Na szczescie zwykle jak ktos uderzy kobiete to po chwili dostaje taki wpier... , ze nigdy juz nie sprobuje.
facet bije kobiete - dostaje wpie*dol i juz wie ze agresywne zachowanie w stosunku do kobiet rodzi bol fizyczny
taki lancuch przyczynowo skutkowy
a teraz odwrocmy sytuacje - gowniara sapie do ciebie, drapie cie paznokciami po twarzy, wyprowadza ciosy, jak zareagujesz?
- mozesz uciec - to dobre rozwiazanie jesli zalezy ci tylko na rozwiazaniu TEJ sytuacji, ale czego ona sie nauczy? ze agresja w stosunku do innych nie ma dla niej negatywnych skutkow w postaci ponizenia, bolu itp, a wrecz przeciwnie: dorosly facet uciekajacy przed malolata to powod do dumy dla niej... bedzie chciala jeszcze...
- mozesz ja popchnac i jak zrobisz to dobrze, to sie moze nawet przewroci - dla niektorych kobiet bedzie to odpowiedni bodziec zeby zaprzestac dalszych zaczepek - pomysli "ok, ten moze spuscic mi wpierdol, nie warto, ale nastepnym razem..." i szuka mniej wymagajacego przeciwnika
- zadusisz ja - moze sie powaznie przestraszyc w koncu utrata swiadomosci nie jest ani przyjemna ani nie jest na porzadku dziennym - to moze przyniesc efekty, pod warunkiem ze dziewczyna rzeczywiscie sie wystraszy, preferowalbym w tej sytuacji duszenia poprzez ucisk na krtan - to nie jest mile uczucie kiedy nie mozesz wziac wdechu. jednak rzadko kto odrazu zaklada duszenie i je przeciaga - najpierw dajesz po sobie poznac ze cos trenujesz - po swoim wygladzie fizycznym, po sposobie poruszania, obrony, ew po ataku - wniosek dla agresorki na przyszlosc - wybierac slabsze ofiary/niewygladajace na adeptow sztuk walki.
- i wreszcie postawa dara ktora wywolala takie oburzenie na forum - czyli brutalne zalatwienie sprawy - z punktu widzenia obroncow praw czlowieka/dziecka - karygodne, tylko palic na stosach takich bandytow jak dar, sa inne metody wychowawcze niz przemoc na slabszym...
...jest mnostwo roznych metod wychowawczych ktore sa skuteczne...
...ale nie przy takim stopniu degradacji. sadze ze wychowywanie poprzez zadawanie bolu jest dobra metoda w takich przypadkach, bo przewaznie tylko fizyczny bol potrafi przemowic do "rozsadku" takiej osoby.
ok, przeanalizujmy ta sytuacje z punktu widzenia tej gowniary:
siedzimy sobie na laweczce popalamy, popijamy zajmujemy caly chodnik, ludzie przechodza obok i boja sie zwrocic uwage - jest fest, normalnie krolowe podworka, robimy co chcemy, nagle ktos osmiela sie zwrocic nam uwage, 8O no to wiacha w jego strone bo co on mi zrob... BANG (gasnie swiatlo) budze sie, AAAAUUUUUUAAAAAAAAAAAA co tu sie dzieje???!!! kolorowy makijaz miesza sie z krwia, spuchnieta twarz boli jak diabli, cos mi mowi ze przez kilka dni nie wyjde z domu...
czego sie nauczyla? nastepnym razem zastanowi sie zanim zacznie pyskowac, podejrzewam ze jej kolezanki po takim przedstawieniu takze. ale na jak dlugo wystarczy jej ta lekcja? kiedy sie otrzasnie i znowu zacznie to samo? moze nigdy, moze za rok, miesiac, tydzien, trudno powiedziec ale kiedy znowu zacznie jej odpierdalac, powinna zebrac DWA RAZY GORSZY WPIE*DOL, po ktoryms z kolei napewno sie nauczy. to sie tyczy nie tylko do kobiet ale i do facetow, nie tylko do gowiarzy ale i do starszych. uwazam ze jest to obecnie najlepsza dostepna metoda wychowawcza dla takich osobnikow.
pozdro