Jak to jest z Krav Magą?
Napisano Ponad rok temu
Jedna rzeczy z którą bym dyskutował to sprawa pokazówek. Filmy pokazowe są promocją, formą reklamy( nie tylko w komercyjnym znaczeniu, ale też poszerzania świadomości odbiorcy itp.), więc muszą mieć odpowiednią atrakcyjną formę. Nie jestem przeciwko takim wygibasom pod warunkiem, że za tym kryje się praca i wysoki poziom wyszkolenia, jacy ucznie Haima Gidona zapewne posiadają. Nie wiem jak jest z innym organizacjami.
Napisano Ponad rok temu
To jest film reklamowy który według mnie bardzo dobrze jest zrobiony i odpowiednio przedstawia koncepcje i załozenia krav maga jako systemu combat na ulicę ,a nie do cyrku [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
free-style tylko nie pisz jak pozostali rzecznicy sraeli kravmaga żeby zeby pójść na staż/seminarium i o czymś się tak przekonywać czy nie
Napisano Ponad rok temu
Haim Gidon spadkobiercą spuścizny po Imi Lichtenfeld, czym jest prezydentura w IKMA. Co oznacza, że jest kontynuatorem nauczania Krav-Maga w jego oryginalnej wersji. Wiec jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda oryginalna wersja tego systemu to pójdź na staż/trening. Jeżeli ci nie odpowiada to masz do wyboru inne organizacje, które oparte są na bazie oryginału. Osobiście nie lobię ludzi którzy maja klapki na oczach i są zaślepieni swoją organizacja szkołą. Haim cyrkowiec? Myślę, że ta ksywka by mu się nie spodobała.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
matador nie za bardzo wiem o co ci teraz chodzi?
Haim Gidon spadkobiercą spuścizny po Imi Lichtenfeld, czym jest prezydentura w IKMA. Co oznacza, że jest kontynuatorem nauczania Krav-Maga w jego oryginalnej wersji. Wiec jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda oryginalna wersja tego systemu to pójdź na staż/trening. Jeżeli ci nie odpowiada to masz do wyboru inne organizacje, które oparte są na bazie oryginału. Osobiście nie lobię ludzi którzy maja klapki na oczach i są zaślepieni swoją organizacja szkołą. Haim cyrkowiec? Myślę, że ta ksywka by mu się nie spodobała.
Cała ta przepychanka o prymat w światku biznesowym zwanym krav maga i wymachiwanie kwitami aby pokazać kto jest ważniejszy - jest w stylu bazarowym.
Ciekawa sprawa,że przedstawiciele "oryginalnej" israeli krav maga siedzieli do bardzo niedawna cicho w Netanii i nie reagowali na używanie od wielu lat słynnego znaku towarowego krav maga przez znane organizacje km w europie i usa,a całkiem niedawno ujawnili się jako israeli krav maga z pretensjami o jakoby bezprawane używanie loga które do nich niby należy.Przecież skoro są odpowiednie dokumenty to wystarczy wniesienie pozwu do sądu i sprawa jest prosta,a pieniądze duże od pozwanych"piratów" którzy ewidentnie powinni przegrać sprawę sądową.
Pytanie czemu nie było i nie ma takiej sprawy w sądzie,a są tylko rzucane pomówienia o "bezprawne używanie zastrzeżonego loga" i rozpowszechnianie nieoryginalnego produktu na świecie?Za coś takiego grożą poważne sankcje i są duże odszkodowania.Czemu zatem organizację IKMA tylko stać na pokazywanie jak bardzo są skrzywdzeni przez bezprawne działania tych którzy od wielu lat oferują "podrobiony i fałszywy" towar jakim jest każda krav maga oprócz israeli krav magi.
Wiem jak wygląda "oryginalna wersja krav-maga" i nie jestem zainteresowany "pójściem na staż/trening"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Srali Kał Maga mówię NIE.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o znak towarowy to sprawa przypomina walkę z wiatrakami. Zastanów się. Nie istnieje coś takiego jak globalne prawo. W każdym państwie istnieje przynajmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt organizacji będącymi odrębnymi jednostkami, przynajmniej z prawnego punktu widzenia. Jeżeli przyjąć twój sposób myślenia to trzeba by było skarżyć wszystkich z osobna. Wyobrażasz sobie jakie to są gigantyczne koszty? A przecież co państwo to inne prawo. O wiele prościej jest przekonywać, niż procesować. Zresztą jak widzisz samo pokazywanie papierków nie wystarcza i nie jest to biznes dochodowy. Problem w tym, że Polacy nie nauczyli się jeszcze szacunku do wykonywanych usług. Trener wykonuje nie tylko swoje zadanie, ale też pracę za którą powinien otrzymywać mniejsze lub większe wynagrodzenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
israeli trutnie/trole zaczynają się denerwować
Napisano Ponad rok temu
Jego szacunek dla trenujących wyciekł mu z dupy jak Sreaeli Kał Mega.
Więcej pokory i opanowania, przy próbach wciskania kitu .
Napisano Ponad rok temu
bełkot może dlatego, że jesteś idiotą
....czyli przyznajesz się,że tak okrutnie bełgoczesz ponieważ uważasz matadora za "idiotę"?
...zatem proponuję abyś przestał uważać ludzi sensownie piszących za"idiotów" bo to m.in.powinno wpłynąć na to ,że przestaniesz wreszcie bezsensownie bełgotać
.... tak to niestety jest z takimi którzy są rzecznikami naczelnego wodza sraeli kravmaga w Polsce - uważają ludzi za idiotów i bełgoczą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A poza tym - nie śmieciu tylko śmiechu warte jest to że piszesz że odpowiadałeś rzeczowo ,nawet sam przyznałeś że bełkoczesz bo uważasz innych za "idiotów".
Hmmmm, zatem straciliśmy już vernona i free-styla
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav Maga w Ostrowcu Świętokrzyskim??
- Ponad rok temu
-
Zaczynam...
- Ponad rok temu
-