30 lecie Aikido w Polsce
Napisano Ponad rok temu
super impreza, możliwość zobaczenia przekroju aikido w Polsce, spotkania wielu znajomych pysków, dobra robota, tak trzymaj, nawet jeżeli jest się czego czepiać to jesteśmy tylko ludźmi ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mnie generalnie to wszystko boli, koło l..., ale za to niezmiernie mnie rozśmiesza postępowanie w stylu "na złość tacie nasram w gacie". I dotyczy to obu stron. Dorośli ludzie, a jak dzieci się zachowują. Berło nie pozwala chwycić bokkena, a korona dociąża głowę i utrudnia wykonywanie technik.
Byłem TU i TAM i z obu staży wróciłem bardzo zadowolony, wzbogacając swoją wiedzę o aikido u kilku shihanów, mistrzów najwyższej klasy. Ja nic na tym nie straciłem. Każdy ma jednak prawo wyboru i zrobi jak chce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za informację o konkursie, zainteresuję sięBardzo ładne zdjątka, może weźmiesz udział w foto-konkursie pfa, szczegóły na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A po drugie z Zarządu PFA też nikt nie był na stazu jubileuszowym organizowanym przez PSA. jednak list od Prezydenta PFA Pana Pomianowskiego został oficjalnie przeczytany.
.
Mylisz się Kordi a Irimi ma rację w Opolu został odczytany list od Dyrektora Generalnego MSZ a nie od Prezydenta PFA. Jako Prezydent PFA nie otrzymałem zaproszenia od PSA.
Natomiast członkowie zarządu PSA otrzymali od nas imienne zaproszenia do bycia gościem specjalnym Gali.
Co do scenariusza Gali to zostało przyjęte ustalenie, że wystąpienia i odczytanie listów dotyczyć będzie tylko osób i instytucji zewnętrznych w stosunku do świata sztuk walki (Ambasador Japonii, po.Prezydenta W-wy K.Marcinkiewicz). Wystąpienia były tylko dwa, chociaż na sali było kilkunastu prezesów lub członków zarządu ważnych i dużych związków sportów i sztuk walki. Lista ważnych gości była odczytana na początku Gali.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Witamy koleżankę na vortalu, a jak tam z etykietą? :wink:
Przepraszam, rzeczywiście gafa, ale tak szybko chciałam coś napisać, że nawet nie zrobiłam profilu poprawię się. Jestem z Torunia, ćwiczę 9 lat i kiedyś zaglądałam na "starą" listę dyskusyjną. Pozdrawiam wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
Z tego, co wiem zaproszony był Aleksander Nawrat i nie była to stłuczka, tylko wypadek. Podobno jeden z chłopaków, który miał brać udział w pokazie, ma jakieś poważniejsze obrażenia... Przy okazji życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia!
Przyłączam się jak najbardziej...
Napisano Ponad rok temu
Jestem z Torunia, ćwiczę 9 lat i kiedyś zaglądałam na "starą" listę dyskusyjną. Pozdrawiam wszystkich.
Dzień dobry bardzo, mieszkance Torunia 9 lat to nie w kij dmuchał poklon
Napisano Ponad rok temu
A Ty to byś tylko dmuchal... :roll: :roll: :roll:Dzień dobry bardzo, mieszkance Torunia 9 lat to nie w kij dmuchał poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Voivod, uczę się od najlepszych czasem trzeba kija przedmuchać. I nie zmieniaj tematu, bo się O'Mod uniesie...A Ty to byś tylko dmuchal... :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Tylko dlaczego właśnie w kij? 8O :roll: Ach te indianerskie zwyczaje
I znowu nie w temacie: Irimi, Przyjacielu, mogę w zasadzie powiedzieć, że chodzi o fajkę (pokoju) wystruganą z drzewa. Ale jeśli napiszę z angielska pipe, to całość zabrzmi tak: 9 lat to nie w pipe dmuchał . Cokolwiek frywolnie, nie uważasz? Wracamy do tematu!!!
Napisano Ponad rok temu
poklon poklon poklon poklon poklon
No dobra wróćmy do tematu... Kiedy następna taka impreza?
Napisano Ponad rok temu
828 osób na tatami (największy staż w historii polskiego aikido) 8O
1465 osób - publiczność Gali i Pokazów :roll: :roll:
167 osób - liczba uczestników spoza PFA
11 delegacji zagranicznych (z Francji, Niderlandów, Słowacji, Rosji, Niemiec, Japonii, Szwecji, Ukrainy, Litwy, Bułgarii, Czech) :wink:
230 - liczba minut pokazów 8)
12 - liczba minut prezentacji multimedialnej
112 - liczba stron wydania specjalnego Budojo
7 - liczba członków komitetu organizacyjnego :paker:
36 - liczba członków obsługi stażu
poklon poklon poklon poklon
ps.Nie widzę komentarzy na temat wydania specjalnego Budojo, a wczesniej pojawiały się obawy że będzie mało obiektywne??
Napisano Ponad rok temu
ps.Nie widzę komentarzy na temat wydania specjalnego Budojo, a wczesniej pojawiały się obawy że będzie mało obiektywne??
Przeczytałam od deski do deski - krótko powiem - numer jest super i tyle. Nie można zarzucić moim zdaniem nic. Warto przeczytać te artykuły i pomyśleć sobie co nieco, jak będzie dalej zależy tylko od nas.
Napisano Ponad rok temu
hmmm....
wlasnie dzis komentowalismy to ze znajomymi ktorzy uczestniczyli w pionierskich czasach aikido w Pl... i chociaz niektore sprawy przedstawione w miare obiektywnie...to jest tez wiele niescislosci, bledow i przeklaman...
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie miałem jeszcze czasu numeru poczytać, ale...
Jakie były materiały źródłowe towrzenia numeru?
Napisano Ponad rok temu
widzę, że dyskusja z samego 30-lecia skierowała się w kierunku nowego numeru gazetki...
to może zrobicie sobie o gazetce osobny wątek, a teraz wrócimy jeszcze do tematu samej gali...?
czy ktoś ma może zgraną w jakimś filmiku ekipę (bodaj) z Torunia... z gali oczywiście.. nie chcę przekręcić ... pewnie wiecie o kogo chodzi ...może ktoś ma jakieś nagranko?
albo Panów Gawrońskiego, Sołtysińskiego i Brożyńskiego ???
bo linki do wielkich mistrzów już tu były - dzięki !
Acha - i pozdrowienia dla ekipy przygotowującej i obsługującej imprezę - naprawdę było ok !!! nie słuchajcie krytykantów... co oni się właściwie znają na robieniu imprez
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Doshu has left the building
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
- Ponad rok temu
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu
-
Początki...
- Ponad rok temu
-
Aikido+....?
- Ponad rok temu
-
Aikido na lotniskowcu ;)