Skocz do zawartości

Zdjęcie

30 lecie Aikido w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
290 odpowiedzi w tym temacie

budo_kantele
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 643 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: 30 lecie Aikido w Polsce
sensei Brozynskiego to ja mam na codzien i na zywo, wpadnij ;) ale czy on z toruniem ma cos wspolnego, to nie wiem... raczej z piasecznem ;)
30toletni numer budojo byl wg mnie mnie bardzo ciekawy, przeczytalam od deski do deski. najbardziej mnie zainteresowal artykul o historii aikido w PL bo poki co to bylam niezbyt zaznajomiona z tym tematem. zaskoczyl mnie troche, zwlaszcza jesli chodzi o perturbacje zwiazane z rejestracja organizacji! niestety, nie jestem w stanie stwierdzic na ile byl obiektywny :P
  • 0

budo_nylon
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:lol: nei no.. była tam cała ekipa z Torunia .. - pozdro przy okazji
no i dla Senseia Brożyńskiego też !!
czy w ogóle organizator nie powinien mieć tego wszytskiego elegancko nagranego ?
jakieś kamery tam przecież były...
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja mam osobiście taką teorię, że to, co nagrywały dwie kamery, a co rzucane było na wielką białą płachtę na ścianie, zostanie oddane w ręce montażystów, a potem wydane na DVD w jakimś niewielkim nakładnie. ;)
  • 0

budo_apas
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 731 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jakie były materiały źródłowe towrzenia numeru?

Jak to jakie? Te same co zwykle - jedynie sluszne! :wink:

A powaznie - jest jakas szansa, co by mi to ktos podeslal? Prosze o info na priva, moze byc egz. zaczytany i przeczytany... Chetnie sie zapoznam...
  • 0

budo_kupozaur
  • Użytkownik
  • Pip
  • 39 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co wy tak z tym toruniem?
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co wy tak z tym toruniem?

Pierniki lubimy...?
  • 0

budo_irimi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 931 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No jak to dlaczego?

"Ecie, pecie, gdzie jedziecie?
Do Torunia, kupić kunia.
Bo w Toruniu takie tanie.
Za dwa grosze się dostanie"

:)
  • 0

budo_malekith
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 67 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nylon, a co Ty z tym Toruniem co? ;) Czyżby pokaz aż tak bardzo dobrze/źle (niepotrzebne skreślić) wyszedł, że chcesz obejrzeć jeszcze raz? :lol:

Pierniki lubimy...?

Fakt, pierniczki dobre mamy :P Zapraszam na jesienny staż, przy okazji i pierniczki sobie kupisz :P

"Ecie, pecie, gdzie jedziecie?
Do Torunia, kupić kunia.
Bo w Toruniu takie tanie.
Za dwa grosze się dostanie"

No nie... irimi - poeta :lol:
  • 0

budo_redakcja budojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 857 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wlasnie dzis komentowalismy to ze znajomymi ktorzy uczestniczyli w pionierskich czasach aikido w Pl... i chociaz niektore sprawy przedstawione w miare obiektywnie...to jest tez wiele niescislosci, bledow i przeklaman...

A może tochę przykładów, konstruktywnej krytyki nigdy dość .
Nieścisłości można pominąć, bo o to łatwo w kazdym tekście historycznym, ale jesli są ewidentne błędy to trzeba je pokazać i wyjaśnić. Będzie z pożytkiem dla wszystkich.
:?
  • 0

budo_yoshi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 291 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapraszam do galerii fotek na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Yoshi
  • 0

budo_soma
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 596 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

.Nie widzę komentarzy na temat wydania specjalnego Budojo, a wczesniej pojawiały się obawy że będzie mało obiektywne??

Na gali nie mogłem być a pisma jeszcze nie czytałem. Jak przeczytam to chętnie napiszę opinię.
  • 0

budo_wingman
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 673 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

20 września 2006 roku Jerzy Pomianowski wysłał oficjalne zaproszenie do wzięcia udziału w charakterze gościa specjalnego w Uroczystej Gali i Międzynarodowych Pokazach Aikido i Budo do szefa PAA. Chciałbym podziekować w swoim imieniu, że takie zaproszenie zostało wysłane. Było to nie wątpliwie wyróżnienie dla naszej organizacji oraz dało mozliwość zaprezentowania tego co robimy.
Dziękuję poklon poklon i myślę, że w przyszłości takie zaproszenia będą wysyłane wcześniej :wink:

Gratuluję organizacji całej imprezy.

pozdr.
Wingman (który już zna sprawę :)
  • 0

budo_przemek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1208 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wlasnie dzis komentowalismy to ze znajomymi ktorzy uczestniczyli w pionierskich czasach aikido w Pl... i chociaz niektore sprawy przedstawione w miare obiektywnie...to jest tez wiele niescislosci, bledow i przeklaman...

A może tochę przykładów, konstruktywnej krytyki nigdy dość .
Nieścisłości można pominąć, bo o to łatwo w kazdym tekście historycznym, ale jesli są ewidentne błędy to trzeba je pokazać i wyjaśnić. Będzie z pożytkiem dla wszystkich.
:?

na szybkiego przegladnalem..(nie mialem za bardzo czasu zeby samodzielnie przegladnac...)
nie wiem czy w dziale o "drogach ktore sie rozeszly" mozna uzyc okreslenia o "samoizolacji".. :? :? nie do konca tak bylo.. co jest pewnie przez co poniektorych pamietane... na ten temat mozna spoooooro dyskutowac..hehehe
po za tym wiele innych osob wtedy zostalo przy M. Osinskim-byly tez takie ktore byly od poczatku (i nie mowie tu o sobie :P )
SOMA to byl wowczas Stoczniowym Osrodkiem Metodyki Aikido - i to w tej postaci byl "Sekcja Wzorcowa"....i zwiazanym ze stocznia remontowa "Gryfia" ktora bardzo pomagala w istnieniu i dzialalnosci SOMA .....a nie Szczecińskim- tym zaczal byc pod koniec lat 90-tych gdy M. Osinski juz dawno nie prowadzil w nim treningow..
fotka ze str. 18 jest z tego co pamietam mniej wiecej z roku 1988...
i czwarta od lewej w dolnym rzedzie jest Aleksanra Światek- Brezinska (obecnie prowadzi zajecia w Slupsku...)
Natomiast stoja od lewej:
M. Baranski, P. Jankowiak, R. Grucki (mam nadzieje ze sie nie obrazi za tego cukiernika..hehe :lol: ) P. Soltysinski, H. Wesolowska i K. Fiege...
po za tym moim zdaniem mozna byloby wspomniec o materialach szkoleniowych uzywanych wowczas... wymagalo to sporo pracy i zangazowania..a wowczas z niczym nie bylo przeciez latwo...
jak bede mial chwile to wiecej uwag dodam...jak sie bardziej przyjrze Budojo....
:wink:
  • 0

budo_przemek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1208 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i mozna byloby wspomniec tez o stazu z sensei Tamura z Wawy (echh..ten brak obiektywizmu... :lol: )jakos tam nie zauwazylem wzmianki, przynajmniej w wydarzeniach z okolic 2002 roku...a takze o stazu z Nishio sensei w Poznaniu..
i nie ma nic o grupach z Olsztyna, Krakowa, i Poznania ktore nie naleza do PFa a utrzymywaly czy tez utrzymuja kontakty z shihanami Aikikai...
a w Poznaniu (a wczesniej w Stargardzie Szczecinskim) nie byl M. Nowak tylko Nowek.....
pozdro
  • 0

budo_przemek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1208 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ups...doczytalem o Poznaniu.... :oops:
  • 0

budo_redakcja budojo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 857 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i mozna byloby wspomniec tez o stazu z sensei Tamura z Wawy (echh..ten brak obiektywizmu... :lol: )

Tu pełna zgoda, ale to nie brak obiektywizmu a zwykłe niedopatrzenie tym bardziej że Tamura sensei przyjechał wraz z małżonką do W-wy na moją prośbę i zaproszenie władz PFA.
Faktem też jest że uwaga redaktorki materiału była skupiona na czasach najdawniejszych, które za 10-20 lat odeszłyby w kompletne zapomnienie.

ps. poza literówką nadal nie widzę przykładu ewidentnego błędu. Samoizolacja Osińskiego opisana jest jako proces, którego finałem było jego całkowite wycofanie się z aikido.
Juz w 1996 roku nie reagował na próby zaproszenia go na staż z M.Ueshibą. Należy zatem uznać, że był to proces który rozpoczął się kilka lat wcześniej.

• 0

budo_nylon
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak to co.. ?!!
akurat mi się podobała ekipa z Torunia, fajnie machali różnymi rzeczami...
chciałbym to zobaczyć jeszce raz i dlatego pytam, czy to można zobaczyć na jakimś filmiku w necie..
bo na stronie pfa widzialem może ze 30 zdjęć... z całej imprezy...
trochę słabo jak na Wielką Galę 30-lecia :)
  • 0

budo_irimi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 931 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...fajnie machali różnymi rzeczami...

Panowie czy panie? Wielka szkoda, że przeoczyłem. Machaniem niektórymi rzeczami, oczywiście w wykonaniu pań, byłbym daleko zainteresowany ;-) :)
  • 0

budo_ralman
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 345 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Aikido

Napisano Ponad rok temu

...

Zgodnie z zasadą 30 zdjęć na 30-lecie :D
  • 0

budo_nylon
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...

Zgodnie z zasadą 30 zdjęć na 30-lecie :D

u hahaha !!! no tak .. co ja sobie głupi myślałem ... zapewne będzie filmik z imprezy dostępny do nabycia z kolejnym numerem gazetki 8)
gazetka bez płyty - 10 zł
gazetka z płytą - 20 zł

...fajnie machali różnymi rzeczami...

Panowie czy panie? Wielka szkoda, że przeoczyłem. Machaniem niektórymi rzeczami, oczywiście w wykonaniu pań, byłbym daleko zainteresowany ;-) :)

:) hi hi
no właśnie... a ja niestety siedziłem po drugiej stronie tego cudnego stadionu i ledwie się mogłem płci dopatrzeć, a co dopiero jakieś wyszukanej techniki .. :)
ale z daleka to mi się (do : Malekith) podobało :wink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024