Waldemar Nogalski nasz samuraj narodowy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wlasciwie to o nim sie tak malo na tym forum wspomina, a to czlowiek wielki
osu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno, z całym szacunkiem dla pana Nogalskiego, który jest niewątpliwie wybitnym wojownikiem, nazywanie go trenerem/zawodnikiem muay thai to jakieś nieporozumienie. Szczerze mówiąc, popełnia on tu spore nadużycie, które nie licuje z postawą szlachetnego samuraja, aczkolwiek z pewnością jest niezłym chwytem marketingowym.Tak czy inaczej, to, co sprzedaje on jako thaiboxing jest w najlepszym razie karate stylizowanym na MT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heheh tak tez myslalem - w takiej sytuacji to przychodza mi skojarzenia z panem RM
kurwa nightwolf wyspij sie bo glupoty pierdolisz jak malo kto
nogalskiego porownujesz do murata
i to zdajesie Ty napisales o kolejnych trolach na forum a sam trolujesz jak porabany
jak sie nie znasz to nie zajmuj glosu
wiem ze nie lubisz shotokanu ale prosze Cie nie wypowiadaj sie na temat ludzi o ktorych slyszysz pierwszy raz bo gdybys widzial kiedykolwiek nogalskiego w akcji to by Ci tak koparka opadla ze chodnik bys zabkami oral przez cala droge powrotna do domku
Napisano Ponad rok temu
Ale zapodales Nightwolf jak kula w plot....heheh tak tez myslalem - w takiej sytuacji to przychodza mi skojarzenia z panem RM
Jest duza roznica pomiedzy zakladaniem swojej organizacji a swojego stylu !! To ze Noglaskiemu odpowiad ful contact to jest oglnie wiadomo, wiec postanowil stworzyc formule o takiej wlasnie specyfice. Faktem jest ze na razie nie zawojowala ona swiata, ale moze po prostu full contact nie znajduje az tylu zwolennikow co np wkf, ale to juz inna bajka.
Natomiast co do Nogalskiego to zgadzam sie w pelni z Lassensei to jest nasz narodowy samuraj :D:D Oby takich Waldkow Nogalskich bylo w przyszlosci wiecej :D
Napisano Ponad rok temu
On sam prezentuje na pewno bardzo wysoki poziom, walczy niesamowicie, ale jak wspominałam, zraża mnie do niego jako osoby bezpodstawne nazywanie się trenerem tajskiego boksu.
Napisano Ponad rok temu
Zycze wszystkim twardosci jak ma Waldek Nogalski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak swoja droga to mistrzow ktorzy ucza wszyskiego ( bo do treningu wprowadzaja elementy tego co akuratnie jast na topie ) jest w tej chwili wiecej niz mniej wiec nie wiem dlaczego atakowac akurat Waldka ??
w porzadku, ale np wyobraz sobie ze Twoj sensei wprowadza do treningow elementy judo, a zaraz potem nadaje sobie tytul instruktora jiu jitsu - 8O
gdybys widzial kiedykolwiek nogalskiego w akcji to by Ci tak koparka opadla ze chodnik bys zabkami oral przez cala droge powrotna do domku
napfffraffde?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. nie stoczyła w MT ani jednej walki
2. nie posiada uprawnień instruktora MT
3. nie należy ani do PZMT ani przynajmniej do PZKB
4. nie wystawiła w zawodach MT ani jednego zawodnika
5. tak na dobrą sprawę nigdy się MT nie uczyła
jest nie na miejscu, niezależnie od osiągnięc w innych SW ani umiejętności w walce. I wprowadza w błąd potencjalnych uczniów.
PS.Już widzę ,jaki by się krzyk podniósł, gdyby np. taki Gołota zacząl nagle karate tradycyjnego nauczać, naumiawszy się kata z dvd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma sensu wymienianie takich drobnostek jak ten jego 7 dan czy ciagle wychwalanie swoich umiejetnosci bo jemu jak malo komu ten 7 dan sie nalezal a ze jest on w opozycji wzgledem panow z PZK... a zreszta stop rozmowom o polityce
waldas nogalski jest jednym z najwiekszych killerow w polskim karate i smialo zaryzykuje stwierdzenie ze np. drewniaka to by na niego nie starczylo na dluzej niz 30 sekund
czy jest samurajem narodowym
glupie okreslenie
swego czasu kreowal sie na samuraja z zarostem i wysoko podpieta kita
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
no coz wiadomo ze prawdziwych samurajow juz nie ma ale i tak uwazam nagalskiego za jednego z najwiekszych twardzieli polskiej sceny sztuk walki
A mnie się wydaje, żeby kogoś ocenić trzeba najpierw zobaczyć go w akcji. I koniec sporu
zgadzam sie z Toba Mistress
Napisano Ponad rok temu
Nogalski jest świetnym zawodnikiem i chyba trenerem. Interesuje go nei tylko sport w postaci wkfowej i dlatego nie jest lubiany w kręgach Polskich mistrzów.
To ze dał sobie 7 dan, trudno. Co zrobić, ale to mnie nie interesuje. Generalnie jeśli tworzy nową szkołę to i 10 może sobie nadać Tak jest na świecie a raczej w stanach, gdzie są sami z 10 danami
Ale zobaczcie polskie jiu jitsu, tu też każdy ma co najmniej 7 - 8 dan.
A to że mówi że jest trenerem muai thai? Jak zrobił kurs instruktora to jest trenerem, o co wam chodzi??
Ja popieram takie inicjatywy. Niestety wszystkie style które wprowadzają zawody i treningi do full kontaktu przestają być karate, a zaczynają kickiem. Trening idzie pod sport tylko. Może jemu się uda zachować złoty środek, popieram i trzymam kciuki.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jest forum karate a nogalski jesli chodzi o karate to absolutnie top klasa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-