to była reakcja tchórzliwaWchodzi do autobusu dwóch dresów - pierwszy z nich zaczepiający tekst do mojej dziewczyny, okropnie obraźliwy, nigdy czegoś gorszego w jej kierunku nie usłyszałem...Zagotowało się we mnie, zapytałem jej "czy to do Ciebie????"
fakt posiadania przez ciebie (w wieku 20 lat) telefonu za półtora kafla sugeruje, że jesteś bogatym szczeniakiem (mówię teraz z punktu widzenia owych dresów oczywiście) i wychowanym pod kloszem.a jeśli bym miał - za duże ryzyko...stracić swoje zdrowie, zdrowie drugiej połówki, telefon za 1,5 tys...
a takie coś się wyczuwa (zresztą piszesz do tego, że nigdy się nie biłeś: 20 lat mając!!!), i to może przyciągać zaczepki
skoro czujesz się "wydymany", to zrobiłeś źle.Co nie zmienia faktu - źle mi z tym, że dałem pomiatać sobą i moją dziewczyną...
Dobrze zrobiłem? Źle zrobiłem?...
ale masz lekcję na przyszłość - zauważysz że kiedy następnym razem znajdziesz się w podobnej sytuacji (czego nie życzę), strach będzie już mniej paraliżujacy. osobiście odradzam ci przejmowanie się histerycznymi wpisami w stylu "zabiliby go", "zrobili miazgę" itd., bo jeśli coś takiego miałoby ci się przytrafić, to nastąpi bez względu na twoje zachowanie.
a wyolbrzymianie takich codziennych zagrożeń służy tylko nakręcaniu spirali strachu. i kacom moralnym, jak teraz.
na dodatek przyswoiwszy sobie ten sposobu myślenia, będziesz jak wryty w ziemię w jakiejś krytycznej sytuacji, kiedy naprawdę trzeba się będzie bronić i położyć wszystko na jedną kartę, bo nie będzie już wyboru.
- takie jest moje zdanie.