Nadgarstek
Napisano Ponad rok temu
Wiem, ze najlepiej isc do lekarza, ale na poczatku chcialbym sie dowiedziec czy moze ktos z was mial cos podobnego i czy dlugo to trwa. Poza tym teraz te strajki i kolejki do lekarzy, ze az mi sie nie chce tam isc. Kolega mowil mi ze moze to byc zwichniecie nadgarstka i ze moze to troche potrwac. Oglnie po tym zdarzeniu to nadgarstek nie byl nawet spuchniety (moze w minimalnym stopniu tylko) i jak nic nim nie robilem to nawet nie bolalo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. identyczny temat byl pare dni temu i jest pare tematow nizej.
Napisano Ponad rok temu
A tak jezeli chodzi o szpitale i lekarzy- w moim byłym mieście wojewódzkim na operację na oddziale ortopedycznym w szpitalu trzeba czekać ... 18 miesięcy. I jak tu żyć w tym kraju
Napisano Ponad rok temu
to tego kolegi to lepiej nie słuchajKolega mowil mi ze moze to byc zwichniecie nadgarstka
bo zwichnięcie to nie jest na pewno, bo zwichnięcie to w prostych słowach przemieszczenie w stawie, czyli kości się przemieszczają względem siebie i tak zostają - i wtedy to wizyta u lekarza jest koniecznością
jak już to skręciłeś nadgarstek, podobnie jak zwichnięcie tylko że kości powracają na swoje miejsce, i tutaj można poradzić sobie samemu, smarować żelami, można pobrać przez parę dni jakiś ibuprofen czy coś podobnego na stan zapalny, plus jakiś ściągacz na ten nadgarstek, no i na pewno przez parę dni oszczędzać go czyli, nie robi pompek, nie opierać się na nim z całej siły itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
opis rezonansem magn. kolana - kto mi powie co to znaczy
- Ponad rok temu
-
Szczecin!! ... ortopeda sportowy w Szczecinie??
- Ponad rok temu
-
rash guard bądź coś w tym stylu
- Ponad rok temu
-
trening na siłę w nogach
- Ponad rok temu
-
Substytut...
- Ponad rok temu
-
Ból nadgarstka