![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
No to Panowie i Panie czy szię ograniczaci czy może......?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak do tego dołożymy panowanie nad środkiem ciężkości ( zaczęrpnąć z aikido) to jesteśmy niezłymi fighterami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nic do aikido ale jak powalczysz na randori to zaczynasz się zastanawiać dlaczego właściwie tego randori nie ma w aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli robi nikyo tzn, że tori ma obie ręce zajęte podczas gdy uke jedną wolną, ta jedna ręka w zupełności wystarczy żeby odklepaćOdpowiedz jest banalnie prosta. Jak myslisz ile takich randori mozna przejsc w aikido? W judo techniki sa tak skonstruowane, ze nawet wykonywane na max nie musza uszkodzic rzucanego, w aikido odwrotnie. Docisnij raz nikyo i zobaczysz uke na nastepnym randori za rok
Napisano Ponad rok temu
...nie zgodzę się z Tobą, że aikido tego nie uczy, to jest podstawa aikido!!!...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego właściwie tego randori nie ma w aikido, po co je wyrzucili skoro Ueshiba kazał swoim uczniom zmierzać się z zapaśnikami albo judokami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli masz na myśli Dariusza Bieńkowskiego (szefa PAA) lub Grzegorza Firlita (j.w., obecnego zresztą na tym forum pod nickiem JonSnow), to oni już nie mają nic wspólnego z PUA (poza swoimi korzeniami).ale też wiem, że np. wysoko rangą przedstawiciel PUA ma purpurowy pas w BJJ ( na marginesie - wielki szacunek, bo wiem co to znaczy
).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli masz na myśli Dariusza Bieńkowskiego (szefa PAA) lub Grzegorza Firlita (j.w., obecnego zresztą na tym forum pod nickiem JonSnow), to oni już nie mają nic wspólnego z PUA (poza swoimi korzeniami).
Napisano Ponad rok temu
Pancer - nie czekaj i nie bój się przemiany w zwierza
, w każdym z nas to siedzi.... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu