Podobnych tematow jest tutaj tysiace , jednak nie uzyskalem dokladnej odpowiedzi .
Mam 19 lat , 182 cm. wzrostu , ok.70 kg. , szybka przemiana materii ;/
Dopiero zaczynam ćwiczyc ( ponad 2 tygodnie , po 4 razy w tygodniu ) . Mam zamiar ćwiczyć max 4 miesiace i mam pytanko :
- Czy narazie mam jechac na sucho ( bez dopalaczy ) czy moze mógl bym brac kreatyne lub inne specyfiki ? Pamietajcie ze bede cwiczyl 4 miechy.
- Co do kreatyny , wiem ze powinno sie ja brac od 4 do 6 tygodni a potem z 3 tygodnie przerwy w braniu . Wiem ze trzeba duzo pic , poniewaz to " wspomaga budowe miesni " , i nasuwa mi sie pytanie . Podczas okresu kiedy bede ćwiczyl , miesnie , ( konkretnie biceps ) będa twarde , ale czy po skonczeniu z cwiczeniami nie zrobia mi sie " kapcie " a nie mięsnie ?
- Wiem ze na poczatku dosc fajnie rosna miesnie jak sie jedzie na sucho , a puzniej sie przydaja dopalacze bo efekty maleja , ale pytanie jest takie czy od poczatku moge brac takie cuda , ze wzgledu na krodki czas jaki poswiece na cwiczenia .
Wiem ze potrzebna jest dieta , narazie wcinam duzo serow troche miesa ( ale ograniczam ) i jem inne nabialy. Konkretna diete sobie rozpisze i wam przedstawie do oceny

Prosil bym o wypowiadanie sie osob z doswiadczeniem , a nie ludzi ktorym sie " wydaje "