Dlaczego brazylijskie jiu-jitsu jest NAJ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam mam na myśli coś konkretniejszego . Chodzi mi o szybkie sprowadzenie wroga do parteru i okładanie go pięściami w tej pozycji. A to jest właśnie domena BJJ! W poniedziałek mykam na pierwszy trening :wink: . A jako "bonus" mam jeszcze Submission oraz MMA :wink: . Zajebiście, krótko mówiąc . Muszę tylko uważać, bo to ostatnia klasa liceum, jak teraz będę się lał i wywalą mnie z budy to... Kiszka
Takich ludzi powinni trzymać w zoo a nie puszczać na treningi sztuk walki. To jakby dać broń terroryście w samolocie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale on mówi o BJJ, a to nie jest już tradycyjne JJ i ma zdecydowanie charakter bardziej ofensywny, niż defensywny. Opiera się na jak najszybszym sprowadzeniu do parteru i skończeniu szybką dźwignią lub duszeniem. Jak TO nie jest agresywne/ofensywne, to nie wiem co jest :wink: .jiu jitsu znaczy miękka sztuka stary. uwalić można człowieka skutecznie, ale jakieś szczególnie brutalny sport to to nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Ramon Decker walczył na zasadach MMA. Sprawdź jak mu poszło i ile kolan zadał podczas walki :wink:wyobrazam sobie walke jakiegos taja z prawdziwego zdazenia z jakims bjj-owcem , taj by sie chyba usmiechnał ze szczescia jak by zobaczyl przeciwnika starajacego sie wjechać mu w nogi, jedno kolano lub trafiony low na twarz i OIT wita.
Napisano Ponad rok temu
BJJ to nie tradycyjne JJ, ale zawsze JJ i zawsze będzie miekką sztuką. w większości sekcji BJJ nie nauczysz się obalać i bić po twarzy tylko startujesz z kolan i walczysz zwykle gardą.
Napisano Ponad rok temu
ehhh czuje sie z 5-6 lat mlodszy czytajac ten temat
Myślałem, że jestem sam. Tylko Boruty mi brakuje, bez niego to jakieś z mniejszą duszą.
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
To jeszcze zależy od tego, kto uczy i jak wykorzystasz swoje umiejętności, bo BJJ może, ale nie musi być brutalne (jak każde SW chyba). Chociaż coś w tym jest, dlatego przerzuciłem się na przekrojówkę :wink: .kolega nie mówił o agresji i ofensywie, ale o brutalności i miażdżących atakach - to jest jednak pewna różnica.
BJJ to nie tradycyjne JJ, ale zawsze JJ i zawsze będzie miekką sztuką. w większości sekcji BJJ nie nauczysz się obalać i bić po twarzy tylko startujesz z kolan i walczysz zwykle gardą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz to pojechałeś po całości.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Bo by dostał po dupie :-)widziałem kilka jego walk i raczej nie walczył juz jak w MT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyobrazam sobie walke jakiegos taja z prawdziwego zdazenia z jakims bjj-owcem , taj by sie chyba usmiechnał ze szczescia jak by zobaczyl przeciwnika starajacego sie wjechać mu w nogi, jedno kolano lub trafiony low na twarz i OIT wita.
Takie rzeczy to ja sobie wyobrażałem, jak nie ćwiczyłem jeszcze
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ale on mówi o BJJ, a to nie jest już tradycyjne JJ i ma zdecydowanie charakter bardziej ofensywny, niż defensywny.jiu jitsu znaczy miękka sztuka stary. uwalić można człowieka skutecznie, ale jakieś szczególnie brutalny sport to to nie jest.
Może ja czegoś nie ogarniam ale w BJJ masz dźwignie i duszenia które w porównaniu z np. kopaniem na głowę sa jednak nieporównywalnie mniej destrukcyjne ( no chyba że ktoś przeciągnie dźwignię 8) ) a w JJ masz dźwignie duszenia i... uderzenia. Więc gdzie tu BJJ jest bardziej "twarde" od JJ ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy alkohol oslabia?
- Ponad rok temu
-
Karate Kyokushin i Taekwondo ITF
- Ponad rok temu
-
Jaki styl wybrac jesli ...
- Ponad rok temu
-
Czy jesteś prawdziwym grapplerem ?
- Ponad rok temu
-
mały problem wojownika
- Ponad rok temu
-
literatura potrzebna do pracy licencjackiej
- Ponad rok temu
-
"specjaliści" na vortalu
- Ponad rok temu
-
Kolega Mistyk ma problemy egzystencjonalne!
- Ponad rok temu
-
Jakie są najskuteczniejsze sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
urodzeni zwycięzcy?
- Ponad rok temu