brak checi jedzenia z rana??
Napisano Ponad rok temu
podjadanie trzeba liczyc. ja calkiem sporo podjadam, tylko mam to rozlozone.
shabu
no zmienia co nieco rano cwicze przed sniadaniem. a wieczorem jem po treningu, przed snem.
najlepiej jak mi sie udaje to zaraz po treningu pije shake'a (przecier owocowy .5l + bialko), a jakas godzine pozniej jem sniadanie (ryba+warzywa+jajka)/kolacje (miesko+warzywa). w ciagu dnia staram sie podjadac warzywa/owoce/orzechy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale tak na serio, to wszyscy pracujący nad masą piszą, że należy zjeść tyle i tyle posiłków (zależnie od budowy/zapotrzebowania/treningu itd.), a się okazuje, że posiłków może być mniej, ale jak podjadasz to też jest ok, czy nie?
Napisano Ponad rok temu
chodzilo mi o to, ze podjadanie licze jako posilki. dlatego nie jem 2 posilkow dziennie, tylko jem 2 glowne posilki dziennie i caly dzien podjadam. innymi slowy, "posilam sie" wiecej niz 2 razy dziennie.to co Ty liczysz?;-]
ale tak na serio, to wszyscy pracujący nad masą piszą, że należy zjeść tyle i tyle posiłków (zależnie od budowy/zapotrzebowania/treningu itd.), a się okazuje, że posiłków może być mniej, ale jak podjadasz to też jest ok, czy nie?
Napisano Ponad rok temu
p.s.pączek to tylko przykład, żeby nie było wykładu, jakie to niezdrowe;-]
Napisano Ponad rok temu
a zjadles cos? ergo, posilek.no nie gadaj, to jak sobie zjem o godz.11 pączka lub ciastko, to mam to liczyć jako posiłek?
p.s.pączek to tylko przykład, żeby nie było wykładu, jakie to niezdrowe;-]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do tego, o ile nie pijesz jakiegos drogiego-naturalnego, tylko cukier z woda, mozesz sobie policzyc proste cukry, ktore o ile ich nie zuzyjesz zmieniaja sie w milutki, cieplutki tluszczyk :wink:Powiem więcej jak sobie walniesz gęstego soku to możesz sobie to policzyć za posiłek.
paczek, dwie szklanki soku, batonik, kanapka, banan i jakies ciastko - podjales, ale nie policzyles do posilkow. a tu jeb 1000kcal. i nagle sie ludzie dziwia, ze "tak malo je a tyje/nie chudznie".
Napisano Ponad rok temu
Moja odpowiedz jest jedna - chcesz byc poteznym musisz urodzic sie poteznym.
Brednie ...
Wszystko zależy od ciebie różnica polega na tym , że jednym przychodzi to łatwiej a innym trudniej .
Stare przysłowie mówi : "Jaki kto do roboty taki do jedzenia" :-) .
Z domu bez śniadania nie wychodzę . Na uczelnie wożę więcej żarcia niż książek :-) a po siłowni myślę tylko co sobie zjem na obiad :-) .
Napisano Ponad rok temu
czyli jednak liczyć trzeba kalorie a nie posiłki, bo to jest miarodajne.paczek, dwie szklanki soku, batonik, kanapka, banan i jakies ciastko - podjales, ale nie policzyles do posilkow. a tu jeb 1000kcal. i nagle sie ludzie dziwia, ze "tak malo je a tyje/nie chudznie".
Napisano Ponad rok temu
Ja liczę posiłki ale nie jem nic pomiędzy nimi a jedyne co pije pomiędzy to woda herbata ewentualnie kawa (oczywiście kawa i herbata bez cukru i mleka ).
Napisano Ponad rok temu
pfff ja ani jednego, ani drugiego nie licze tak naprawde ;p jem jak mi pasuje i jak mam coczyli jednak liczyć trzeba kalorie a nie posiłki, bo to jest miarodajne.paczek, dwie szklanki soku, batonik, kanapka, banan i jakies ciastko - podjales, ale nie policzyles do posilkow. a tu jeb 1000kcal. i nagle sie ludzie dziwia, ze "tak malo je a tyje/nie chudznie".
jesli masz jakis cel, np stracic/przybrac na wadze, to bez liczenia kalorii sie nie obejdzie. a posilek=spozyte kalorie.
taki skrot myslowy :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brak energii
- Ponad rok temu
-
Co zrobić, by jeszcze trochę podrosnąć w wieku 18 lat?
- Ponad rok temu
-
Biorezonans (rzuć palenie)
- Ponad rok temu
-
Problem
- Ponad rok temu
-
Suplementy ze stanów ...
- Ponad rok temu
-
Aspertame - slodziki na zdrowie