyć sądowi w jakich okolicznościach i przez kogo spaliła sie jej metryka urodzenia i papiery jej rodziców. A urodziła się 14 sierpnia 1944 w Warszawie. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wiem, wiem przekonałem Cię ale trudno się do tego przyznać :wink:
Kwiatku,nie skomentuję też tego mając nadzieję,że przez to satysfakcję będziesz miał podwójną
Napisano Ponad rok temu
Podziwiam twój optymizm, moja Mama musiała kiedyś tłumaczyć sądowi w jakich okolicznościach i przez kogo spaliła sie jej metryka urodzenia i papiery jej rodziców. A urodziła się 14 sierpnia 1944 w Warszawie. :roll:
RobertP chcesz przez to powiedzieć, że wszyscy w Polsce włącznie z sędziami powinni znać Twoją matkę i wiedzieć o losach całej Twojej rodziny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p
Napisano Ponad rok temu
Naprawde w KM tego ucza ???? 8O 8O 8O 8O 8O 8O
-------------------------------------------------------
Pamietac jednak trzeba ze głownym celem Israeli nie jest tylko walka jeden na jeden na zasadach sporotywch ale tak jak pisałem rowniez inne szerse aspekty zwiazane z walka.
--------------------------------------------------------------
Czyli wklepiecie w 10 zawodnikowi MMA ? Nie dziwie sie czemu chlopaki na seminarium nie przychodza
Napisano Ponad rok temu
stać Sawickiego na pokazowe pobicie słabszego z innej organizacji km , który przyszedł poćwiczyć na stażu zwabiony zachęcającą reklamą ...aby w ten sposób budować nowy wizerunek krav magi...Niech pokaże co potrafi w prawdziwej walce z odpowiednim przeciwnikiem,a skoro powtarzasz z ubolewaniem ,ze przedstawiciele mma/bjj was wyśmiewaja to pokażcie im klasę w konfrontacji umiejętności....raz-być moze dacie im łupnia i polepszycie swoje samopoczucue ,a dwa - pokażecie ze israeli krav maga nie pęka i jest skuteczna ...i jeszcze zrobicie sobie doskonałą reklamę...
Napisano Ponad rok temu
(Mnie w ogole sobie trudno wyobrazic jak mozna walczyc samemu przeciwko np. dwojce srednio wyszkolonych, skoordynowanych napastnikow.
Ja jestem w stanie w godzine przeszkolic dwoch smialych, srednio sprawnych i srednio silnych chlopakow - i gwarantuje, ze pokonaja w 95 proc. nie tylko pojedynczego mistrza combatu).
Pewnie, ze nie zamyka drogi nikomu, kazdy moze przyjsc... jak zaplaci. Pecunia non olet. No nie? Pozostaje tylko jaka wartosc merytoryczna maja takie spotkania? Z moich doswiadczen wynika, ze nie wielka, mimo, ze powiedzmy prowadzacy zajecia "nie sciemnia" - zwlaszcza, ze w wiekszosci wypadkow nie mozna filmowac.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Kubus Puchatek rzucasz mocne słowa. Jesli nie wiesz jak wygldaja pierwsze kroki w Israeli Krav Maga i na co sie stawia nacisk to nie wypowiadaj sie. Staze sa otawrte i jesli przyjdziesz i bedziesz chciał pogadac, pociwczyc czy walczyc to nikt od Ciebie kasy nie wezmie. a to jak oni walcza jeden n ajeden to nic prostszego jak przyjsc i zoabczyc ale Ty widze wolidz siedziec i na forum tylko wypisywac rozne rzeczy. Ok Twoj wybor masz swoje BJJ i to czym sie zajmujesz, kazdy robi co lubi co uwaza za słuszne jednak dlaczego atakujesz kogos jesli go nie znasz i nie wiesz jak dokładnie wyglada to czym sie zajmuje??
Napisano Ponad rok temu
Varner,po jakich różnych organizacjach Sawicki jeździ po Polsce?.....chyba w necie po nich jeździ wespół ze swoimi oddanymi mu asystentami i rzecznikami ...i to w żenującym stylu.
Używając twego stylu Varner- mnie zwisa czy ktoś tam ma zamiar wchodzić na drogę sportową czy nie ma zamiaru...ale jeśli Sawicki wziął się za rozgłaśnianie że ze wszystkich krav mag tylko israeli krav maga jest najlepsza to niech też pokaże wszystkim,że krytyczne głosy niektórych osób z mma/bjj wobec israeli krav maga są bezpodstawne
A ja z niechęcią odnoszę się tylko do osób zaleczających prymitywnymi metodami swoje ego
Twoje posty poza tym stają się już bardzo monotematyczne,powtarzasz do znudzenia te same kwestie,nie wnosisz nic nowego w swoich wypowiedziach,przemyśl też styl swych wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Podrawiam
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav Maga w Ostrowcu Świętokrzyskim??
- Ponad rok temu
-
Zaczynam...
- Ponad rok temu