Popełniłem błąd? Stchórzyłem czy byłem odpowiedzialny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie no. . . taka opowieść to musiała być stymulowana. . . chyba, że masz tak normalnie :roll:wypraszam sobie... co jest właściwie w moim poście pijackiego? chyba że ty zawsze musisz golnąć żeby się zdobyć na sarkazm
Napisano Ponad rok temu
a żeby wrócić na poważną nutę - i nie robić OT - chciałbym wskazać na jeszcze jeden argument, który chyba nie padł.
honor honorem, to pojęcie abstrakcyjna, nie da się w końcu honoru zjeść ani spieniężyć, a wyłapać w mordę, to jest ryzyko namacalne i zrozumiałe dla każdego.
jednak oprócz obrony własnego (czy damy) honoru, reagowanie w sytuacjach różnych zaczepek itd., ma ważny wymiar społeczny. ignorowanie różnych gnojów rozzuchwala ich na przyszłość i jakby zwiększa zagrożenie dla innych osób, mówiąc ogólnie społeczeństwa. kto się postawi, robi dobrą robotę nie tylko dla siebie, ale też dla innych.
mówię to w oderwaniu od tego przypadku Adriana, bo nie każdy jest stworzony do tego żeby być tym "stawiającym się". i to rozumiem.
chodzi mi jednak o to, że takich spraw nie powinno się sprowadzać tylko do osobistej dumy. postawa w rodzaju, że "z gównem nie będzie się dyskutować", jest bardzo wygodna, ale nie załatwia sprawy. właśnie dlatego, że zanim dorastający dresik strzeli kogoś w kły i skroi portfel, najpierw kilka razy próbuje przekonać się w mniej drastycznych sytuacjach, że ludzie się go boją, że przechodnie nic nie widzą i nie słyszą, itd.
a ułatwianie mu przekonania się o tym, jest jakby pracą na rzecz tych rozbitych w przyszłości
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jestes z siebie dumny to mozesz wypierdalac juz...
Napisano Ponad rok temu
Nie no kurwa co za debil...jak umiesz pisać to bujaj garba od klawiatury :roll:Autor wynocha!!
Jak jestes z siebie dumny to mozesz wypierdalac juz...
GeneSiuś, możesz wypierdalać już
zawsze się trafi jakiś przydupas co sobie posta chce nabić...idź lepiej nabij sobie fiutka w buteleczkę...
Poza tym mój ostatni post był dawno dawno, a reszta coś pisze, więc racz sie ode mnie odpierdolić cycku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Chiński boks uliczny
- Ponad rok temu
-
Trening "batonem" i jego dzialanie.
- Ponad rok temu
-
Zastosowanie wiatrówki do samoobrony.
- Ponad rok temu