taekwondo nie nauczy się tak boksować, jak na kicku, czy boksie )
nauczyło by sie jesli byłby na to czas (na dopracowanie rąk też trzeba czasu)a pewnie by był jesliby sie nie traciło tyle cennych godzin na ten komiczny i żenujący aerobik- układy
Napisano Ponad rok temu
taekwondo nie nauczy się tak boksować, jak na kicku, czy boksie )
Napisano Ponad rok temu
pewnie by był jesliby sie nie traciło tyle cennych godzin na ten komiczny i żenujący aerobik- układy
Napisano Ponad rok temu
ręce są tak naprawde mimo wszystko podstawą, ponieważ na ringu sprawdzają się lepiej niż nogi ( szybasze ataki, większe bezpieczeństwo )
Napisano Ponad rok temu
rekami jest akurat chyba więcej lub tyle samo co w ITF, bo dochodzi półdystans (sierpy haki) w ITF podobno to też niedawno wprowadzili (nie wiem czy to prawda),
natomiast kopnięć w kickboxingu przynajmniej teoretycznie jest dokładnie tyle samo co w ITF.
więc nie pytam o podobieństwa tylko o róznice
Napisano Ponad rok temu
to na tym filmiku to maja byc dobre rece?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zważając na to, że kick to - jak się zdaje - kilka kopnięć i kilka uderzeń rękami - można znaleźć w nim podobieństwa do wszystkiego.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
następny młody gniewny.
zrób sobie 9 układów pod rząd z pełna siła, a potem pogadamy, ok?
Napisano Ponad rok temu
Stren, nie zamierzam robic z siebie czuba i od kiedy cwicze taekwondo (jakies 2 lata)nauczono mnie jednego ukladu (ktoregos z ostatnich) bo mi sie tam kopniecia podobaly (bandae z wyskokiem) to byla 4 godzinna strata czasu (na ten układ) i nigdy nie stracę na to już ani minuty więcej
a jak chcesz zrobić siłę i wytrzymałośc to sparuj i biegaj
a odnosnie Twojego pytania czemu kickboxingu nie uczy sie nog tak jak powinny one normalnie wygladac odpowiedz jest oczywista, bo 90% trenerów nie ma pojecia o nogach i bardzo podobnie jak w taekwondo o rekach
Napisano Ponad rok temu
czyli twierdzisz, że trenerzy kickboxingu nie mają pojęcia o kickboxingu?
I czy mógłbyś powiedziec, który z trenerów tkd nie ma pojęcia o rękach?
Albo może: w której jesteś federacji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmiem wątpić. Pomijając wszelkie uzasadnienia czy cos jest potrzebne czy nie, znajomość TUL-i (i nie tylko) w ITF to podstawa. Czy tego chcesz czy nie. Zresztą nie uczy się początkujących wyższych układów pomijając te wcześniejsze. Stąd moja wątpliwość w to że ćwiczysz TKD ITF....
ja z ITF
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmiem wątpić. Pomijając wszelkie uzasadnienia czy cos jest potrzebne czy nie, .
oni się uczą tylko ja niedziwne ze w itf nie uczyli was form
Napisano Ponad rok temu
...
to własnie jest podstawa . . . .
...
Moje zdanie jest takie że ten żałosny show nalezy z taekwondo usunać i stworzyć prawdziwą sztukę walki na wyższym poziomie . . .
Napisano Ponad rok temu
Moje zdanie jest takie że ten żałosny show nalezy z taekwondo usunać i stworzyć prawdziwą sztukę walki na wyższym poziomie
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu