zależy o jakim kicku mówimy albo raczej u kogo :wink:
jasne, mówię tylko o tych, które znam
ale jeżeli oceniać potym co prezentuja ludzie startujący w zawodach to wychodzi bardziej na moje...
Napisano Ponad rok temu
zależy o jakim kicku mówimy albo raczej u kogo :wink:
Napisano Ponad rok temu
...A taekwondo byłoby piękne gdyby nie było zaśmiecone tym rozpaczliwym aerobikiem i byłoby prawdziwą sztuka, gdyby nie było połowiczne tzn gdyby włączyć do niego ręce (podobnie kick by był prawdziwą sztuką gdyby włączyć do niego nogi). Bo jak narazie jest to 'pół sztuka' lub 'prawie sztuka walki'...
Napisano Ponad rok temu
TKD to nie jest kilka wybranych przez kopnięć czy uderzeń, ale całość. Czy ci sie podoba czy nie - TKD to całość a nie wybrane elementy uzupełnione jeszcze czymś. Bo jezeli to zrobisz (a wolni ci przecież) to możesz opowiadać że ćwiczysz jakieś elementy TKD a nie całość jako SW. I możesz to nazywać jak chcesz, ale TKD to już nie będzie. Rozumiesz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakoś tak przypuszczałem, że tak odpowiesz.tak PA ale miejsce na podium wcale nie koniecznie odzwierciedla faktyczne umiejętności..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sally, ile masz lat i gdzie trenujesz? Odpowiedź na to pytanie na pewno wiele wszystkim wyjaśni, a zwłaszcza, ile masz lat.
Napisano Ponad rok temu
Jestes przeciwnikiem układów, szkoda wiele tracisz podejdz do wszystkiego bardziej na luzie moze zrozumiesz wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I za to lubię twojego trenera...bo przez to nie mogę zdawać egzaminów i startowac w taekwondo...
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu