Waldemar Nogalski nasz samuraj narodowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry, że się czepiam, ale u nas ZWYCZAJOWO nazywamy prowadzącego Sensei...
ale ludzie spoza często mówią trener
Napisano Ponad rok temu
Osiągnięcia Waldemara Nogalskiego
Czynny zawodnik- reprezentant Polski Wielokrotny Mistrz Świata, Europy i Polski Żona: Lidka- 3dan, trzy córki : Natalia(1982)-4 kyu, Sandra(1985)-1 kyu, Klaudia(1987)-1 dan
Dotychczasowe dokonania sportowe:
• W mistrzostwach Świata 13 medali: 7 złotych 5 srebnych 1 brązowe
• W mistrzostwach Europy 11 medali: 5 złotych 4 srebne 2 brązowe
• W mistrzostwach Polski 61 medali: 35 złotych 16 srebnych 10 brązowych
Otrzymane nagrody za wybitne osiągnięcia sportowe (jako zawodnik i trener)
• 2 tytuły „Mistrza Sportu”
• 6 medali Prezesa UKFiT za wybitne osiągnięcia sportowe (3złote, 1srebny, 2brązowe)
• 2 Nagrody Zespołowe Drugiego Stopnia –w uznaniu za szczególne osiągnięcia w pracy szkoleniowej w dziedzinie kultury fizycznej- Nagrody Państwowe –Prezesa UKFiT (21.12.1994r. i 16.12.1997r.)
Daj Ci Panie Boże aby paru karateków miało takie sukcesy!!Amen
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co ty na to Nightwolf
Napisano Ponad rok temu
Założyciel Szkoły Karate W.Nogalskiego
Nogalski Word Karate Associaton- Chief Instructor
Napisano Ponad rok temu
Założyciel Szkoły Karate W.Nogalskiego
Nogalski Word Karate Associaton- Chief Instructor
o kutfa
no coz do bicia nie potrzeba intelektu
Napisano Ponad rok temu
Jak jakaś dupa nada sobie 7-10 dan to żle, jak ktoś kto na to zasługuje w 100% to też źle!
Jak ktoś zna Waldka Nogalskiego to wie że to naprawdę skromny człowiek oddany bez reszty temu co robi i dlatego mam do niego najwyższy szacunek.
Kogoś drażnią jego osiągnięcia?
Jeżeli ktoś chce rozmawiać na temat Waldka nie znając go to niech tego lepiej nie robi bo się tylko ośmiesza...
Napisano Ponad rok temu
kiedy waldas z moim senseiem zdobywali mistrzostwo swiata to Ci ktorzy tutaj sie z niego smieja robili w pieluchy
ja mam szacunek dla nogalskiego bo wiem ze karate ktore soba prezentuje jest naprawde na wysokim poziomie
pozdro
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie Maxximus
kiedy waldas z moim senseiem zdobywali mistrzostwo swiata to Ci ktorzy tutaj sie z niego smieja robili w pieluchy
ja mam szacunek dla nogalskiego bo wiem ze karate ktore soba prezentuje jest naprawde na wysokim poziomie
pozdro
No i chyba w tym nazwisku zawiera się wszystko co mozna powiedzieć o skuteczności szkoły klanu Funakoshich, bo to co Nogalski reprezentuje to jest kwintesencją karate - świente technicznie i skutecze, ale...
...do takiego karate trzeba odpowiednich predyspozycji psychicznych, potrzeba ludzi twardych i kompletnie oddanych temu co robią, i zdających sobie sprawę z "potęgi mocy", zdających sobie sprawę, że od pewnego poziomu staja się niebezpieczną bronią ...
Napisano Ponad rok temu
Rozmówca A: gdyby tak wziaść 10 najlepszych shotokanowcow i 10 najlepszych kyokushinowcow w Polsce to zawodnicy kk by zmietli tych z shotokanu
Rozmówca B: wsrod 10 najlepszych zawodnikow shotokan w Polsce bylby napewno waldek nogalski i wiesz co to oznacza
A:
B: ze pozostalych 9 shotokanowcow mozemy dobrac losowo a i tak zwyciestwo byloby po stronie shotokan
no comment
Napisano Ponad rok temu
Nogalski niewątpliwie błyszczy na tle shotokanowców, jest wybitną postacią w karate, ale nie róbcie z niego jakiegoś półboga. Aha, widziałam go w akcji, żeby nie było...
Napisano Ponad rok temu
A osiągnięcia rzeczywiście imponujące, natomiast styl prowadzenia przez niego zajęć jak dla mnie fatalny.
Napisano Ponad rok temu
Ten pas to pumeksem wyciarany czy jak?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedys bylem swiadkiem nastepujacej dyskusji (naprawde sytuacja autentycza)
.../legendy/
no comment
Iotsu kiedy Ty się weźmiesz za swoje treningi a przestaniesz legend słuchać? Może kiedyś o Tobie powiedzą "To ten co wp...l wszytkim z KK z Krakowa po kolei". Na razie chyba tak nie jest.
Ostatnio w telewizji wręcz na żywo widziałem pewnego profesora co o smokach i dinozaurach mówił, jakoby zyły jeszcze w czasach ludzi dosyć powszechnie. Może spotkaleś jakiegoś? NO COMMENT.
I nie mów, że nie masz uczulenia na KK bo gdzie by ktoś nie pierdnął o czymkolwiek to Tobie to jakimś dziwnym trafem KK zalatuje.
Pozdrawiam
Mako :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem, założę się o dowolną kwotę, że "rozmówca B" nie widział, jak walczą Sypień, Najduch czy Habraszka, żeby tylko kilku wymienić
Nogalski niewątpliwie błyszczy na tle shotokanowców, jest wybitną postacią w karate, ale nie róbcie z niego jakiegoś półboga. Aha, widziałam go w akcji, żeby nie było...
Tak.... taka konforntacja byłaby ciekawa. Co prawda Sypień to już nie ten sam co kilka lat temu, ale Najduch lub Habraszka vs Nogalski, mogłoby byc ciekawie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się dyskusja staję się bezsensowna i napewno nie dowiemy się kto by wygrał Nogalski czy Najduch czy jeszcze czy Murat.
Cwiczący Shotokan obstawią Nogalskiego,Kyokushin Najducha, Tsunami Shihana Miurę (Murata) Niestety pewne rzeczy pozostaną w sferze fantazji.
Zawsze byłem ciekaw jak by wyglądał pojedynek japońskiego mistrza miecza z naszym polskim szlachcicem mistrzem szabli.Obstawił bym naszego szlachcica...
Waldka treningi nie będą się podobać napewno tym którzy wolą się (onanizować) techniką wyliczać konty między ramieniem a przedramieniem itp. byle tylko w kubek nie dostać...
Ale tym którzy mają mocny twardy charakter i chcą się nauczyć walczyć nie tylko na zawodach to treningi u Waldka by się spodobały.
W karate mnie denerwowało zawsze to że wiekszość czarnych pasów opowiada o karate jakby wszystkie rozumy pojedli dopóki nie dosteną w czaszkę od penera spod Żabki!
Teraz mam 3 dan w dużej mierzę zawdzięczam go właśnie Waldkowi i jestem pewien że tak szybko nie polegne na polu walki , nie po Shotokanie którego wyniosłem u Nogalskiego.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Techniki prowadzenia treningu w karate - wymiana doświadczeń
- Ponad rok temu
-
Umiejętnności niezbędne w walce
- Ponad rok temu
-
+ i - Shotokan :)