brak checi jedzenia z rana??
Napisano Ponad rok temu
Bez śniadania czuje się chora i niedobudzona, niezależnie o której wstaję. Takie przypływy i odpływy apetytu o chyba kwestia indywidualna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeden z mitow zywienia - jest mit o obfitym sniadaniu, ktore jakoby dawalo energie na caly dzien.
W istocie procesy trawienne zachodza (u wiekszosci), az do poludnia i wiekszosc ludzi, nie chce przyjmowac instynktownie pozywienia rano.
Tak naprawde... to powinno sie jesc, wtedy... kiedy czlowiek czuje glod. Niestety wileu poddalo sie dyktatowi planowania, wiec bez wzgledu na to, czy sie jest glodnym, czy nie - o okreslonej godzinie - jedzenie.
Sa tez tacy, ktorzy jedza z powodow problemow, czy zaburzen psychicznych (wbrew pozorom wystepuja bardzo czesto) - jest to dla nich rodzaj substytutu przyjemnosci etc. To tak jak z uzywkami. Problem obszernie jest opisany prze psychologow.
Jedzenie jakis gigantycznych ilosci, zeby zbudowac tzw. mase, to juz w ogole jest dla mnie jakies totalne nieporouzmienie.
Moja odpowiedz jest jedna - chcesz byc poteznym musisz urodzic sie poteznym.
A z pomoca wspolczesnej farmakologii mozesz byc co najwyzej malym, tlustym kwadratem.
Odzywianie sportowcow to osobne zagdanienie, tez dosyc dobrze opisane w literaturze fachowej.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
śniadań w domu nie jem - ciężko mi coś w siebie wmusić rano, zresztą jestem śpioch i wolę w tym czasie spać. wstaję, myję zęby, zakładam portki i co tam jeszcze i za 10 minut po obudzeniu jestem w drodze do pracy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jakbym mogl, to bym caly dzien podjadal (ale to jest pewnie psychologiczne, zajadam swoje slabosci :wink: ) dlatego staram sie trzymac pod reka zawsze sporo warzyw i owocow, zeby nie opychac sie byle gownem. bo czy czytam i sie ucze, czy siedze przykompie, czy ogladam jakis film, to jesc sie chce
btw, masz jakies statystyki na te "99% spoleczenstwa"? 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O, w mordę. 8O To ja na śniadanie jem na przykład jajecznicę z dwóch jaj, do tego całego pomidora i kilka oliwek, popijam herbatą i jestem zupełnie najedzony. Przy czym nie jestem wcale ułomkiem (185 cm, 89 kg). Jeśli tak wyglądają twoje śniadania, to jak wygląda przykładowy obiad?losos+szpinak+cebulka+6 jajek, zagryzione migdalami i zapite herbatka)
Jeśli chodzi o samą kwestię jedzenia śniadania po przebudzeniu, to jest to dla mnie konieczność. Jak to już ktoś napisał, jest to moja druga potrzeba po przebudzeniu (pierwsza to oddanie moczu). Jeśli nie mogę zjeść śniadania (np. idąc na pobranie krwi), źle się czuję i często cały dzień mam byle jaki.
Napisano Ponad rok temu
touche :wink:takie same, jak Ty na to, że jesteśmy dziwni 8)
ja przy 184 waze <85Przy czym nie jestem wcale ułomkiem (185 cm, 89 kg).
obiadu jako tako nie jem, przez caly dzien podjadam, a porzadne posilki mam tylko po treningach (sniadanie i kolacja).
Napisano Ponad rok temu
no to w takim razie wszyscy jemy tak samo, czyli mało posiłków (dokładnie 2).o podjadaniu nic nie pisałem, bo to odrębny temat i nie liczę tego jako posiłku;-]obiadu jako tako nie jem, przez caly dzien podjadam, a porzadne posilki mam tylko po treningach (sniadanie i kolacja).
Napisano Ponad rok temu
Tego nie wspomniałeś wcześniej, a to trochę zmienia postać rzeczy. Chociaż ja osobiście tak czy siak jem mniej, nawet po treningu. Ale też zapewne sporo mniej trenuję (cztery razy w tygodniu bjj i po treningu ćwiczenia z wagą ciała).porzadne posilki mam tylko po treningach (sniadanie i kolacja).
Z całą pewnością nie wszyscy. Ja, na przykład, jem pięć niewielkich posiłków dziennie, a pomiędzy nimi spożywam tylko wodę i herbatę.no to w takim razie wszyscy jemy tak samo, czyli mało posiłków (dokładnie 2).o podjadaniu nic nie pisałem, bo to odrębny temat i nie liczę tego jako posiłku;-]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brak energii
- Ponad rok temu
-
Co zrobić, by jeszcze trochę podrosnąć w wieku 18 lat?
- Ponad rok temu
-
Biorezonans (rzuć palenie)
- Ponad rok temu
-
Problem
- Ponad rok temu
-
Suplementy ze stanów ...
- Ponad rok temu
-
Aspertame - slodziki na zdrowie