Spór o spalanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mowie, ze nie da sie wybrac czesci ciala z ktorej spalamy tluszcz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok, s.o.s. byl szybszy.
ok panowie, ale tak to ja z mrad przez pol godziny sie klocilem, teraz szukamy jakichs argumentow, a nie "wydaje mi sie" lub "widzialem chyba w tv" :wink:
konkrety, nie slogany!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powodujace, ze tluszcz zaczyna byc wykorzystywany jako paliwo
substancje te sa roznoszone po calym organizmie, wiec i tluszcz nie jest uwalniany
w jednym miejscu, lecz w calym ciele
tak cwiczac biceps spalasz tluszcz na udach
lecz nie jest wcale wykluczone, ze najszybciej traci sie tkanke tluszczowa najblizej cwiczonych partii miesni
i teraz to juz bedzie moje gdybanie :
pierwsza rzecz to naprezenia mechaniczne jakie dzialaja w miejscu w ktorym cwiczymy miesien
druga to stezenie tluszczu w naczyniach krwionosnych pracujacych miesni
bedzie ono najmniejsze w calym organizmie skoro tluszcz przedostaje sie z naczyn do mesni, a to moze takze miec jakis wplyw
w kazym razie ja jestem sklonny uwierzyc, ze cwiczac brzuch spalamy tluszcz w calym organizmie, lecz na brzuchu odrobine szybciej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jak, spala sie rownomiernie czy nie? Jezeli spala sie rownomiernie to, na logike, pakujac bicepsy spalam tluszcz na udach?
hÓdy napisał :
tak cwiczac biceps spalasz tluszcz na udach
Czizus niech mnie ktoś uświadomi ale wydaje mi sie ze głosicie herezje 8O
Co to wogóle znaczy "pakując biceps" rozumiem ze chodzi o trening na rzeźbe ??
Jezeli to trening na rzezbe to mysle ze spalasz tłuszcz na bicu ale nie mozna wziasc tego za pewnik jezeli po treningu zaczniesz wpierdalać hamburgery Innymi słowy dieta i trening .
Jak dla mnie to tłuszcz na udach spalałbys przy robieniu bica jezeli byś sobie pomagał nogami :wink:
Napisano Ponad rok temu
P.S. Natomiast czy tłuszcz ponownie bedzie sie osadzał to juz jest sprawa diety (i regularnego treningu).
Napisano Ponad rok temu
novocaine ma rację
No stary pojechałeś z argumentami, nie ma co
Ćwiczenia aerobowe to doskonały sposób na spalenie niepotrzebnego tłuszczu. Ruch o odpowiedniej intensywności sprawia, że nasz organizm zużywa zgromadzoną w komórkach tłuszczowych energię i spala tłuszcz równomiernie w całym ciele.
więc...
To jest moje skromne zdanie.
Napisano Ponad rok temu
wiec pojechales z argumentami rownie mocno, co dimenovocaine ma rację
No stary pojechałeś z argumentami, nie ma co
Ćwiczenia aerobowe to doskonały sposób na spalenie niepotrzebnego tłuszczu. Ruch o odpowiedniej intensywności sprawia, że nasz organizm zużywa zgromadzoną w komórkach tłuszczowych energię i spala tłuszcz równomiernie w całym ciele.
więc...
To jest moje skromne zdanie.
nie pytamy sie o aeroby, tylko o spalanie tluszczu w wybranym miejscu i o arguemtny potwierdzajace/zaprzeczajace :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cwiczeniami silowymi(dowolnymi) majacy dowolny charalter(masa, rzezba ect. ;nie biore pod uwage ACT) nie spalamy intensywnie tluszczu lecz przyspieszamy metabolizm czego skutkiem jest zmniejszanie masy tluszczowej calego ciala poniewaz przyspieszony metabilozm bierze energie z kazdego dostepnego miejsca-nie prawda jest, ze pobiera tluszcz z trenowanego miejsca lecz z najlatwiej dostepnego(u jednych uda, innych klatka)... teraz troche nie na temat-nie majac diety nawet przy treningu przyjetym szeroko przez ludzi nazywanym na rzezbe guzik zrobimy, bardzo dobre rezultaty sie osiaga trenijac na tzw. mase przy odpowiedniej diecie
Napisano Ponad rok temu
wedlug tego co piszesz to mozna by miec tluszcz na jednym udzie, a na drugim nieCzizus niech mnie ktoś uświadomi ale wydaje mi sie ze głosicie herezje 8O
Co to wogóle znaczy "pakując biceps" rozumiem ze chodzi o trening na rzeźbe ??
Jezeli to trening na rzezbe to mysle ze spalasz tłuszcz na bicu ale nie mozna wziasc tego za pewnik jezeli po treningu zaczniesz wpierdalać hamburgery Innymi słowy dieta i trening .
Jak dla mnie to tłuszcz na udach spalałbys przy robieniu bica jezeli byś sobie pomagał nogami :wink:
( oczywiscie gdyby sie czwiczylo tylko jedno udo )
w praktyce cos takiego jest mozliwe tylko przy inwazyjnym pozbywaniu sie tluszczu
a i tak po jakims czasie organizm by wyrownal ten poziom na obu udach
a co do tego, ze bez diety zabieranie sie za pozbywanie sie tluszczu to kiepski pomysl to jest to dla nas tak oczywiste, ze nawet o tym nie wspomnielismy
Napisano Ponad rok temu
biegacze dlugosytansowi sa odtluszczeni na calym ciele a przeciez rak nie przeciazaja prawie wcale
to tyle zdroworozsadkowo
jak z badaniami nie mam pojecia bo nigdy danym problemem sie nie interesowalem :wink:
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawa odżywka
- Ponad rok temu
-
rozluznianie, rozciaganie
- Ponad rok temu
-
bieganie vs rower