wejscie w nogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co daje umiejętność walki w parterze i ... sprawność
O LOL, masz jeszcze jakieś inne ucieczki ?
Napisano Ponad rok temu
nie zLOLkuj się...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja poznaję Kung fu od 91 roku, kiedy zacząłem ćwiczyć shotokan - po roku zrezygnowałem - to tylko sport - zapisalem się do szkoły mistrza Nguyen van Thang gdzie nauczał Chow Gar i Vo thuath tanth quen - poznałem smak prawdziwej szkoły - mistrz był fajnym człowiekiem i miał dwa powiedzenia. Trenowałem 5 lat - od tego czasu trenowałem u innych nauczycieli i innych styli się uczyłem (w Polsce i za granicą gdzie długo przebywałem) .
No popatrz a na adres mojej szkoły przyszedł mail z twojego adresu e-mail gdzie napisałeś :
"...Od jakiegoś czasu interesuję się chińskimi sztukami walki i chciałbym zacząć coś trenować..."
Ciekawe gdzie wciskasz bajer tu czy tam
Napisano Ponad rok temu
Ja poznaję Kung fu od 91 roku, kiedy zacząłem ćwiczyć shotokan - po roku zrezygnowałem - to tylko sport - zapisalem się do szkoły mistrza Nguyen van Thang gdzie nauczał Chow Gar i Vo thuath tanth quen - poznałem smak prawdziwej szkoły - mistrz był fajnym człowiekiem i miał dwa powiedzenia. Trenowałem 5 lat - od tego czasu trenowałem u innych nauczycieli i innych styli się uczyłem (w Polsce i za granicą gdzie długo przebywałem) .
No popatrz a na adres mojej szkoły przyszedł mail z twojego adresu e-mail gdzie napisałeś :
"...Od jakiegoś czasu interesuję się chińskimi sztukami walki i chciałbym zacząć coś trenować..."
Ciekawe gdzie wciskasz bajer tu czy tam
Nie przypominam sobie abym pisał do pana szkoły, że chcę zacząć coś trenować (zwłaszcza, że to "coś" trenuję od wielu lat), nie mówiąc, że pana szkoła jest w Szczecinie a ja mieszkam na drugim końcu Polski na stałe a też często przebywam za granicą (po kilka miesięcy) - coś mi się tu nie zgadza - to na pewno ode mnie? nie od kogoś innego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie przypominam sobie abym pisał do pana szkoły, że chcę zacząć coś trenować (zwłaszcza, że to "coś" trenuję od wielu lat), nie mówiąc, że pana szkoła jest w Szczecinie a ja mieszkam na drugim końcu Polski na stałe a też często przebywam za granicą (po kilka miesięcy) - coś mi się tu nie zgadza - to na pewno ode mnie? nie od kogoś innego?
Zdaje się że to Twój adres : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mail jest z dnia 10 czerwca 2007 r
Napisano Ponad rok temu
Zdaje się że to Twój adres : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mail jest z dnia 10 czerwca 2007 r
Dowiedziałem się wszystkiego - to nie ja napisalem - to jest faktycznie jeden z moich kilku maili i mam go wyłącznie do pisania komentarzy na Onet.pl (zalożony bo czesto się podemnie podszywali jak pisalem normalnie Yang) - nie wysyłam z niego praktycznie żadnych maili. Posiadam wiele kont (w pracy i nie tylko) do ktorych jest potrzebne hasło - efektem czego mam zaszyfrowany plik z kontami i emailami oraz do nich haslami na dysku szyfrowanym przez Debian linux (jakbym zapomniał - to zawsze mogę sprawdzić) - do tego pliku dostal się poprzez napisane haslo na obudowie kompa mój bratanek - ma 15 lat - od 2 lat uczę go podstaw Chow Gar oraz Baqua (jak jestem w kraju) i często opowiadam mu o stylach - czym się różnią oraz jak powstały - to on kożystając z tego, że byłem na 2 tyg kursie z pracy (od 01-20 czerwca) myśląc (przyznal się), że pisząc z mojego maila popyta się o szkołach kung fu (wu shu) w Polsce aby zacząć regularne treningi w prawdziwej szkole dostanie dokładniejsze informacje - napisal nie tylko do pana - także do kilku innych szkół podając się za mnie. Nie posaiada sam internetu - a teraz ma zakaz kozystania z mojego komputera - oraz oczywiście zmieniłem hasło do pliku oraz emaila).
Nie wiem co dokładnie napisał - ale jeśli jakies glupoty to przepraszam.
To tyle w tym temacie odbiegającym od głównego tematu.
Napisano Ponad rok temu
Chow Gar i Bagua? Ho ho, to widzę, że kolega nie lada specem być musi zaiste, a znasz jeszcze jakieś inne style?
Napisano Ponad rok temu
Temat nieco stary, ale mnie korci zeby jak kazdy Prawdziwy Adept Sztuk Tradycyjnych Nieomylnie i Slusznie ® zakonczyc dyskusje swym madrym slowem. A mam do tego pelne prawo bo cwicze cale 2 tygodnie Wing Chun w Sydney, Australii.
ROTFL.
Po pierwsze ja sie nie dziwie czemu tradycyjni sa wysmiewani przez grapperow, bo jak sie zbierze taka banda pajacy co mowia ze napierdola kazdemu bo cale 8 lat cwicza! (ja mam w szkole ludzi co cwicza po 20 i sie z tlumu nie wyrozniaja, ani sobie koszulek "super masta" nie nakladaja), to sie po prostu zle robi. Wiec tylko dodam, ze owszem sa normalni ludzie w tym stylach, moja akademia sie do nich zalicza.
Niose wam wiec odpowiedz od moich instruktorow (bo na samym poczatku zadalem pytanie o grapping, bol w dupie kazdego kf ;D) - nie dajesz sie zlapac, jak upadniesz to wstajesz. Czyli BRAK WALKI W PARTERZE! I nikt tu nikogo nie czaruje - instruktor powiedzial wyraznie, ze najlepszym sposobem na obrone w parterze jest zapisanie sie na np. Ju-jtsu.
(well, sa podobno super mistrzowie ktorych sie zlapac po prostu nie da, ale poki nie widzialem walki grappera z kims takim, wkladam to miedzy legendy)
Czy przyznali w ten sposob ze ucza bezwartosciowego stylu? Oczywiscie ze nie, trzeba pamietac ze wiekszosc osob chodzacych na Wing Chun mysli o realnej samoobronie na ulicy przed zwyklymi ludzmi, a nie starcie w zawodach. Sprawa jest prosta - tradycyjne NIE POSIADAJA WALKI W PARTERZE i koniec, ale ktos kto nie cwiczyl MMA itd tez jej nie zna i wobec nich nasz styl jest skuteczny, nikt jednak nie czaruje ze jest to super efektywny na wszystko i wszystkich sposob. Jak ktos slusznie zauwazyl lomot od grapperow dostaja wszyscy uderzeniowcy od bokserow, muay thai po karate. Jedyna skuteczna metoda na nauke obrony przeciwko grappingowcowi jest trenowac z nim grapping. - oto nieomylne slowa! ;D
Pozdrowienia od kangorow ;D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KNL - chyba wylansuję taki trendi skrót 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Otwarte mistrzostwa Polski Wu Shu ????
- Ponad rok temu
-
Juz za chwileczke, juz za momencik...
- Ponad rok temu
-
Shanghaj 1927
- Ponad rok temu