Stronka / PDF z ilustracjami cwiczen
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos ma jakiegos linka bylbym bardzo wdzieczny.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Female Exercise Map:
No i filmiki we flashu:
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Ps.W linku Gubrina znalazłem takie coś: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i coś mi tu nie pasuje,koleś przy nawijaniu ma zgięte ręce,to jest to poprawna technika? Bo ja zawsze mam wyprostowane w łokciach.
Napisano Ponad rok temu
Ps.W linku Gubrina znalazłem takie coś: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i coś mi tu nie pasuje,koleś przy nawijaniu ma zgięte ręce,to jest to poprawna technika? Bo ja zawsze mam wyprostowane w łokciach.
Jaką widzisz różnicę w pracy przedramion na wyprostowanych i zgiętych rekach ?
Wyprostowanie rąk (rozumiem, że przed siebie ?) może co najwyżej angażować izometrycznie barki i czworoboczny, a nie o to chodzi w tym ćwiczeniu przecież ?
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Wyprostowanie rąk (rozumiem, że przed siebie ?) może co najwyżej angażować izometrycznie barki i czworoboczny, a nie o to chodzi w tym ćwiczeniu przecież ?
[/b]
Jeśli angażuje barki i czworoboczny (izometrycznie) to chyba jeszcze lepiej dla ćwiczenia? Poza tym kiedy ramiona są równolegle do ziemi jest większa odległość niż przy zgiętych rękach więc przedramiona trochę dłużej pracują,tak ja to widzę,ale jestem otwarty na inne opinie:-)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli angażuje barki i czworoboczny (izometrycznie) to chyba jeszcze lepiej dla ćwiczenia? Poza tym kiedy ramiona są równolegle do ziemi jest większa odległość niż przy zgiętych rękach więc przedramiona trochę dłużej pracują,tak ja to widzę,ale jestem otwarty na inne opinie:-)
To dodatkowo wyprostuj jedną nogę do przodu z zawieszonym na niej ciężarem i rób spięcia brzucha
To ćwiczenie jest typowo izolowane, a jako takie nie zakłada pracy dodatkowych grup mięśniowych i nie da ci wymiernych korzyści z tego spięcia barów i czworobocznych.
Odległość od ziemi to raczej sprawa drugorzędna, możesz po prostu po nawinięciu od razu rozwijać i masz ciągłe napięcie, lub zrób jedną serie więcej.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
domowe sposoby na leczenie przeziebienia
- Ponad rok temu
-
biceps i triceps/
- Ponad rok temu