Hosin Sul Combat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tematu "Bezpłatne kursy samoobrony dla Kobiet w Warszawie"... zobaczysz jak się trenuje Combat na betonie reszta cioteczek ćwiczy na materacach oraz w suspeensorach w ochraniaczach na zęby...
kamikaze_wawa, to będzie kurs realnej samoobrony czy kurs dla "cioteczek" :roll:Pragnę zaprosić na bezpłatny kurs samoobrony dla Pań z Warszawy i okolic...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robisz to bardzo efetkywnie - 6 info w różnych działach i tematach, np. "Dlaczego kobiety nie ćwiczą Muay Thai?" :roll:... ja im pomagam w reklamie
Napisano Ponad rok temu
czyli jednak paradoks Kano jest ci obcy. kolejna sprawa- ile procentowo, gdybys mogl oszacowac, srednio zolnierz walczy wrecz podczas wykonywania swoich obowiazkow? i na koniec- co sadzisz o jednostkach ze swiata ktre trenuja wlasnie sportowe systemy?druga sprawa żołnierze nie są uczeni walki sportowej dla nich jedym celem jest wygrać . dlatego tez systemy nigdy nie będą walka sportowa wyobrażasz sobie sparingi w kyouk sul ? bas 3 to glupota samo okaleczanie dlatego tez combat mozna sobie uzupełniac jakas miła...
Napisano Ponad rok temu
Pamietaj o podziale combat dla żołnierzy jest inny niz combat dla policji a zupełnie inny dla cywilów wielu moich znajomych nie uczy cywilów bo uważaja że jest to zbyt brutalne
a co do walki zołnierzy to bardzo mało ale naprzykład ilu policjantów walczy lub strażników miejskich tu można by podepszeć statystykami , tylko weś poduwage ze policjant niema nacelu zabijania a raczej obezwladnienia i doprowadzenia przed sąd . Mam nadzieje ze widzisz róznice
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
2)O paradoskie Kano do ktorego ciagle sie odwoluje jak widze nie slyszales
3)i na koniec powiedz mi, skoro zolnieze wlasciwie nie walcza wrecz, policjanci w zasadzie tez nie (bron palna, palki, kajdankowanie glownie) to co moga zaoferowac pod tym wzgledem cywilom? szczerze pytam, bez zadnej ironii.
Napisano Ponad rok temu
a ucza sie ztego powodu ze sa żołnierzami i tak mowie rożne specjalizacje a do policji i kajdankowania to wjakis sposób musza dotego doprowadzic czyli kogos obezwładnic
prawo uzycia broni panej znasz ? pytam z ciekosci skoro oniej wspomniales ;]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat dla wojska to też atak na kogoś kto się nie broni lub broni słabo a zasadniczo się nieczego nei spodziewa.
Sporty walki to walka między dwoma wyszkolonymi i gotowymi do walki przeciwnikami broniącymi się najlepiej jak umieją. Dlatego jest najrealniejszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Definicję sportów walki wszyscy znamy ale dzięki za przypomnienie.Singlaub moze troszke inaczej sporty walki to takei sporty gdzie jest rywalizacja ludzi z tej samej dyscypliny sportowej sa organizowane zawody i oczyiscie sporty ture sa w wykazie MS
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam ide spac jutro strzelniaca )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Napisano Ponad rok temu
a pozostajesz przy swoim zdaniu na temat znanych ci systemow
tak tylko sprostuje ze wszystkie tradycyjne sztuki walki trenuje jako suplement do mojego glownego systemu(ja to wole nazywac konceptem) ktorym jest pfs
Napisano Ponad rok temu
Bla bla bla, zero konkretów.hehe spoko nieche nikogo urazic ale juz mam troszke dosyc glupiej dyskusji proponuje pujsc do armi zobaczyc jak wygladaja szkoelnia ale nie w zasadniczej sluzbie wojskowej tylko w jakiejs specjalistycznej . proponuje porozmawiac z policjantem z PJ jak sie bawia z bandziorami jesli nie wystarczy pogdajcie z jakims AT jeden nawet ma swoja sekcje w wawie bardzo dobry specjalista nie reklamujac i zapytaj go czy przydalo mu sie kiedy kolwiek to co trenuje a co do paradoksu " kano " wiem oco chodzi jak gdzies dobrze poszperasz albo popytasz starszych wojskowych moze ci opowidza o jak trenowali kiedys nasi wschodni sasiedzi z jednostek specjalnych w tedy paradoks kano niebedzie mial tu znaczenia ;]
Napisano Ponad rok temu
PS. Nie ma żadnych statystyk dotyczących walki wręcz policjantów lub strażników miejskich.
Napisano Ponad rok temu
no narysuj, zrob cokolwiek ale odpowiedz nie odsylajac mnie do postow w ktorych ja odpowiedzi na pytania ktroe zadalem nie znajduje, a przynajmniej nie w zadawalajacym stopniu. i nie ma co sie denerwowac, uzyj sily argumentu zamiast wytracac sie z rownowagi.wiec ci mowie jeszcze raz napisalem ci prosto i wyraźnie mam ci narysowac ?
Napisano Ponad rok temu
Sporty walki mają tę zaletę nad systemami.... sporty walki to takei sporty gdzie jest rywalizacja ludzi z tej samej dyscypliny sportowej sa organizowane zawody i oczyiscie sporty ture sa w wykazie MS
Przychodzą do mnie ludzie i uczę ich np. muay thai. Po jakimś czasie, np. 2 lata, startują w zawodach, turniejach full contact. Jeżeli dostają w d... to jestem d... nie trener. To czego ich nauczam łatwo można zweryfikować.
Wyobrażam sobie taką rozmowę.... proponuje porozmawiac z policjantem z PJ jak sie bawia z bandziorami jesli nie wystarczy pogdajcie z jakims AT...
Pewnie na pierwszym miejscu stawiał by psychikę - trening mentalno-psychiczny.
A gdybym zapytał go o szkolenie cywilów, jego reakcją byłby .
O ile potrafię wyobrazić sobie ciężki, bardzo realistyczny a przez to i kontuzyjny trening osób które dość często znajdują się w sytuacji zagrożenia życia, o tyle nie potrafię sobie wyobrazić tego wśród cywili - płacą ciężkie pieniądze, mają siniaki, popodbijane oczy, uszkodzone genitalia... i może nigdy im się to nie przyda.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiedziałem, że temat Combat Hosin Sul stanie się przedstawieniem i to wulgarnym czytając te wypowiedzi. Kilka sprostowań:
Jestem trenerem TKD posiadam IV Dan, Instruktorem Służb Mundurowych Combat Ju Jitsu i Dan oraz Nahkampf.
Od 1998 roku z ramienia Polskiego Związku Instruktorów Służb Mundurowych prowadzę zajęcia oraz szkolenia dla sm: Policja, SM, Solid, Żandarmeria. Prowadzę także zajęcia dla osób cywilnych powyżej 16 roku życia dla jasności.
Od 2005 roku stworzyłem własny system wiem że brzmi to sarkastycznie
Mając dość długie doświadczenie w służbach 12 lat ułożyłem jasny przejrzysty program nauczania Combat Hosin Sul.
Opiera się on na technikach Ju Jitsu, TKD, Nahkampf, Hapkido i technice oraz taktyce w podejmowaniu interwencji.
Nie prawdą jest, że osoby które ćwiczą raz w tygodniu 45 min zdadzą po ukończeniu tej szkoły na 1 Dana, co najwyżej dojdą do połowy stopni zawartych w tym systemie. osoby regularnie trenujący 3 razy w tygodniu po 1,5 godziny plus dodatkowo staże obozy i seminaria powinny dojść w ciągu 4 lat do ostatniego stopnia uczniowskiego czyli brązowy pas. Wiem, że większość osób zaraz się obruszy tempem stopni ale podkreślam.. jest to system nie sztuka walki. Ponadto np. w TKD jak ktoś dobrze zauważył do 1 Dana można dojść w przeciągu 5 lat a jest to sztuka walki o wiele trudniejsza niż system. dla czego są stopnie w Combat ? proste każdy człowiek chce się rozwijać nie chce stać w miejscu, wynikiem tego są co pół roku egzaminy na stopnie. Dla czego w szkole są zajęcia jako obowiązkowe? ponieważ jest to szkoła z profilami wojskowym i policyjnym gdzie mają rozszerzone PO oraz Combat. po ukończeniu tej szkoły będą przygotowani do wstępnych egzaminów np do Policji, poznają w trakcie nauki różne ośrodki CSP jednostki wojskowe jednym słowem mają kontakt ze służbami. Powiem tak z nowo przyjętych do 1 klas to jest 150 osób na zajęcia dodatkowe chodzi 70 osób uważam to za sukces, gdyż młodzież chce ćwiczyć. dodatkowym sukcesem jest to, że różne style Karate, Shaolin Kempo, Kung Fu, Taekwondo nawiązują z nami kontakt. Cały program będzię niedługo dostępny na naszej stronie w chwili obecnej rejestrujemy Polską Unię Combat.
Odnoście naszej współpracy z panem Muratem bo widzę, że niektórych to bardzo ciekawi.... tak współpracujemy ale nie podlegamy a to jest różnica. Cd ....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Bryl jeszcze uczy
- Ponad rok temu
-
STAŻ MIĘD COMBAT i SZTUK WALKI - INTERNATIONAL KEM VO COMBAT
- Ponad rok temu
-
Szef Stowarzyszenia Krav Maga Polska zaduszony przez Judokę
- Ponad rok temu