Ręce w TKD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, to mi sie podobaczyli nie w tkd, a w niektórych klubach?
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie to wszystkich trenujących ITF, w jakim stopniu w waszych sekcjach jest nacisk na techniki ręczne, jak często ich używacie na sparigach i uczycie się na treningach.
Oto odpowiedź :http://www.youtube.com/watch?v=CE6FBFuiV9k
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oto odpowiedź :http://www.youtube.com/watch?v=CE6FBFuiV9k
niezła jest ta dziewczyna
ale jak na mój gust to kickboxing...chociaż jest w doboku
Napisano Ponad rok temu
ale jak na mój gust to kickboxing...chociaż jest w doboku
kickboxing z powodu, że ... ?
Napisano Ponad rok temu
nie zartuje naprawde zastawia mnie od jakiegoś czasu czy jeżeli wyuczymy kogoś dobrze rąk (i gardy) do tego ktoś ten kopie dobrze , to czym niby miałoby się ITF róznić od kicka
bo narazie to się rózni tym że w większości klubów taekwondo ręce sa na niskim poziomie a w kicku nogi, ale uważam ze to sa niedociągnięcia a nie definicje styli...
Napisano Ponad rok temu
nie zartuje naprawde zastawia mnie od jakiegoś czasu czy jeżeli wyuczymy kogoś dobrze rąk (i gardy) do tego ktoś ten kopie dobrze , to czym niby miałoby się ITF róznić od kicka
zważając na to, że kick to - jak się zdaje - kilka kopnięć i kilka uderzeń rękami - można znaleźć w nim podobieństwa do wszystkiego.
Zmieniając pytanie:
a jak nauczymy karatekę porządnie się poruszać, porządnie kopać i robić skróty to bedzie jeszcze karate czy już tkd?
Napisano Ponad rok temu
zważając na to, że kick to - jak się zdaje - kilka kopnięć i kilka uderzeń rękami - można znaleźć w nim podobieństwa do wszystkiego.
rekami jest akurat chyba więcej lub tyle samo co w ITF, bo dochodzi półdystans (sierpy haki) w ITF podobno to też niedawno wprowadzili (nie wiem czy to prawda), natomiast kopnięc w kickboxingu przynajmniej teoretycznie jest dokładnie tyle samo co w ITF.
więc nie pytam o podobieństwa tylko o róznice
Napisano Ponad rok temu
sorki, dwa posty mi sie napisaly: własciwy ponizej:
Napisano Ponad rok temu
Kopnięc w kicku tyle co w tkd?No nie wiem a bituro mają
nie ma , nie ma tez kopnięć z wyskokiem, ale uznajmy za kanon taekwondo (o którym rozmawiamy) te techniki, które w walce sportowej występują bo chyba tego przedziwnego kopniecia z wykręceniem kolana za szczególnie przydatne uznać nie można
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka najefektowniejszą technikę potraficie wykonać.
- Ponad rok temu
-
Pytanie do Poznaniaków
- Ponad rok temu
-
Nowe Info TKD
- Ponad rok temu
-
Jak i co trenowac??
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski