).
  ).No to Panowie i Panie czy szię ograniczaci czy może......?

Napisano Ponad rok temu
 ).
  ).Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ). Mają czarne pasy w aikido i....mi też czarny pas w aikido  się przytrafił i......
  ). Mają czarne pasy w aikido i....mi też czarny pas w aikido  się przytrafił i...... jak do tego dołożymy panowanie nad środkiem ciężkości ( zaczęrpnąć z aikido) to jesteśmy niezłymi fighterami
  jak do tego dołożymy panowanie nad środkiem ciężkości ( zaczęrpnąć z aikido) to jesteśmy niezłymi fighterami  
 Napisano Ponad rok temu
jak do tego dołożymy panowanie nad środkiem ciężkości ( zaczęrpnąć z aikido) to jesteśmy niezłymi fighterami

W rzeczywistości przewraca ich lekki przeciąg.
  W rzeczywistości przewraca ich lekki przeciąg. 

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nic do aikido ale jak powalczysz na randori to zaczynasz się zastanawiać dlaczego właściwie tego randori nie ma w aikido
 pełna miłośći harmonia kosmosu
  pełna miłośći harmonia kosmosu   tygrys zjada zająca (tudziez innego smialka) :-)
   tygrys zjada zająca (tudziez innego smialka) :-)

Napisano Ponad rok temu
 , chociaż ja również widziałem kilku zaawansowanych fachowców którzy zabijali się o własne portki
 , chociaż ja również widziałem kilku zaawansowanych fachowców którzy zabijali się o własne portki  ,
 , 

Napisano Ponad rok temu
Jeśli robi nikyo tzn, że tori ma obie ręce zajęte podczas gdy uke jedną wolną, ta jedna ręka w zupełności wystarczy żeby odklepaćOdpowiedz jest banalnie prosta. Jak myslisz ile takich randori mozna przejsc w aikido? W judo techniki sa tak skonstruowane, ze nawet wykonywane na max nie musza uszkodzic rzucanego, w aikido odwrotnie. Docisnij raz nikyo i zobaczysz uke na nastepnym randori za rok
 . Juji gatame też może załatwić łokieć a jakoś częstszym scenariuszem jest pad na prostą rękę i "pssstryk"
  . Juji gatame też może załatwić łokieć a jakoś częstszym scenariuszem jest pad na prostą rękę i "pssstryk"  Także zabójczość technik to nie argument :wink:  W judo jak ktoś wstydzi sie upaść(odpowiednik dźwigni: odklepać) to też załatwi sobie zdrówko.
  Także zabójczość technik to nie argument :wink:  W judo jak ktoś wstydzi sie upaść(odpowiednik dźwigni: odklepać) to też załatwi sobie zdrówko.Napisano Ponad rok temu
...nie zgodzę się z Tobą, że aikido tego nie uczy, to jest podstawa aikido!!!...
Napisano Ponad rok temu
 Nauka kontroli oddechu w warynkach tlenowych i bez ( jak cię w parterze przyczaśnie i ściśnie  taki 115kg misek a układ jest tak nie fortunny że masz jeszcze pół jego Gi wepchniętedo japy :roll:  )
   Nauka kontroli oddechu w warynkach tlenowych i bez ( jak cię w parterze przyczaśnie i ściśnie  taki 115kg misek a układ jest tak nie fortunny że masz jeszcze pół jego Gi wepchniętedo japy :roll:  ) .
  .

Napisano Ponad rok temu
dlaczego właściwie tego randori nie ma w aikido, po co je wyrzucili skoro Ueshiba kazał swoim uczniom zmierzać się z zapaśnikami albo judokami?
 Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale chciałbym spróbować.
  Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale chciałbym spróbować.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli masz na myśli Dariusza Bieńkowskiego (szefa PAA) lub Grzegorza Firlita (j.w., obecnego zresztą na tym forum pod nickiem JonSnow), to oni już nie mają nic wspólnego z PUA (poza swoimi korzeniami).ale też wiem, że np. wysoko rangą przedstawiciel PUA ma purpurowy pas w BJJ ( na marginesie - wielki szacunek, bo wiem co to znaczy
).
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 )
  )

Napisano Ponad rok temu
Jeśli masz na myśli Dariusza Bieńkowskiego (szefa PAA) lub Grzegorza Firlita (j.w., obecnego zresztą na tym forum pod nickiem JonSnow), to oni już nie mają nic wspólnego z PUA (poza swoimi korzeniami).
 .
 . , w każdym z nas to siedzi.... :twisted:
 , w każdym z nas to siedzi.... :twisted:

Napisano Ponad rok temu
Pancer - nie czekaj i nie bój się przemiany w zwierza
, w każdym z nas to siedzi.... :twisted:
 .
  .Napisano Ponad rok temu

)
  )

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook