Nie lubię sparować z ludźmi wrogo nastawionymi do mnie
Słuszna postawa
Napisano Ponad rok temu
Nie lubię sparować z ludźmi wrogo nastawionymi do mnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko że wtedy byłby to inny stylwing chun jest calkiem niezle,jeszcze jak dozucic dobry klincz na zakonczenie strightblasta ,no i jakies zapasy czy bjj i bylby calkiem ciekawy system
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko że wtedy byłby to inny styl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co biorą z WC. Czy też VT. Tę zabawną gardę czy przekonanie że przed starciem każdy chce grać w koci-łapcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeczytaj jaki jest temat tego wątku.Nie polemizuję na temat metod treningowych bo ich nie znam, krytykuję VT na podstawie szkoleniówki poświęconej obronom przed obaleniami, które wg. mnie są kiepskie,
nie rozróżniam szkół i dla mnie cechą charakterystyczną jest dziwaczna garda, którą wydaje mi się mogę skrytykować.
Niektórzy fizycy wygadują straszne bzdury i wymyślają niestworzone teorie. Czy to każe ci podchodzić z niedowierzaniem do fizyki? Na atak nożem są tylko trzy możliwości - uciekać, bronić się nożem lubi nną bronią (pod warunkiem odpowiednich umiejętności - i tak rydzykowne), lub wyciągnąć pistolet (gdy jest czas). I oczywiste jest dla każdego zdrowo myślącego człowieka, że nie ma tu żadnej magii z gołymi rękami, ani innym fiku-miku. Wszystkie te "obrony przed atakami nożem" to zwykły marketing i pokazówki dla mas i tak trzeba na to patrzeć , ot folklor SW :wink:Wtrącenia na temat obron przed nożem na podstawie moich doświadczeń oraz info od ludzi którzy tym się zajmują, każą mi też podchodzić z niedowierzaniem do tego systemu.
Niewiedza, niewiedza. Wspólny mianownik to tradycja (najczęściej) i ogólne założenia (często bardzo ogólne). Oceniać możesz zawsze, ale pod dwoma wszakże warunkami, po pierwsze znasz temat i wiesz o czym mówisz (i to dotyczy każdej dziedziny wiedzy, nie tylko SW), po drugie wypowiadasz się na temat konkretnej lini/stylu, a nie ogólnie o jakimś tam Wing Chunie czy wing tsunie czy jakoś tak...No a na koniec rodzynek nie można oceniać systemu bo jakiś tam kierunek różni się od następnego, a ten jest inny od pozostałych no więc co jest wspólnym mianownikiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zatem nawiązując do tematu, WC na ulice się nie nadaje bo ma taką koncepcje walki że trzeba najpierw uświadomić przeciwnika żeby nie wchodził w nogi bo koncepcja tego nie obejmuje, jako że się nie znam to prawdopodobnie jest jeszcze mnóstwo innych ataków których nie wolno stosować bo tradycja i koncepcja którą znają wielce oświeceni koledzy a których szaraczkowie nie zrozumieją
Napisano Ponad rok temu
Zatem nawiązując do tematu, WC na ulice się nie nadaje bo ma taką koncepcje walki że trzeba najpierw uświadomić przeciwnika żeby nie wchodził w nogi bo koncepcja tego nie obejmuje, jako że się nie znam to prawdopodobnie jest jeszcze mnóstwo innych ataków których nie wolno stosować bo tradycja i koncepcja którą znają wielce oświeceni koledzy a których szaraczkowie nie zrozumieją
Napisano Ponad rok temu
A ja dalej odpowiedzi nie dostałem. powtórzę więc pytanie: Czy walka nożami motylkowymi jest ćwiczona w sparingach (oczywiście za pomocą atrap) czy li tylko w formach? I czy szerokue ostrze na jakieś praktyczne uzasadnienie czy tylko tradycyjne?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Belor ale ja już nie oczekuję dyskusji z tobątak jak napisałem zauważyłem że wiedza twa przekracza możliwości przekazania jej w jakikolwiek sposób.
Marek dziękuję za próbę wytłumacznia mi ale niewiele zrozumiałem.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu