Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak trenerzy manipulują kobietami, czyli rzecz o bjj

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
230 odpowiedzi w tym temacie

budo_mameha
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 546 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Jak trenerzy manipulują kobietami, czyli rzecz o bjj

Yes,Yes,Yes
trafiłaś w 10 Mameha,
w ten sposób zaspokajaja tez potrzebe bezpieczeństwa przynależności , akceptacji społecznej tak jak mówisz . Kobieta samotna na dyskotece szuka kogoś do kogo może się przytulic, kto z nią porozmawia..jasne że nie chodzi o seks dla seksu (zreszta tym się własnie kobieta różni od faceta, ze facet ma ten popęd izolowany od innych czynności psychicznych a kobieta nie).
I to własnie mnie dobija..bo zauwaz czym sa te wszystkie potrzeby razem wzięte..to nic innego jak cel życiowy własnie. przecietna kobieta bez faceta poprostu nie istnieje (potrzeba zaistnienia o której piszesz) sama jako taka nie stanowi żadnego podmiotu aktywnego życiowo,który jest w stanie realizowac coś innego niż właśnie zaspokojenie tych potrzeb. Kobieta w tym ujęciu to nic innego jak pasożyt nie istniejący bez posiadania samca, żywiciela a zdobycie i utrzymanie owego samca (lub samców) stanowi o całej istocie jej smutnej egzystencji...

sally, dar75 – udzielam wam upomnienia, obaj podpadacie pod regulamin

Przeciętna kobieta została nauczona wierzyć w to, że bez faceta sobie nie poradzi. Tak ją wychowano zgodnie ze wszelkimi prawidlami patriarchatu, takie otrzymuje potwierdzenia przez całe swoje życie. Kłamstwo powtórzone 10 razy staje się prawdą. Dlatego tak trudno przekonać kobietę, żeby np. odeszła od męża pijaka. Bo ona nie potrafi sobie wyobrazić innego modelu, niż ten który zna. Ona wręcz chce wierzyć w to, że jak nie będzie z facetem, to zawali się świat. A tymczasem, przychodzi taka chwila, kiedy faceta nie ma (z tych lub innych powodów) i okazuje się, że nie następuje żadna katastrofa.

Jak masz możliwość i chęć, poobserwuj albo jeszcze lepiej porozmawiaj sobie z kobietami, które mają za sobą rozwód. Nieprzypadkowo wiele kobiet po rozwodzie rozkwita. Wiesz co tak kwitnie w kobiecie? Świadomość, że może żyć z facetem albo bez niego, i to że wyłącznie od niej zależy, na który wariant się zdecyduje.

To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.”
Geraldy Paul
:)
  • 0

budo_volt
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 405 postów
2
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

„To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.”
Geraldy Paul

Kobiete mozna by samica zastapic, taka nasz zwierzeca natura. :) Jako mezczyzna pocieszam sie tym, ze za 20 eu mozna sobie poruchac bez zobowiazan. :)
  • 0

budo_mrnikt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 645 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

NO właśnie - czyli metoda ochrony - "nie miej kolegów"?

nie odpowiedziales mi na to pytanie..a to szczegolnie mnie ciekawi.
Dlaczego twoim zdaniem w znakomitej wiekszosci przypadkow przebywając w męskim towarzystwie kobieta nie jest równorzędnym partnerem (przyjacielem, kolegą) tylko obiektem seksualnym :?:

Jesli jestes kobieta Sally i przebywasz w TAKIM towrzystwie .. to ja szczerze wspołczuje.

A bycie obiektem seksualnym nie implikuje braku mozliwosci bycia kolezanka czy pelnoprawnym partnerem w dyskusji ... a powiem wiecej kobieta inteligentna i swobodnie nawiazujaca rozmowe o tajnikach fizyki jadrowej lub przejemnosciach płynących z RPG - nawet podnosi swoja atrakcyjnosc w oczach niektorych mezczyzn. :P
  • 0

budo_sally
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4333 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

mrnikt przeczytaj najpierw szystkie moje posty w tym wątku a potem odpisuj
  • 0

budo_mrnikt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 645 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A poczytalem, poczytalem ... i nadal nie wiem. Nie wiem takze czy prowokujesz czy naprawde masz takie poglady. Ja oczywiscie szanuje Twoje poglady.. ale powiedzmy część Twoich wypowiedzi jest dla mnie dyskusyjna / kontrowersyjna. :)
  • 0

budo_kamikaze_wawa
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[mod on/

tekst wpisany przez autora postu znajduje się w temacie:
http://www.forum-kul...dpost&p=1081405

Nie zgadzam się na zaśmiecanie wszystkich możliwych tematów swoim prywatnym ogłoszeniem!

/mod off]

• 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Odnośnie Bjj w tym temacie;

Biorąc pod uwagę moją wiedzę praktyczną i teoretyczną uważam że BJJ uczone pod odpowiednim kątem i przez odpowiednich ludzi nadaje się znakomicie do obronienia siebie, szczególnie dla kobiet ( przypominam nie obeznanym że techniki BJJ wyróżnia to że pozwalają na wygraną z większym i silniejszym przeciwnikiem ale słabszym technicznie od nas, w przeciwieństwie do innych nie mieszanych systemów łatwo to zweryfikować jakby ktoś nie wierzył ) Oczywiście idealnie by było mieć wiedzę przekrojową z MT, MMA, BJJ, Zapasów, Judo czy nawet zobaczyć oso chodzi w KM. Toby było maksimum, ale dla mnie absolutnym minimum jest skuteczne poznanie i wytrenowanie chociażby elementów BJJ nie zależnie od tego pod jakim szyldem by się to odbywało.

Nie przypadkiem nie użyłem terminu samoobrona, dla mnie to słowo budzi za wiele nieporozumień, uważam że żeby umieć się bronić nie wystarczą kursy psychologiczne czy tzw. Samoobrony ;takie spotkania owszem czasem mogą pomóc ale jeśli chcesz wygrać walkę czy to na ulicy czy gdziekolwiek indziej to MUSISZ NAUCZYĆ SIĘ WALCZYĆ ( a tego nie sposób opanować w parę spotkań ), wiedza z zakresu psychologii czy wiedza o danej technice nie daje automatycznie umiejętności z korzystania z tego w praktyce.

PS: Do Mamehy, to drugi temat w którym być może niesłusznie odnoszę wrażenie że sugerujesz że rozum, wiedza psychologiczna, mentalność itp. Wystarczą do dbania o siebie w sytuacji zagrożenia, otóż jeśli tak twierdzisz to odpowiadam ci subiektywnie: że nie wystarczą choćby z tej prostej przyczyny że czasem po prostu na to niema czasu.

PS2: odnośnie tego offtopicowego tematu o gwałtach ;Sally o ile nie jesteś zwykłym Trolem to mam wrażenie że postawiłeś tezę i teraz na siłę próbujesz ją bronić chociaż zdajesz sobie sprawy że jest ona niedobrany. Jeśli jednak poważnie tak uważasz to tylko ręce opadają na myśl o tym jak ktoś może być tak krótko wzroczny i niemieć pojęcia o innych ludziach, szczególnie o kobietach, opisujesz kobiety jako istoty żałosne co najmniej, jeśli tylko takie spotkałeś w swym życiu to współczuję, twoja wrogość do kobiet może też sugerować że doznałeś od jakieś kobiety krzywdę lub upokorzenie lub na jakiejś się skrajnie zawiodłeś ;jeśli tak to już proponuje wizytę u psychoanalityka. Mówię to bez cienie złośliwości, więc się nie unoś emocjami w bo wierz mi lub nie ale człowieka który usprawiedliwia gwałty i mi grozi będzie mi się chciało odszukać.

Ps3; Co do prowokacji różnego rodzaju Trole mają zwyczaj cieszyć się gdy ktoś je karmi, rozumie to z własnego trolowania ale jak się człowiek starzeje ; ) to stwierdza że ani to odważne ani mądre co najwyżej żałośnie śmieszne bo obnaża tak naprawdę to że ktoś niema odwagi jasno sformułować swoich poglądów.
  • 0

budo_randall
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2751 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A przecież nie o nazwisko tu chodzi, tylko o proceder powszechnie stosowany! Proceder, w którym kobiety są traktowane nie podmiotowo, tylko jako środek wiodący do celu. Jako bezmózgowa masa, której można wcisnąć każdy kit.

Nie przeczytałem całości wątku, bo szkoda mi zwyczajnie czasu.
Masz rację, wciska się ludziom ciemnotę, i mężczyznom i kobietom.
W różnych klubach/dojo i w przeróżnych dyscyplinach.
Ludzie są traktowani jako środek do celu bo nim są, klub zarabia kasę i musi ich tak traktować by jej zarobić dużo, a to oznacza traktowanie najbardziej zbliżone do oczekiwań klientów. Jeżeli chcą słuchać o sile i możliwościach, i poprawia im to humor, to czego nie?
Każda z dyscyplin ma inny target odbiorców, ludzie generalnie są głupi i brak im wiedzy oraz doświadczenia by móc rozróżnić, czy ten gość na środku robi coś z sensem, czy bez. Tak jest w każdej dziedzinie życia. Co za różnica czy laik idzie do klubu sztuki walki czy do inżyniera budowlanego czy lekarza? Każdy z nich może mu naściemniać w równym stopniu. Tego się nie da przeskoczyć, tak jest, było i będzie, im większa specjalizacja i komplikacja w danej dziedzinie, tym łatwiej nawciskać kitu.
Jak łykają ściemę, to ich problem. Takie życie.

Zdaję sobie sprawę z tego, że mój głos burzy pewien ustalony porządek rzeczy.

Niczego nie burzy, nikogo nie obchodzi. Jest jak rzut kamieniem do wody, w danym miejscu i czasie jest ciche "plum" i kółko na wodzie a za chwilę nie ma śladu.
Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
Przykre co? who cares.
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

… Po części zgadzam się z powyższym, kłopot w tym że może i Mameha miała coś ciekawego do powiedzenia ( może chodziło o to że skoro w parę spotkań nie można nauczyć się skutecznie walczyć to może na tzw. lekcjach samoobrony lepiej uczyć kobiety unikać walki ?? ) ale niestety umyślnie lub nie pojechała prowokacyjnym tonem i wytoczyła wielkie działa które chyba do nikogo nie trafiły… Nawet jak się ma słuszne racje to wpadanie skrajność w prezentowaniu ich NIE brzmi przekonywująco, czasem gdy ktoś tak postępuje sprawia wrażenie że jest człowiekiem o zamkniętym umyśle.. któremu wydaje się że jest zupełnie odwrotnie ; )
  • 0

budo_secret_mirror
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm.
  • 0

budo_secret_mirror
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hm
  • 0

budo_secret_mirror
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no comment :P
  • 0

budo_sally
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trole mają zwyczaj cieszyć się gdy ktoś je karmi, rozumie to z własnego trolowania ale jak się człowiek starzeje ; ) to stwierdza że ani to odważne ani mądre co najwyżej żałośnie śmieszne bo obnaża tak naprawdę to że ktoś niema odwagi jasno sformułować swoich poglądów.

moze i jestem wstrętnym trolem ale z moimi pogladami na temat kobiet, znajduje się w dla was trolowatym a dla mnie znamienitym towarzystwie największych umysłów jak Kant Freud i inni
  • 0

budo_cypis
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1272 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

8O 8O 8O
  • 0

budo_dar75
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3410 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

... ale z moimi pogladami na temat kobiet, znajduje się w dla was trolowatym a dla mnie znamienitym towarzystwie największych umysłów jak Kant Freud i inni

Kant o seksie: " te ruchy są niegodne filozofa"

proponowałbym dorzucić Sorena Kierkegarda, który po tym jak znajomi namówili go do wizyty w burdelu, uciekł z niego i przez kilka dni nie wychodził z domu, a w swoim dzienniku pod datą tego dnia zapisał tylko "Boże, Boże, Boże..."

A ciekawe co by Freud powiedział jakby swoje obsesje na temat kobiet przebadał
  • 0

budo_sally
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kant o seksie: " te ruchy są niegodne filozofa"

Dupcenie nie idzie w parze z intelektem
Prawda stara jak świat i nadal aktualna, a w tej kwestii zgadzali się obaj panowie.

Najszybciej parzą się jednostki mierne, co by zresztą tłumaczyło inteligencję 100 jako normę populacji. Największy popęd do rozprzestrzeniania swoich plemników mają samce intelektualnie ograniczone, choć atrakcyjne fizyczne (kobiet chyba tyczy się to samo)
Ale nie tyle o seks mi chodzi ile o coś co Kant nazywa wewnętrznym moralnym przymusem, Freud najwyższym poziomem rozwoju mechanizmów obronnych a Lorenz (następny wybitny badacz zwierząt) instynktem moralnym. Trafnie go wyodrębnił, chociaż nawet go tak nie nazwał.
Tego instynktu w większości kobiety nie posiadają, nie posiadają więc narzędzia pozwalającego na trzymanie się zasad, moralności wyższej itp.
Ich rozwój ogranicza się do infantylnej potrzeby zależności. Łatwo można to zauważyć analizując struktury społeczne tworzone przez obie płcie. Mężczyźni tworzą hierarchię opierająca się o walkę o dominacje, która następnie przyczynia się do stworzenia stabilnej hierarchii i jest źródłem wyższych uczuć, m.in.: szacunku.
U kobiet nie występuje hierarchia, tworzą one cos w rodzaju niezróżnicowanego stadka, w którym relacje opierają się na ciepłej emocjonalności, gestach wsparcia. (Może dlatego ze poziom agresji a co za tym idzie popędu dominacji jest u nich wyraźnie niższy.) Wystarczy zaobserwować gesty powitania, czy widzieliście kiedyś kwiczących, popiskujących, facetów obcałowujących się przy spotkaniu? (chyba nawet pedały tak się nie zachowują). To są zachowania infantylne. Kiedyś mi się to wydawało objawem kretynizmu, teraz rozumiem ze to trochę tak jak zwierzątko i nie ma w tym nic zdrożnego.
O ile u mężczyzn górę bierze agresja będąca motorem dominacji u kobiet infantylność będąca motorem zależności. Intelekt rozwija się głównie na bazie tej pierwszej, a zasady moralnie tylko na tej podstawie, stąd te różnice, mdz. płciowe, którym moim zdaniem nikt rozsądny nie będzie próbował zaprzeczać.
Nie twierdze oczywiście że wszyscy mężczyźni są inteligentni a kobiety głupie bo to bzdura jest. Natomiast większość kobiet pewnych elementów psychicznych właściwych płci męskiej poprostu nie posiada.
  • 0

budo_gieroj
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 135 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kliknęłam w ten temat spodziewając się wywodów o bjj, ale widocznie coś mi się pomyliło...
A tak serio. Jeśli tak jest być może, że kobiety nie tworzą hierarchii to uważam to za pozytywne. Z tym że jednak kobiety tworzą wewnętrzne hierarche, tylko priorytety są inne.
  • 0

budo_akutosoto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale po kolei….
Czyli chodzi o to że bjj nie jest skutecznym systemem samoobrony dla kobiet?

Oczywiście ze nie jest… bjj powstało na podstawie szkoły kodokan judo i ewoluowało w kierunku konfrontacji otwartej , jako system kompilacji. (pozwalający na połączenie z innymi technikami, zarówno uderzanymi jak i graplingowymi ) samo stwierdzenie ze bjj to dobra samoobrona pozwala stwierdzić ze albo to nie bjj albo do samoobrony to się nie na daje…
Ale działa !!! bo to modny skrót jest… tak jak combat… a nie tam jakaś demagogiczna samoobrona kobiet… a jak jest moda ,to są kobiety , jest siano i mamy przepis na biznes…

Zaczynam od biznes planu…
Po pierwsze żeby zacząć czegoś uczyć musze najpierw sam to umieć…
a to są koszty …
Opłacenie szkoleniowców zdobycie uprawnień związanie się z jakimiś organizacjami…
Ale po co ? to są kobiety i tak nic nie rozumieją więc po co się wysilać…

Po drugie miejsce…
To dopiero są koszty…
Ale przecież one mają się szkolić na ulice….
Więc treningi będę robił na ulicy, i w parku…
Żadnych dodatkowych opłat ,a nawet kilka z nich pomyśli że to ciekawe rozwiązanie…

No to wszystko mam wtorek czwartek po godzince za stówkę miesięcznie.
Raz w tygodniu musze skoczyć na siłkę i na solarium…
Znajdę 15 jakiś dziwolągów z którymi nikt nie gada, coś tam im nawciskam , ze jestem zajebisty a ona wyjątkowa… i jest czysty zysk…
Kurde ale to sobie wymyśliłem…
Wezmę zaproszę do spółki mojego sąsiada i we dwoje będziemy sprzedawać śmierdzące gówno w papierkach samoobrona kobiet….
I będziemy sobie siedzieć i patrzeć jak one to kupują …
Proponujemy układ dla moderatorów, 10% za pisanie że nasze gówno to cukier…

Jesteś inteligentną kobietą co w tz. Środowisku jest prawdziwą rzadkością więc właśnie od ciebie można wymagać więcej…
wypowiadasz się przez medium o nieograniczonym zasięgu
Twoje słowa czyta wiele par oczu …
skoro tyle mówisz o obronie kobiet , zdajesz sobie sporawe ze skutków takiego działania jak moje to czemu się nie bronisz?
Gdzie są te wszystkie organizacje feministek dbające o interesy kobiet.?
Bronisz jakiejś koncepcji działasz w imię czegoś ? czy po prostu krytykujesz jedną szkołę jednocześnie lobbując inną . Co takiego robią instruktorzy xxxx czego nie robią inni?
Kto o tym decyduje? Co masz na myśli mówiąc ze ten trener jest dobry?
Według jakich kryteriów ich oceniasz?

Chodzi o to żeby sobie pogadać? A może znasz kogoś ,kto spróbuje mnie powstrzymać ?
  • 0

budo_akutosoto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie jest to personalny atak na nikogo !!!

Chce pokazać że jest luka w prawie , której nikt z osób reprezentujących samoobrone kobiet nie zdecydował się załatać …. Czemu?

Dlaczego zwykły człowiek z ulicy nie może otworzyć sekcji judo ,karate , tekwondo…
A może samoobrony kobiet…

Jakie trzeba mieć uprawnienia żeby być instruktorem SK?
Kto nadaje takie uprawnienia?

Sa jakieś normy określające kurs SK ?

Ps. mameha...
1.
Nie jestem instruktorem BJJ. . . ale byłem w Brazylii i trenowałem z wieloma dobrymi zawodnikami… posiadam stopień w bjj ... mam nadzieje że nie ma tu miejsce krytyka na podstawie tylko jakiś doświadczeń z koleżanką na dywanie…

2.
Wyobraź sobie, że jesteś panią , która swoje lata młodości i sprawności ma już za sobą. Idąc przez wyludnioną ulicę napada Cię zgraja młodzieniaszków w dresach, na których absolutnie nie działają twoje grzeczne słowa: ależ panowie!
Dostajesz w twarz, krew tryska ci z nosa i czujesz pierwszy piekący ból ... Dresy obstępują Cię dokoła i dziecinnie łatwo…
(wciągają cię do bramy… potem każą ci wziąć nóż do ust … i zaczynają rozpinać spodnie… zaczynasz płakać)
Któregoś drecha ten fakt dlaczegoś wkurza. Ładuje Ci plombę na szczękę ... Chwiejesz się i upadasz ... Upadasz bardzo nieszczęśliwie, na swój prawy bark. Czujesz prąd, który przeszywa Ci szyję i schodzi w dół aż do łopatki ... Złamałaś obojczyk! Nie możesz się ruszać! A oni wciąż nie odchodzą! …. Na Twoim żołądku lądują jeszcze zdrowe, mocne kopniaki ...Już nie wiesz, co tak naprawdę z Tobą się dzieje. W głowie masz tylko jeden wielki ból!
( budzisz się w szpitalu, po jakimś czasie dowiadujesz się że masz HIV…
Zaczynasz marzyc aby..)

w tym momencie zjawia się przecudnej urody wróżka – wybawicielka. Stanęła nad Tobą, patrząc pełnym troski wzrokiem i powiedziała: mam coś dla ciebie…
…cudowne urządzenie, które mnie zawsze pomaga, kiedy jestem w niebezpieczeństwie! Jest malutkie, ale bardzo sprytne. Wystarczy, że wyciągniesz po niego rękę!
( nie wyciągasz reki … zaciskasz zęby i zaczynasz płakać … bo wiesz dobrze że nie istnieją żadne wróżki ) …

3.
Nastula nie przegrywał przez dosiad z Minotauro!!!

Powodzenia…
:wink:
  • 0

budo_sally
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dokładnie tych kursów samoobrony powinni zabronić, bo to tylko żerownanie na naiwości dziewczątek ktore myśla że dzięki temu moga sobie chodzić po nocy i nic im sie złego nie stanie, bo im jakiś pan na kursie wciska że ich uczy technik obrony, przed czym ciekawe ..
nie lubie oszustów
a odnośnie obrony jedyna samoobroną jest nóż i tego sie dziewczątka powinny uczyć na takich zajęciach, trening wbijania noża w jakiegoś manekina kilka godzin, powinno pomóc wykonac własciwa reakcję. Tylko zeby im jakiś mądrus dobromir nie serwował technik walki na noże, jakie to czasami spotykam gdzie niegdzie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024