Trening nóg - czy duże ciężary są niezbędne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te dziewczynki to sportowcy. Robią trening sportowy, a nie rekreację.bylem wczoraj na treningu akrobatyki i tam dziewczynki zasuwaly jumping, prowadzone sa przez doswiadczona trenerke kadry...
jestem ciekawy jak to jest
Celem treningu sportowego jest osiągnięcie wyniku sportowego na zawodach, a nie zastanawianie się nad tym że sportowiec po zakończeniu krótkiej kariery będzie inwalidą.
Podstawą treningu sportowego jest selekcja, zakładająca że z tej grupy dalej przejdzie mała część. Stąd w treningu sportowym można sobie pozwolić na ćwiczenia, które dla większości są prostą drogą do kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moj kolega olimlijczyk (judo) kuleje na prawa noge, i wszyscy kumple jego z kadry narodowej tak samo kuleja.
Trener zaserwowal im przez lata - miliony osoto gari, byly medale i.... sa inwalidzi.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Sorki. Pomylka - przysiadalem z 180kg, a moj rekord na klatke czysto 165kg.
K_P
Kubuś przy 75 kg wagi?? To ile Ty masz wzrostu 150 cm ??
A odnośnie treningu sportowego to inaczej się nie da. W sporcie jest kasa więc oczekuje się wyników. "Ofiary w ludziach" są wkalkulowane.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
70kg. waze 80. 80kg biore na 5, max C & J jak na razie to tez 85.Z ciekawości ile tam masz na tej sztandze ? Wykonanie ok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty za każdym razem całkowicie prostujesz nogi w fazie końcowej czy ja mam przywidzenia?!zeby nie bylo, ze jestem goloslowny
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
70kg. waze 80. 80kg biore na 5, max C & J jak na razie to tez 85.
Ja waże 70 kg. Ostatnio jak trenowałem to po 2 seriach do bólu z 90 kg wziałem 80 kg. Jeden z trójboistów na siłce powiedział: "Hej młody za każde powtórzenie z tą 80-tką powyżej 4-tego masz loda". Zrobiłem 12
Napisano Ponad rok temu
Ja waże 70 kg. Ostatnio jak trenowałem to po 2 seriach do bólu z 90 kg wziałem 80 kg. Jeden z trójboistów na siłce powiedział: "Hej młody za każde powtórzenie z tą 80-tką powyżej 4-tego masz loda". Zrobiłem 12
I co dobrze chociaż robił tego loda ?
Napisano Ponad rok temu
owszem, prostuje. pelen zakres ruchu. to samo przy zarzucie/rwaniu.
itoso
80/70 na przednim x12? nice. ile ci to zajelo? :wink:
ja po rwaniu robie "nagla smierc", front squat 16x60 8x70 4x80 (z przerwami :wink: ten ostatni zarzut jest ciezki).
gubrin
dzieki, choc ja nie bede zadwolony az nie zrobie CnJ 150% :twisted:
Napisano Ponad rok temu
I co dobrze chociaż robił tego loda ?
zajebiscie
Novo sztanga na karku. wiem ze z przodu jest duzo trudniej tylko ze jak zaczynalem z ta 80-tka to juz mi sie nogi trzesly ze zmeczenia po poprzednich seriach. fajny filmik podrzuciles.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chopie, nie rób tak bo sobie stawy rozjebiesz. Lekkie ugięcie zawsze musi być (tak samo i w innych ćwiczeniach na resztę ciała).silver
owszem, prostuje. pelen zakres ruchu. to samo przy zarzucie/rwaniu.
Napisano Ponad rok temu
wiesz, dla mnie przod a tyl to roznica 30kg-40kg
:wink:
silver
to tak jak z schodzeniem ponizej 90 stopni, sa rozne opinie. wg mnie pozycja ze zblokowanymi stawami jest tak samo naturalna, wazna i tak samo wzmacnia stawy. na t-nation nawet byl kiedys artykul o trojboistach, ktorzy biora >100% i tylko stoja.
filmikow bedzie wiecej, bo nagrywam je zeby sprawdzic forme (nie myslcie, ze wrzucam wszystko, co nagralem. tutaj ida tylko te najlepsze, po poprawkach).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prosba o pomoc w ulozeniu codziennego treningu.
- Ponad rok temu
-
Skurcze
- Ponad rok temu
-
brak checi jedzenia z rana??
- Ponad rok temu
-
Brak energii
- Ponad rok temu
-
Co zrobić, by jeszcze trochę podrosnąć w wieku 18 lat?
- Ponad rok temu
-
Biorezonans (rzuć palenie)
- Ponad rok temu
-
Problem
- Ponad rok temu
-
Suplementy ze stanów ...
- Ponad rok temu
-
Aspertame - slodziki na zdrowie