Bo ty zawsze lubiłes manipulować pod płaszczykiemI tak, elegancko, pod płaszczykiem, mamy temat o skutecznosci
![]()
(co mi nota bene absolutnie nie przeszkadza)

Napisano Ponad rok temu
Bo ty zawsze lubiłes manipulować pod płaszczykiemI tak, elegancko, pod płaszczykiem, mamy temat o skutecznosci
![]()
(co mi nota bene absolutnie nie przeszkadza)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałabym spróbować czegoś bardziej kontaktowego (czy jak kto woli agresywniejszego)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja z kolei judo lub brazylijskie jiu-jitsu, ale to już tylko kwestia preferencji.
Ważne, żeby się walczyło, a nie tylko udawało.
Napisano Ponad rok temu
czego to sie czlowiek dowie po kilku latach trenowania :wink:tkd- nie jest kontaktowe :
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozumiem że to jest żartobliwy, ale tak czy siak, dość głupi komentarz. czy "prawdziwa" = "na śmierć i życie"A ja z kolei judo lub brazylijskie jiu-jitsu, ale to już tylko kwestia preferencji.
Ważne, żeby się walczyło, a nie tylko udawało.
Bo Judo i BJJ to oczywiście prawdziwa walka na śmierć i życie, bez udawania i
określonych zasad, istna masakra :wink:![]()
Napisano Ponad rok temu
Przeczytaj i zrozum post Piotra Z. Potem przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post, a może wtedy załapiesz, o co mi chodziło.Bo Judo i BJJ to oczywiście prawdziwa walka na śmierć i życie, bez udawania i
określonych zasad, istna masakra :wink:
Napisano Ponad rok temu
Przeczytaj i zrozum post Piotra Z. Potem przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post, a może wtedy załapiesz, o co mi chodziło.Bo Judo i BJJ to oczywiście prawdziwa walka na śmierć i życie, bez udawania i
określonych zasad, istna masakra :wink:
Napisano Ponad rok temu
chodziło mi o zdanie jakiego użył Shabu "żeby się walczyło, a nie tylko udawało",
czyli co są takie sztuki walki, które są "udawane" i które nie są udawane
tzn.....
prawdziwe tzn. na śmierć i życie. Bo jak są jakieś zasady to chyba to też jest jakieś
udawanie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wykonujący inicjując technike daje sygnał Uke do właściwego jej - umówionego wcześniej -odebrania. Na tym Aikido polega.
Nikt tam z nikim nie walczy i walczył nigdy nie będzie bo obaj współpracują.
Jeśli Judoka na zawodach, wyciągnie drugiemu Judoce dźwignie a tamten się nie podda to myślisz, że ten pierwszy mu łapy nie złamie lub co najmniej nie uszkodzi ?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu