Rower treningowy - wybór
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to za przyjemność jechać w miejscu i gapić się np. w tv?
A na dworze, nie dość, że wdychasz świeże powietrze to jeszcze masz cała masę urozmaiceń w postaci gór, zabytków, mijanych miast itd. itp.
Sezon na rower trwa nonstop, kwestia dobrego ubrania i można smigać i po śniegu 8)
A jeśli jesteś typem człowieka, który jeździ na rowerze tylko przy słoneczku i jak trochę popada, to ucieka do domku to proponuję zajrzeć na allegro.
pozdrawiam wszystkich twardzieli jazdy na rowerku poza sezonem :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak złapiesz bakcyla jeżdżąc w zimie na rowerku górskim to potem już za nic w świecie nie będziesz chciał wstawiać atrapy roweru do mieszkania :-)
To jest taka różnica w jeździe w domu, a poza domem jak jazda na torze kartingowym, a jazda formułą po torze w Monte Carlo
Napisano Ponad rok temu
1)Jak dla mnie strata czasu taki rowerek.
2)Jak złapiesz bakcyla jeżdżąc w zimie na rowerku górskim to potem już za nic w świecie nie będziesz chciał wstawiać atrapy roweru do mieszkania :-)
3)To jest taka różnica w jeździe w domu, a poza domem jak jazda na torze kartingowym, a jazda formułą po torze w Monte Carlo
1) Dla amatorów rowerów napewno,ale chyba lepiej jak ktoś jeździ sobie w pokoju i ogląda Informacje,Fakty,a potem jak ma silę Wiadomości niż tylko oglądala TV.
2)Ja jeżdząc zimą łapię tylko katar:-) co nie znaczy,że przez to zrezygnuję. Pokonanie 1 km w zaśnieżonym lesie,bezcenne
3)Hehe,jak teraz patrzę na Kubice to nie wiem czy nie miał większej frajdy jak jeździł na gokartach :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajebiście, tylko że gdybym chciał uzyskać informację na temat zbawiennego wpływu zimowej jazdy na rowerze na zdrowie, sformułował bym swoje pytanie inaczej. Byłbym wdzięczny gdyby w temacie mogła wypowiedzieć się osoba, która ma jakiekolwiek doświadczenia z rowerami stacjonarnymi. Z góry dziękuję.
polecam ten artykuł [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Swoją drogą skoro można jeździć na nartach w zimię to dlaczego nie można na rowerze? :-)
Napisano Ponad rok temu
Z ciekawoscia bede czekal na odpowiedzil bo tez mnie ten temat interesuje. U mnie na osiedlu jest niebezpiecznie, z piwnic kradna, a ja nie bede z 4 pietra znosil na dol roweru. Jakby ktos mogl polecic domowy orbitreck to tez chetnie poczytam.
Napisano Ponad rok temu
Ej, on się pyta o JAKI kupic rowerek do domu, a nie o to, CZY kupic rowerek do domu.
Z ciekawoscia bede czekal na odpowiedzil bo tez mnie ten temat interesuje. U mnie na osiedlu jest niebezpiecznie, z piwnic kradna, a ja nie bede z 4 pietra znosil na dol roweru. Jakby ktos mogl polecic domowy orbitreck to tez chetnie poczytam.
A dlaczego nie chce Ci się znosić? Miałbyś piękną rozgrzewkę i zaprawę przed jazdą później :wink:
W zimie lepiej jeździ się, aniżeli na jesieni. Nie ma błota, kałuż i powietrze jest bardziej świeższe.
Napisano Ponad rok temu
pierdzenie. w zimie wcale fajnie sie nie jezdzi. czlowiek sie poci przy -10, zaczyna oddychac lodowatym powietrzem przez usta, przewieje go, wypierdoli sie dwa razy na lodzie schowanym pod sniegiem. swieze powetrze, moja dupa :wink: w zimie jezdzilem tylko dla jaj zeby sie wlasnie pobawic na lodzie/sniegu, ale jakies dluzsze wypady nie wchodza w gre.W zimie lepiej jeździ się, aniżeli na jesieni. Nie ma błota, kałuż i powietrze jest bardziej świeższe.
Napisano Ponad rok temu
pierdzenie. w zimie wcale fajnie sie nie jezdzi. czlowiek sie poci przy -10, zaczyna oddychac lodowatym powietrzem przez usta, przewieje go, wypierdoli sie dwa razy na lodzie schowanym pod sniegiem. swieze powetrze, moja dupa :wink: w zimie jezdzilem tylko dla jaj zeby sie wlasnie pobawic na lodzie/sniegu, ale jakies dluzsze wypady nie wchodza w gre.W zimie lepiej jeździ się, aniżeli na jesieni. Nie ma błota, kałuż i powietrze jest bardziej świeższe.
A na nartach to się człowiek nie poci i nie przewraca?
Pierdzeniem jest wmawianie, że rower jest dobry tylo w sezonie.
Napisano Ponad rok temu
Co do rowerka, nie polecam tych, w których koło jest oporowane taśmą. Jeździłem na 2 takich (jeden tani z hipermarketu, drugi ponoć markowy) i nawet na najcięższych ustawieniach pedałowało się lekko i raczej trudno się na takim czymś zmęczyć. Ale to było kilka lat temu, może teraz wymyślili coś lepszego.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli masz zbyt "elikatne" przerzutki, to wystarczy wymienić zębatkę na taką o większej powierzchni i już możesz cieszyć się ostrym bólem nóg przy próbie poskromienia najcięższego biegu 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna by wtedy sobie po treningu pokrecic troszke:)
ostatnimi czasy coraz modniejszy staje sie spining czyli grupowa jazda w klubach fitnes:)
w wiekszym gronie napewno latwiej sie zmotywowac do wysilku i na nude tez narzekac nie mozna:)
az chyba sprobuje
Napisano Ponad rok temu
To chyba mówimy o zupełnie innych rowerkach, bo te, na których jeździłem miały tylko jedno pokrętło do regulowania nacisku taśmy na koło i nie ustawiało się nic "z przodu" ani "z tyłu".
Ja mam cos takiego i spokojnie sie na nim mecze jak daje najciezszy bieg:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do stacjonarnych to polecam ten model:
Napisano Ponad rok temu
Ale ja właśnie miałem na myśli rowerek stacjonarny a nie zwykłego górala. W rowerach "niestacjonarnych" raczej nie oporuje się koła taśmą.Ja mam cos takiego i spokojnie sie na nim mecze jak daje najciezszy bieg:
Napisano Ponad rok temu
Ale ja właśnie miałem na myśli rowerek stacjonarny a nie zwykłego górala. W rowerach "niestacjonarnych" raczej nie oporuje się koła taśmą.Ja mam cos takiego i spokojnie sie na nim mecze jak daje najciezszy bieg:
No to zesm sie dogadali
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
waga mierząca bf??
- Ponad rok temu
-
podgrążone oczy
- Ponad rok temu
-