przedramiona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie że się przyadją, zwłaszcza w dyscyplinach grapplingowych jak zapasy, judo, bjj itp.mam pytanie jesli chodzi o przedramiona i sw. Chodzi mi o to czy w sztukach/ sportach walki miesnie przedramienne odgrywaja dluza role czy cwiczac pod sw powinnismy zwracac uwage na te misnie w wiekszym stopniu? a jak tak to jak cwiczyc ?
Trening mięśni przedramiennych nie jest zbyt skomplikowany. Większośc wyznaje tradycyjne i chyba najskuteczniejsze uginanie przedramion ze sztangą. Np:
Podchwytem
I nachwytem
Fajne jest też nawijanie ciężaru na drążek. Czasami są na siłowni specjalne maszyny ale łatwo mozna zrobic prowizorkę i też daje rade 8)
Napisano Ponad rok temu
wpisz w google grip strength
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
a kiedy ostatnio robiles ciezki martwy ciag? jak sie czuly twoje przedramiona?widze ze martwy ciag to panaceum na wsyztko ( chcesz miec mocne plecy-martwy ciag, chcesz miec mocne nogi martwy ciag, chcesz miec kaptury martwy ciag, i teraz chesz miec przedramiona - martwy ciag) ale smeichem zartem martwy ciag naprawde rzadzi
8)
Napisano Ponad rok temu
a tak wogle do subkultury budo-kidów dodać odzywke: powiedz mi ile bierzesz na martwy a ja ci powiem jakim czlowiekiem jestes
pzdr
Napisano Ponad rok temu
3x podnoszenie sztangi nachwytem (ręce blisko bioder, ale nie opierają się na nich)
4x nawijanie na drewniany drążek ciężarka zawieszonego na sznurku (dwa razy w swoją stronę i dwa razy w odwrotną)
I na koniec ściskaj "ściskacz" albo gumową piłeczkę aż poczujesz palenie w mięśniach.
Powinno pomóc
Ps.Właściwie to ściskacz rozwija siłę dłoni a nie przedramienia,ale to nic, nie zaszkodzi mieć uścisk jak imadło
Napisano Ponad rok temu
ee za sile "dloni" odpowiadaja miesnie przedramienia.Ps.Właściwie to ściskacz rozwija siłę dłoni a nie przedramienia,ale to nic, nie zaszkodzi mieć uścisk jak imadło
Napisano Ponad rok temu
ee za sile "dloni" odpowiadaja miesnie przedramienia.Ps.Właściwie to ściskacz rozwija siłę dłoni a nie przedramienia,ale to nic, nie zaszkodzi mieć uścisk jak imadło
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nooo niby tak,znaczy nepewno tak.Chodziło mi o to,że takie rzeczy jak ściskacz czy piłeczka wzmacniają siłę uścisku a nie przedramienia. Innymi słowy jak chcesz wzmocnić uścisk to typowy trening przedramienia wg niewiele pomoże (tylko właśnie ściskanie czegoś.wiszenie,podciąganie się na drążku może jeszcze). Trochę zagmatwałem,mam nadzieję,ze dało sie zrozumieć
Napisano Ponad rok temu
Nooo niby tak,znaczy nepewno tak.Chodziło mi o to,że takie rzeczy jak ściskacz czy piłeczka wzmacniają siłę uścisku a nie przedramienia. Innymi słowy jak chcesz wzmocnić uścisk to typowy trening przedramienia wg niewiele pomoże (tylko właśnie ściskanie czegoś.wiszenie,podciąganie się na drążku może jeszcze). Trochę zagmatwałem,mam nadzieję,ze dało sie zrozumieć
trening samego przedramienia tez pomaga na uscisk
Napisano Ponad rok temu
trening samego przedramienia tez pomaga na uscisk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli tymi cwiczeniami co podaliscie mozliwe jest zwieksznie sily ucisku?
Nie dziwię Ci się,że masz wątpliwości bo nieźle zamotaliśmy
Piszesz ze chcesz zwiększyć siłę uścisku,tak? To jeśli tylko o to Ci chodzi to zostałbym przy tym ściskaczu,i powiedzmy wiszeniu na drążku codziennie tyle ile dasz radę. Kup sobie też gumową piłeczkę i ściskaj wszędzie,przed tv,czy nie wiem (ja jak nie zapomne biorę do kurtki i ściskam w kieszeni jak ide gdzieś : )
A jak chodzi Ci o wzmocnienie całego przedramienia to ze swej strony mogę Ci polecić to co napisałem w pierwszym swym poście, ale jest tyle ćwiczeń różnych i kombinacji ile ćwiczących więc wiesz:-) Za chwilę pewnie każdy napiszę jego super plan na przedramiona i dopiero będziesz miał w czym wybierać
Ps.No i najważniejsze to musisz wyczuć swój organizm, jednemu wystarczy trening przedramion raz w tygodniu,inny robią go tyle ile mają trening,a ja codziennie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam nie miałem okazji, ale podobno nieźle rozwija mięśnie przedramion (zwłaszcza przy bardzo szybkich obrotach).
Ma ktoś taką zabawkę i może potwierdzić, że to nie tylko chwyt marketingowy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Markowy i tym samym najlepszej jakości kosztuje ok 120 zł. Za połowę tej ceny kupisz młot z 6 kg obuchem. To najlepsze znane mi ćwiczenie na przedramiona.
Napisano Ponad rok temu
Markowy i tym samym najlepszej jakości kosztuje ok 120 zł. Za połowę tej ceny kupisz młot z 6 kg obuchem. To najlepsze znane mi ćwiczenie na przedramiona.
Możesz powiedzieć jak wygląda ćwiczenie z tym młotem? To jest coś takiego jak wykonywanie wahadłowych ruchów nadgarstka z jednostronnie obciążoną sztangielką?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zrzucilem 10 kg w 4 miechy i nie ma poweru teraz :(
- Ponad rok temu
-
Cała prawda o obwodach
- Ponad rok temu
-
Wszystko co wiemy o mięsie
- Ponad rok temu